Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kalman to se teda snaž, aby to vypadalo, jinak s tebou nebudu mluvit 😀
I když můj pracovní stůl, co jsem si udělala pracovnu, je celkem v pohodě. Mám tam jen nůžtičky, špendlíky, pytel na odstřižky, krabici s propiskama atp. (to půjde pryč, až mi manža vyklidí v pracovně i psací stůl) a rozšité věci. Až jsem sama překvapená, jaký tam je pořádek. Ale na tebe to nemá! 😀
Vím, že tady máte moc rády hromadné objednávky 😉 a některé rády i éterické oleje 🙂 , tak snad nebude vadit, když sem dám odkaz na jednu hromadku, kterou organizuje Markéta z Baby-café - je to objednávka éteráků z německého velkoskladu http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums...
@caramilla já právě mluvila o sportovní korbě - to nasazení, jsem ji s nimi poprvné nasazovala a děs museli jsme vyndat návod. Já mám Teutonku,. A vždycky ale vždycky se najde kočár, kde prostě není vše dle přání majitelky, ale oceňuji na něm jednoduché nasazení sportovní korby a s tím přehazování pro a proti směru to dělám, ale né kvůli sluníčka. Na slunce mám sluneční clonu a nikdy jsem s ní neměla problém u teutonky ta bouda jde sklopit docela hodně před dítě tak jako u GT3. Sportovní korbu dokážu přehodit i s 10kilovým dítětem v korbě a dělám to, když začne být třeba hodně protivný a chce více vidět okolí, než čumákovat na mě anebo když fouká nepříjemný vítr, tak je lepší ho mít naproti sobě, trochu cloním svou postavou.
Ad kamarádka: ta si právě jela koupit nějakou Mutsynu, tak jsem zvědavá, kdy poletí z domu 🙂 asi bude říkat zlatá GT3, ale ono asi záleží jakou Mutsynu přesně, na některé typy holky nadávají a na některé za skoro nenadávají, tož si vyber. Ona tu Mutsy kupovala z důvodu, že nemůže otočit právě tu sportovní korbu čelem k sobě.
@caramilla Tak mě se GT3 docela líbí, ale vadí mi na něm, že nejde otočit sportovní sedačka protisměru, abych viděla na dítko a nevejde se do pidi panelákového výtahu.
Ale zajímá mne, co máš proti Teutonii. Tu mám já - spirita. Ale sepisuji všechny neduhy pro kamarádku, co si jí chce pořídit, tak uvítám postřehy dalších lidí - ať ví do čeho leze. Na první dítko měla Mutsy - už ho nemá.
@animal Jé, tak ty máš taky Teutonku. Sportovní nástavbu jsem teda přehazovat zatím nezkoušela i s dítětem. Já zatím jezdím pořád v protisměru.
Ale co řeším jestli mám kupovat nějaké golfky, protože se nám kočár do kufru skoro nevejde a tahat ho při cestě vlakem do všech těch schodů taky nic moc.
@mooncaa Mám taky Teutonku a nedám na ni dopustit (pohodlná pro mrňouse, lehce ovladatelná, prostorný koš), vyzkoušela jsem kde co (ale při třetím dítku už jsem poučená z omylů - snad 🙂 , hodně podobná mi přišla trojkolka od Gessleinu Vision S, ale oproti Spiritu byla podle mě dost nepohodlná pro dítko (moc kolmý posez), já jen u Spiritu bojuju při výjezdech na chodník 😒
... ale naprosto jsem si užívala miminkovský kočár, kdy jsem vozila v hluboké Inglesině Vittorii s chromovým podvozkem - byl to lehce retro kočárek, ale pro mě naprostá bomba 🙂 hodně prostorná korbička, krááásně houpací, do košíku se vešlo všechno 🙂 a hlavně i projel i čerstvě napadlý sníh
boze zeny, vy ste ukecanice 😀 prosim, potrebujem radu.. vcera som sila moje prve bodynko, recyklo - skusanie, lebo som sa neodvazila strihnut len tak do merina.. esteze tak . sila som ho rovne 3 hodiny 😠 ale poradte mi, ako mam ukoncit lemovani okolo krku, ked tam mam nabit patentky?? som to podhla, ale bolo tam par vrstiev, tak som jasne ze patentku neprebila... tak neviem ako na to??
