icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
11. jan 2012

A v noci jsem se dos... s tou sovovou taškou, to bylo sprostejch slov 😀 😀 😀 Malý úchylný ptačí taštičky jsem už nešila, takže jen takto osekané.

kdyby si mě náhodou ještě někdo nevšiml v Benešově ve spermíkové neonové mikině s bambulkama, tak toto fakt nepřehlédne ani slepec! 😀

sufik1
11. jan 2012

@veronik77 buď objednáš zde: https://www.ottobredesign.com/subscription/inde...

a nebo já jsem objednávala přes http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1...

Napřed jsem od holek měla pár čísel půjčených a pak jsem si dala předplatné. Ottobre mne nadchlo. S burdou se to nedá srovnat. Jednak tam je víc věcí pro kluky a má to i nápad. Navíc mi přijde, že to i sedí líp. Mám vyzkoušené i dámské a super.

kalman
11. jan 2012

Holky co ríkáte na Brother NV 50 http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-... , chci si ho koupit a ktomu Brother M 4234D 😀

palosek
11. jan 2012

@caramilla týjo, náhodou je super...a oboustranná 😀 ta vnitřní látka taky není k zahození. 😀 😀 😀 ...
já dnes předělávám jedny AIO nejmenované firmy, které, ač koupené ve slevě, tak nestály ani za 1kč...nešly totiž od prvního vyprání na 40st zapínat 😠

veronik77
11. jan 2012

@daisyr díky 🙂

veronik77
11. jan 2012

@sufik1 díky 🙂))

animal
11. jan 2012

@kalman zbytečné stačí bohatě NV 10

alinn
11. jan 2012

@animal ahoj..prosím tě ..kdy bude asi tak další objednávka softu..teda ptám se kvůli tomu jestli mám tuto hromadku vynechat..nebo to mám nějak vyřešit a přidat se 😀 (je to hroznej boj 😀 )

animal
11. jan 2012

@alinn nevím, záleží na holkách, ale možná v létě, ale to je zase špatná komunikace, protože jsou dovolené

kalman
11. jan 2012

@animal Prosínťa aké ihli si mám ktomu stroji odjednat?

alinn
11. jan 2012

@animal tak i když bych chtěla šít až na podzim myslíš, že si mám objednat teď?

animal
11. jan 2012

@kalman normální jehly, jako k jakémukoliv jinému stroji - standardní jehly cca 80 a 100 a strečové 75 a 90ky,

s tím softem neporadím, nemám dobrou zkušenost z letní objednávky díky pomalé komunikaci s holkama, takže se může stát, že objednáme až v září a než to vyexpeduju, tak to tvoje dítko nosit v září asi nebude, ale až někdy v listopadu 😀 takže záleží na tobě

caramilla
11. jan 2012

@animal ; @alinn Hele, tak tady je objednávka softu pomalu co 2 - 3 měsíce, ty si fakt myslíš, že vystačíme se zásobama do září? 😀 😀 😀 Já bych byla určitě pro udělat objednávku do prázdnin. Třeba vyhlásit konec května a pak objednat po červnové RD? 😀 😀 😀

Jinak teď luštím v tom vzorníku vlizelinů, hrůza, nepřehledné, nemůžu to vůbec dohledat která cena / jméno / vzorek k sobě patří 😖 Zaujal mě ten vodou rozpustný vlizelin. Jasmínu jsem teď měla na klíně a zkoumala ten vzorník a já teď koukám, že ten vodou rozpustný je pryč - ona ho normálně těma oslintanejma rukama rozpustila!!!! 😀 😀 😀 😀 Jsem se málem počurala smíchy. Tak alespoň víme, že to funguje. Tak hlavně pak ne napařovací žehličku a nic moc mokrého, protože aby to nezmizelo před očima, když je to tak drahý 😀

animal
11. jan 2012

@caramilla tak jo no, vždyť jsem písala, že taky záleží na vás, na vašich zásobách 😀

