Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Tak 20 cm máš připsáno, ale pozor, jak psala @daisyr , jsou to jen očka (tzn. to hebké🙂, háčky se k tomu dají dát libovolné, třeba obyč nebo i ty plenkovací ze ŠD. Rozdíl v háčkách je ten, že ty obyč se po straně mohou vytřepit (to, kde ty háčky nejsou, ten okraj), plenkovací ze ŠD (ty dražší) jsou lepší, pevnější, víc zatavené. Určitě jsou o dost kvalitnější, já používám obojí, ale na méně namahané části klidně ty obyč, mě se nikdy nic na plenkách nestalo. Jen, když ho blbě našiju a pak pářu, tak znova použít nejde. Resp. jde, ale ne už na prodej, je to olezlý 😀
Tak pokud těch 20 cm nechceš, ještě mi napiš. Asi IP, ať neplevelíme 😀
@papajka7 No, super, boží konkurence Caramilly kravinek na softkách, perfektní práce 😀
@caramilla ja nic nestihala, mam tu mamku a litala jsem po venku, bo mi hlidala emminu.
ja myslela, ze mas nazbyt neco ze svych zasob. hod mi link na tabli prosim a jeste jsem nejak nepochytila, co jste tu jeste resily za to plastove neco, co se nekam nazehlovalo.. nejaky strucny vytah toho, co fakt nutne potrebuju by nebyl? a taky na co to potrebuju?
suchac si taky urco vezmu, potrebovala bych cerny a bily..
Ahojte,
len narýchlo píšem, nestíham Vás čítať ☹ . Už to mám s @caramillou dohodnuté, že budeme spolu bývať v Bohnicích... 😀 . Včera a predvčerom som malému "vyrobila" "nové" snehule. Pretože také nie sú dostať kúpiť - teda sú - v akcii za 30,90E. Tak som odpárala zo starých snehúl šušťákový vrch, našila nový (dvojitý pul "vesmír" olemovaný oranžovou lem. gumičkou) a ušila nové vkladacie papuče zo zatkávaného rúna. Vyzerajú super a krpec je nadšený, že má topánky s vesmírom!!! Asi fakt nie som normálna 😅 . Ale tak sa tešíííím, ako keby som zmákla softku s krtkom, jahodami.......atď. made in @caramilla. 😉
@terezita https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Je to hromada na vliesofix, další výstuhy, vlizeliny, termolam a lamifix - popis zde:
http://www.vilene.cz/vliselin/interierovedekora...
Je to taková fólie, co se nažehlí na látku. CHci to vyzkoušet, utrhnu to ze vzorníku a pak poreferuju🙂 Jestli nevyhoříme 😀
Jinak u těch artiklů je trochu můj komentář a dost se k tomu dá najít na jejich stránkách.
Sucháč je jen bílý. V metráži jsem černý nikdy neviděla...
ahoj holky! tak vsechny tri zkousky jsem zvladla 😵
ted bych vas teoreticky chtela precist, ale to bych asi par dni nedelala nic jinyho, ach jo 😅
utekla mi nejaka hromadka?😀
@aerin super, blahoželám ku skúškam..... 😎
holky dekujiiii 😵

@terezita teda jako že mám zájem o ty hvězdičky 🙂