OT kočárky... já zdědila jakousi trojkombinaci na zahradu (nedala bych za to ani korunu), ale na zahradu dobrý... jinak kráva velká, nevejde se nám do auta... nedávno jsme vyfasovali i sporťák (švára ho chtěl postavit ke kontejneru a měl asi pravdu 😀), ale na to málo, co jezdíme, to teda asi stačí... ale nakonec to teda dopadlo tak, že ač jsem se těšila, jak budu drandit s kočárkem a budu hubnout na inlinech, tak díky těm zděděným "šuntům" (rodina snad promine) to vzalo totálně za své a já byla s malou na prochajdě snad 5x za těch 10,5 měsíce 😕... podle povídání a obrázků se mi líbí Gesslein F4 buggy, ale uvidíme, jestli na to někdy zbydou finance... to je zas pro mě důležitější pořádná autosedačka a tu jsem si prosadila (BeSafe)
@zojec bodynko je perfektní 🙂 , já šití bodyček okoukala od těch z H&M, tam je lem okolo krčku jen podehnutý, asi po 1cm přišitý a ustřižený a patenky jsou nacvaknuté až za lemováním (na lemování patentek není, až těsně za, ale přesto drží u krčku pěkně, neotevírá se) - nevím, jestli to píši srozumitelně?
@maryol no chalan bude druhe 🙂 ale toto je velkost 92, este pre B. mm ma len modre tricka, co som mohla pouzit, lebo na moje mi nevyslo na dlzku a nejakym spajanim latok som si to nechcela komplikovat, islo mi hlavne o tie lemy, to sa este len ucim robit... a aj tak som sa natrapila celkom dost.. no jasne, sila som na obyc. stroji.. overlock je este vo hviezdach 😖
OT kočárk: mě se GT3 líbila, ale nevešla by se do výtahu, tak máme Teutonku spirita taky 😉 Super na ovládání, také právě oceňuji to lehké otočení sport. korby i s 11 kg dítětem, já to používám také ne ani tak kvůli slunci (mám i sluneční clonu), ale kvůli tomu, že když byl mimi, tak jsem ho měla dost otočeného ke mně a teď, když chce koukat, tak jen přetočím a jede se dál.
Pár nevýhod pro @mooncaa, teda nemám moc srovnání s ostatními kočárky, jen takovými těmi poděděnými obyč., ale přijde mi, že za ty peníze, by tam mohlo být více vychytávek a kočárek o něco pohodlnější, ty pásy na sportu jsou jen takový obyč, teď už jsem koukala, že jdou dát více nahoru či dolu, já mám jen jednu polohu, přijde mi ta svislá poloha dost svižlá, dítě mi dost sjíždí, sesouvá se, esteticky - dost brzy se udělali na tom rámu škrábance, sport korba tam vzadu tak divně visí, není to u té varianty trend moc dobře vymyšleno a vanička byla fajn jednoduchá, super matrace, jen mi přišlo, že na zimu moc otevřená, úplně obyč. kočárky tam měli ty nánožníky ohýbací, že se dali dát výše apod.... ale zase v jednoduchosti je krása, že 😉 Ale jak píši, nemám moc praktickou zkušenost s jinými novějšími kočárky, takže bych si třeba v něčem polepšila, ale v jiném pohoršila, ale to už asi nezjistím, protože pokud kočár vydrží, tak bude i na druhé a žádný nový kupovat nebudem

@terezita myslíš vizuálně nelíbit? Klidně, protože jsem psala, že je hnusnej, mě se taky nelíbí 😀 Ale fukčně? Zkus to, no! 😀 😀 😀
Btw. co ty teda, kočiny, protivnice GT3, máte za kočáry!? 😀 😀 😀
@crawler Tak přece jen budu prodávat kráčející patku. Protože si asi fakt koupím lepší stroj s rozchodem až 0,7 mm a na to už by ta patka nebyla úplně na 100% ideální, potřebuju jinou. Ty máš rozchod nití do šířky 0,5mm? Pokud jo, tak by ti ta patka byla. Tak napiš, kdyžtak, jestli bys měla zájem, tak se nějak dohodneme 😀