icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
8. jan 2012

prošla jsem tabulku Engrossu a doupravila a dopsala ceny a @sufik tobě napíšu v pondělí do Engrossu dotaz, za jak dlouho zpracují ty nápisy na přání

kryska5
8. jan 2012

@animal akurát pred chvíľou som ti okukovala album, tá modrá soft súprava je neskutočne pekná, neviem sa vynadívať 😵 budem sa inšpirovať 🙂 Idem omrknúť ešte rákosníčka, tu nie je moc vidno. Prosím ťa na tie nohavice si dala hore a dole obyč. patent? A máš tú súpravku nejako zateplenú (flís)?

animal
8. jan 2012

@kryska5 zateplená nijak není dávám pod to merino legíny a merino body a mikinu. Na kalhotech jsou náplety a v pase je v nápletu gumka

rina76
8. jan 2012

můj včerejší počin...
a ještě jeden starší

sufik1
8. jan 2012

@animal děkuju, koukala jsem na ten web a měli tam taky dodání do 24 hodin, tak nevím...

holky mám přebytky látek - každá po 2 metrech. Houby jsou pevnější plátno, psi a zvířátka slabší, lehce průhledné. metr 90,- zájemci piště IP

zojec
8. jan 2012

dievcata, od vcera sa trapim , nemozem dokoncit tie gate :( neviem kde robim, chybu, uz som vyskusala asi vsetko, cez pnutie spodnej nite, vrchnej, vycistila som stroj, a stale neviem kde je chyba. sijem dvojihlou a spodna nit vobec neberie, resp. nedrzi :( no problem je aj pri obcajnom rovnom stehu.. uz som bezradna, neviem co mam urobit , aby to slo :( nejaky napad?

monr
8. jan 2012

kočky, vy ste neskutočné, zas toľko nádherných pošitých vecí. 🙂

terezita
8. jan 2012

@rina76 jsem ti ted slintala v albu, fakt nadhera! ty kalhoty se mi straaasne libi!

terezita
8. jan 2012

@zojec tak s dvojjehlou ja se vubec nevyznam.. tou tu sije hodne @ivuska.h ale ta se tu uz 3 dny neukazala.. 😕

ucitelka70
8. jan 2012

@martinkah no vida, už si aj objednala OL? aj ja sa chystám, dúfam, do 2 týždnov sa mi aj podarí, kde? ktorý? daj link.... mne sa brother3034 páči

rina76
8. jan 2012

@terezita děkuji za chválu, sice střih potřebuje ještě trochu vychytat, ale jinak jsem si vyhrála.
Teď jsem narazila na krásnou kravičku - myslím že bude další nášivka a výjimečně v barvách https://picasaweb.google.com/112092011600847386...

ucitelka70
8. jan 2012

@zojec Neviem poradiť, mňa dvojihla nikdy nesklamala, dokonca aj z plavkoviny keď som šila, nevynechávala steh, čo pri klasickom šití aáno. Jedine to ti viem odporučiť, že skús zobrať druhú dvojihlu a či aj s tým to bude robiť?!

sufik1
8. jan 2012

@rina76 ta soupravička je úúúža, zrovna jsme přemýšlela, jestli to máš na prdelce dvojitě nebo ne... super nápad a vypadá to bombasticky

a jsem ráda, že froté dobře saje

ucitelka70
8. jan 2012

Môj zlatý vnúčik má zajtra prvé meniny, tak som mu pošila trošku, torta práve čaká na krém..... zatiaľ pridám foto mojich výtvorov - z wendy modrý puntík a pásikavý rib, zelené elastické froté som už mala doma, a aby som nič nevyhodila, tak som aj bryndáčiky pošila 😉

zojec
8. jan 2012

@ucitelka70 hm.. ale mam len jednu, takze nevyskusam.. ale skusala som na 2 strojoch, na oboch to robi.. 😠

ucitelka70
8. jan 2012

@zojec a aj vtedy robí tak, keď nemáš dvojihlu? že či nie dvojihla je zatupená? tak ešte skús raz previnúť spodnú niť, možno je veľmi silno namotaná na cievku......