alinn
11. jan 2012

@caramilla tý jo a myslíš, že ten soft klapne do prázdnin? Jako chci ho...ale ještě by to chtělo peníze 😀 Doma to vysloveně nemám zakázané...ale nadšení tu z toho, že chci další látky taky zrovna nepanuje 😀 a jelikož by mi to stačilo opravdu až na podzim (tedy aby to už bylo na podzim ušité) ..tak bych na to nejdřví v klidu ušetřila..
a s tím rozpustným jsi mě pobavila 😀 (teda vlastně Jasmína 😀) 😀 taky jsem byla překvapená jak to mizí (mám kousek doma) ale nepřižehlovací..
hele a není tam i normální vatelín? že bych kvuli tomu nechodila po galanterkách..a vzala to pod jedno (teda kdyby se naplnilo minimum)

animal
11. jan 2012

to jsem zvědavá, dy to moje dítě půjde dneska večer spát, když polední spaní se nekonalo 😝

alinn
11. jan 2012

@caramilla teď koukám do tabulky a je tam jakási výstuha M12 a S13..to je jako ten vatelín?

kuna
11. jan 2012

@caramilla asi si zajedu do Benešova, chtěla bych tě potkat na ulici 🙂 U vůbec se mi líbí, jak šiješ ty sukně s patentem v pase...když si uvědomím, že za něco podobného jsem dala sedm stovek, když jsem za těhu potřebovala sukni do práce, jak se mi dělá úplně zle. To jsem ještě ani neměla šicí stroj a nevěděla, co je to MTX, FM, balerína, čiperka, mylly a wendy. Příští těhu budu chodit jako velrybí modelka 🙂.
Rozpustnej vlizelín super, jsem se tu skoro počůrala 😀 😀 😀

Jinak jsem strašně spokojená s tím OL, jsem ráda, že jsem dala na vaše zkušenosti. Jen mě štve, že ještě nevymysleli, jak udělat na OL zapošívání. Jak to děláte? Když mi přes to jde další šev, tak to odstřihnu, když to musí být hezký, tak to většinou kousek protáhnu tlustou jehlou dovnitř. Umíte takový to "ušije se steh navíc, látka otočí a kousek ušije zpátky"?

Dneska jsem přestala závidět dceři bodýčko z climayarnu a ušila si taky 🙂. Vyšlo mi to takorát, jen jsem debil podělala ty "náplety" na rukávech a střihla je o 90 stupňů blbě, takže nepruží. Ale to neva, vejdu se do nich, tak se mi zase nevytahají. Na střih jsem si obkreslila své oblíbené triko, jen jsem zapomněla, že je děsně sexy a má velký výstřih a že nestačí ho zvednout jen vepředu, ale měla bych ho zůžit i u ramen. Neva, mám to stejnak pod mikinu. A @crawler jestli se potřebuješ rozhodnout, tak potvrzuju, co tady holky píšou, že OL šije strašně rychle, v tom nepomůže ani kráčející patka. Toto mi trvalo slabou hoďku s tím, že jsem třikrát zkrátila přešpendlila lem u krku a šla vytáhnout prádlo z pračky a vůbec se s tím celkem loudala.

Škoda, že je ten climayarn jen modrý, brala bych nějaký přírodní nebo růžový, snad je to do příští zimy napadne.

kryska5
11. jan 2012

@kuna parádne triko 😉 šila si na ňom niečo aj na stroji, či celé na OL?

