Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal akurát pred chvíľou som ti okukovala album, tá modrá soft súprava je neskutočne pekná, neviem sa vynadívať 😵 budem sa inšpirovať 🙂 Idem omrknúť ešte rákosníčka, tu nie je moc vidno. Prosím ťa na tie nohavice si dala hore a dole obyč. patent? A máš tú súpravku nejako zateplenú (flís)?
dievcata, od vcera sa trapim , nemozem dokoncit tie gate :( neviem kde robim, chybu, uz som vyskusala asi vsetko, cez pnutie spodnej nite, vrchnej, vycistila som stroj, a stale neviem kde je chyba. sijem dvojihlou a spodna nit vobec neberie, resp. nedrzi :( no problem je aj pri obcajnom rovnom stehu.. uz som bezradna, neviem co mam urobit , aby to slo :( nejaky napad?
kočky, vy ste neskutočné, zas toľko nádherných pošitých vecí. 🙂
@martinkah no vida, už si aj objednala OL? aj ja sa chystám, dúfam, do 2 týždnov sa mi aj podarí, kde? ktorý? daj link.... mne sa brother3034 páči
@terezita děkuji za chválu, sice střih potřebuje ještě trochu vychytat, ale jinak jsem si vyhrála.
Teď jsem narazila na krásnou kravičku - myslím že bude další nášivka a výjimečně v barvách https://picasaweb.google.com/112092011600847386...
@zojec Neviem poradiť, mňa dvojihla nikdy nesklamala, dokonca aj z plavkoviny keď som šila, nevynechávala steh, čo pri klasickom šití aáno. Jedine to ti viem odporučiť, že skús zobrať druhú dvojihlu a či aj s tým to bude robiť?!
@ucitelka70 hm.. ale mam len jednu, takze nevyskusam.. ale skusala som na 2 strojoch, na oboch to robi.. 😠
@zojec a aj vtedy robí tak, keď nemáš dvojihlu? že či nie dvojihla je zatupená? tak ešte skús raz previnúť spodnú niť, možno je veľmi silno namotaná na cievku......
@ucitelka70 hej, robi mi to aj pri obycajnej ihle.. a vymenila som uz asi 5 cievok .. uz som mu dala aj celu noc, nech vydychne a spamatuje sa a nic.. ani nemam chut si ist tam znova sadnut :(
@anielik prečalúniť sedačku to je iná makačka - ja som to robila pred 10 rokmi - rozťahovaciu sedačku s fotelkami - bola bordová zamatová, nariasená, myslela som, že ju vyhodím, toľko prachu v nej bolo..... ale zmyslela som si, že skúsim prečalúniť, krásnu kockovanú látku som kúpila - síce nie je veľmi silná, ale odvtedy funguje - modro-žlto-želeno-béžová kocka..... akoby sme vymenili celú gaučovku - teraz je už len na chalupe, ale vždy ešte v plnej paráde...... investovala som cca 7000 Sk a 16 látky...... potom som bola 3 týždne na péén kvôli seknutej krčnej chrbtici..... ale oplatilo sa 🙂
Dievcata, ja Vas teda nechapem... Vy asi zijete v nejakom paralelnom svete, kde den trva 48hod. Ja uz tyzden objednavam latky na tie PUL a neviem sa k tomu nejako dokopat a prepocitat to a vy tu vypisujete veci... 😝 To sa absolutne neda docitat... 😀 A Co vsetko tu krasnych veci posijete, nadhera. Klobuk dolu. 😀
@zojec Ešte jedna rada - vyskúšaj s inými niťami, či to robí....
@animal sijem bav. uplet.. ale skusala som aj ine latky , dokonca aj papier na pecenie... horne nite su v pohode, ale spodnu neprisiva, proste ju po usiti vytiahnem :( pred tym mi to zvyklo robit pri cik caku, ale ked som chvilu nesila, tak to preslo.. teraz to uz trva 2 den.. no asi ho budem musiet predsa odniest do servisu 😒
žensky co mi to děláte, takováhle bitva o přebytky 😖 @terezita, @kofinek, @nika
máte to mít. Hromadka na https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
pokud naplníme něčeho dalších 5 m, dojedu pro to. Uzavírka dnes 23.00
@sufik1 ako vidím, to sú látky z jysku, čo si z nich šila?

prošla jsem tabulku Engrossu a doupravila a dopsala ceny a @sufik tobě napíšu v pondělí do Engrossu dotaz, za jak dlouho zpracují ty nápisy na přání