zojec
8. jan 2012

@ucitelka70 hej, robi mi to aj pri obycajnej ihle.. a vymenila som uz asi 5 cievok .. uz som mu dala aj celu noc, nech vydychne a spamatuje sa a nic.. ani nemam chut si ist tam znova sadnut :(

animal
8. jan 2012

@sufik1 no to oni píšou, ale když mi měli dodat ty kvanta kusů, tak 24 hodin to rozhodně nebylo. Byl to skoro týden a ještě poslali málo refl.taháčků

ucitelka70
8. jan 2012

@anielik prečalúniť sedačku to je iná makačka - ja som to robila pred 10 rokmi - rozťahovaciu sedačku s fotelkami - bola bordová zamatová, nariasená, myslela som, že ju vyhodím, toľko prachu v nej bolo..... ale zmyslela som si, že skúsim prečalúniť, krásnu kockovanú látku som kúpila - síce nie je veľmi silná, ale odvtedy funguje - modro-žlto-želeno-béžová kocka..... akoby sme vymenili celú gaučovku - teraz je už len na chalupe, ale vždy ešte v plnej paráde...... investovala som cca 7000 Sk a 16 látky...... potom som bola 3 týždne na péén kvôli seknutej krčnej chrbtici..... ale oplatilo sa 🙂

kofinek
8. jan 2012

Dievcata, ja Vas teda nechapem... Vy asi zijete v nejakom paralelnom svete, kde den trva 48hod. Ja uz tyzden objednavam latky na tie PUL a neviem sa k tomu nejako dokopat a prepocitat to a vy tu vypisujete veci... 😝 To sa absolutne neda docitat... 😀 A Co vsetko tu krasnych veci posijete, nadhera. Klobuk dolu. 😀

ucitelka70
8. jan 2012

@zojec Ešte jedna rada - vyskúšaj s inými niťami, či to robí....

mooncaa
8. jan 2012

@zojec Co zkusit jehlu namontovat trošičku níže.
Co to měla za problém Crawler s tím starým strojem?

animal
8. jan 2012

@zojec a jaký materiál šiješ? já to tady řešila u softshellu, že mi vynechává stehy

rina76
8. jan 2012

@sufik1 dvojitě to není 😉

zojec
8. jan 2012

@animal sijem bav. uplet.. ale skusala som aj ine latky , dokonca aj papier na pecenie... horne nite su v pohode, ale spodnu neprisiva, proste ju po usiti vytiahnem :( pred tym mi to zvyklo robit pri cik caku, ale ked som chvilu nesila, tak to preslo.. teraz to uz trva 2 den.. no asi ho budem musiet predsa odniest do servisu 😒

sufik1
8. jan 2012

žensky co mi to děláte, takováhle bitva o přebytky 😖 @terezita, @kofinek, @nika

máte to mít. Hromadka na https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...

pokud naplníme něčeho dalších 5 m, dojedu pro to. Uzavírka dnes 23.00

palosek
8. jan 2012

@sufik1 holky ty sovičky a motýlci jsou úúúžasní 😀 😀 😀

terezita
8. jan 2012

@sufik1 myslim, ze muzes jet i kdyz toho bude min.. 😅 ono se to urcite uda. jen abys toho zase nemusela tahnout nekolik roli.. 😅
teda tady to v lednu s tema hromadkama jede!! to je uz kolikata??

ucitelka70
8. jan 2012

@sufik1 ako vidím, to sú látky z jysku, čo si z nich šila?

caramilla
8. jan 2012

@sufik1 Co mi to děláš? 😀 😀 😀 Zvířátka bomba a z těch sov jsem málem omdlela. Ty musím mít, jestli se nenaplní 5m, beru celou roli 😀 😀 😀