kuna
11. jan 2012

@kryska5 děkuju 😵 šila jsem ho celé na OL, u stroje bych seděla ještě teď 😉

alinn
11. jan 2012

@caramilla už dooost.. už do té tabulky nic nepřidávej!!!
.....a nebo jo 😀 😀 😀 😀

caramilla
11. jan 2012

@alinn Ne, ne, to je výstuha taková jako tuhá, "papírová", ono se to fakt nedá vysvětlit. Je to prostě jakoby filc, ale není to z vlny🙂)))) No, je to jako silnej vlizelin, ale ne vatelín.
Vatelín tam psaný nemají, ale mají tam takový silný plnidlo do dek na patchwork, konzistencí to je podle mě vatelin. Ale za boha jsem nenašla cenu, ať si to strčí do pr. Fakt... Jako vzít to můžeme, můžu zjistit cenu u toho pána, co mi to posílal, ale první bych sepsala, co ještě chcete vědět za ceny, co nejde zjistit, ať mu nepíšu 100x denně 😀
Ale radši bych, kdyby se ten vatelín nebral, protože jezdím na poštu jen s kočárkem, nemůžu jet autem a vatelín už fakt není do obálky 😀
@kuna Teda to tričko, paráda, jsi profi!!! Fakt!
V těhu jsem si takovouhle těhu sukni taky koupila, taky mě z toho teď úplně šíbe🙂
A zapošívání já neřeším, ufiknu to a je to. Jediné, co se musí jsou švy, které jsou prostě na konci nezaložené, neprošité a párají se. Takže třeba rukávy, když prošíváš až po založení jako je to na kupovaných trikách. Takže tam nechám cancour a pak ho vložím pod přídavek švu a z lícu prošiju vedle stehu. No, prostě jako je to na trikách 😀

caramilla
11. jan 2012

Hele, holky - HROMADA VLIZELINŮ A PODOBNEJCH SRÁGOR

Kdo chcete vědět, co tam všechno mají, projděte si ty stránky a proklikejte se (dole jsou takový malý číslíčka a u toho mají popis téměř ke všemu, co mi přišlo ve vzorníku). já to fakt nebudu opisovat do tabulky 😀
Pokud by někoho něco zaujalo, co tam není, přidáme.
Upozorňuju zejména ty, co dělajá quilt a patchwork, že mají takový vlizeliny, co mají naznačenou "síťku" 😀 😀 😀
Uzávěrku o trochu prodloužím.

Jo a upozorňuju na materiál Lamifix nebo tak nějak, poslední sloupeček v tabulce, to mě hodně zaujalo:D

kryska5
11. jan 2012

@kuna hehe, dík, dúfam že mi tiež tak stúpne produktivita práce 😀

alinn
11. jan 2012

@caramilla myslím, žes to popsala dokonale..teda doufám, že si to představuju tak jak to vypadá 😀 a s tím vatelínem v klidu.. potřebuju jen na kalhoty..do kterých se mi stejně nechce když je taková hnusná zima...a tak se stejně asi neužijou 😀

kryska5
11. jan 2012

@crawler sím ťa ty si šila mužovi softshelky tuším, cca spotreba materiálu je aká? bude stačiť 1x dlžka nohavíc?

alinn
11. jan 2012

@caramilla a jak je ten lamifix tuhej a tlustej? jen abych věděla do čeho jdu 😀 protože to fakt musím mít 😎

caramilla
11. jan 2012

@alinn měkkej, asi něco jako takový ten nemikrotenový pytlík, prostě klasický, možná malinko tižší, ale zažehlením to podle mě změkne, nevím. Prostě není to úplný chmíříčko, ale mezi prsty to jde hezky muchlat, nevím, jak to napsat 😀 😀 😀 😀

alinn
11. jan 2012

@caramilla tý jo...tak to se těším..doufám, že se naplní minimum (ještě musím vymyslet kolik toho budu potřebovat šíře je spíš úže tak abych toho neměla málo😀 )

zojec
11. jan 2012

bola som v meste, a na "somariny" na sitie som minula skoro 60€ 😕 😕 😕 nasla som softshell, dovozca Madarsko, predavaju u nas za 10,50meter na parametre som sa zabudla spytat, ale zdal sa mi na omak maksi ako ten z CR.. nove farby budu koncom januara 😉 tak isto som tam obdivovala overlock brother, uff.. cislo si uz nepamatam, ale mali akciu za 240€ 😉 no nic, budem musiet prisporit.. musim ho toho roku urcite mat 😉 a jasne ze som na kracajucu patku uplne zabudla :(

@caramilla alebo ostatne baby co ste sili plienky.. nemate na predaj nejake chlapcenske puly?? a ta sovia taska je pekna.. 🙂 ale bez tej sovy sa mi paci viac 😀 😀 tiez sa chystam, ze si podla toho strihu usijem len tu hlavnu velku tasku.. 😉