icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
17. jan 2012

@kuna zkus třeba "zipgenius", ten mi funguje vždy dobře

kuna
17. jan 2012

@kamishek díky, právě stahuju bitzipper, kdyby to nešlo, zkusím ten zipgenius (ten teda zkusím tak jako tak poté, co mi u bitzipperu vyprší 30denní trial verze 🙂)

kamishek
17. jan 2012

@kuna on ten zipgenius je právěže free, což je super, aspoň si nemusím zvykat furt na nové a nové prostředí 🙂

kuna
17. jan 2012

už to fachá, já su tak sčastná 😀 😀 😀 😀 😀

@kamishek free je good, píšu si 😉

animal
17. jan 2012

@ivuska.h prosím tě jakou tu horkou čokošku jsi to dostala na vánoce - značka?

membri
17. jan 2012

@kuna a nebo zkus total commander a ten je taky v pohode

macin73
17. jan 2012

holky, k čemu je lemovací gumička nebo lemovka (nevím, jak se to přesně řekne)?

caramilla
17. jan 2012

@animal ; @ivuska.h
S tím kravským mlékem. To je podle mě několik takových názorových proudů. Náš pediatr (rozumnej člověk se mi zdá) mi říkal, že po roce na pití do flašky jen domácí mléko. V žádném případě ne to, co prošlo UHT.
Někdo říká, že 3 let pasterovat, někdo říká nepasterovat.
Já sama už asi zase nevím. Dávala jsem Jasmínce nepasterované mléko, máma říkala, že jsme ho od roka pili na vesnici všechny děti. A teď paní, co mi to mléko vozí, mi říkala, že je malá, že by ho pasterovala...
@sinala - ty dáváš pasterované?

Holky, poraďte, jak mám posílat ten DECOVIL?
Aby to bylo co nejlevnější, ale nemusela jsem to řezat na čtverečky do obálky ☹

terezita
17. jan 2012

@macin73 k lemovani 😅 je to ta gumicka, co ji jsou olemovane svrchnaky. no a muzes to pouzit misto sikmeho prouzku - ja tim lemuju vystrihy u satu a nekdy tricek, kdyz jsem lina to resit jinak.

terezita
17. jan 2012

ad. mleko nedavam a davat nebudu.. samotna ho nepiju, nechutnalo mi a kdyz si ho dam, tak je mi akorat blbe. mala ji dost jogurtu a tvarohu a pije jogurtova mleka, takze si myslim, ze prisun mlecnych vyrobku ma dostatecny.

caramilla
17. jan 2012

@macin73 lemovací gumička je široká, tenulinká poddajná guma, co má předěl v půlce, kde se ohne a lemují se kraje a zároveň je pružná, takže jde s ní řasit.
Takže na lemování pružného a obrubování všeho možného.
Oblíbená je na PUL kalhotky svrchňáčky, na lemy u bodýček atp. a na softshell - zakončení rukávů, kapuce...
Pozor, nesmí na to přijít žehlička!!!
Lemovka, nevím, co myslíš 😀

monr
17. jan 2012

@terezita @caramilla teraz ste mi náramne pomohli s tou lemovacou gumičkou, som zvažovala, či kúpiť, tak som rozhodnutá, že objednám, na lemovanie to teda bude super.
@caramilla ako som tu minule spomínala tú posilovňu v pivnici, tak aby toho nebolo málo, tak včera pred polnocou nám ukradli kamerový systém z pred baráku. 😠 😠 😠 takým ľuďom sekať ruky

caramilla
17. jan 2012

@monr 😕 😕 😕 😕 😖
Strašný!
Kamerový systém? To je jak z nějaké komedie, ne? Tragické ... 😠

macin73
17. jan 2012

@caramilla no jestli si dobře pamatuju, Tys jí taky nabízela, žejo?

caramilla
17. jan 2012

@monr lemovací gumička by, podle mě, neměla v šicí dílně nikdy chybět. Člověk nikdy ani neví, jak ji použije. Pro začátečníky podle mě super věc na všechny ty lemy.
Práce s ní chce trošku samozřejmě cvik, ale šije se s ní hezky.

caramilla
17. jan 2012

@macin73 jj. 😀 😀 😀 To něměla bejt reklama ale 😀 😀 😀

terezita
17. jan 2012

@monr jen si davej pozor, kam ji nasivas.. ja ji mela na kupovane bunde jako lem na konci rukavu a jak to bylo namahane misto, tak se pekne ozmolkovatela a pak uz na ni nebyl moc hezky pohled..
proboha co se to jeste tedka nekrade!! 😠

monr
17. jan 2012

@caramilla @terezita ja hlavne na lemy okolo krku uvažujem, došli dnes ottobre, tak môžem vymýšľať a špekulovať aké farby objednať 🙂 🙂 🙂 a vďaka za rady kočky 😉

sinala
17. jan 2012

@caramilla jen mléko doma převařím, dávala jsem od 9 mesíců neředěné, jen jsem posbírala smetanu, ale to teď u mléka z automatu nebude potřeba není tak tučné

kamishek
17. jan 2012

@caramilla Koukala jsem na stránky pošty a přijde mi, že nejjednodušší (a nejlevnější) by bylo posílat objednávky s Decovilem v krabici. Ovšem, kde sehnat krabice vhodné velikosti, to fakt nevím ☹

sussanah
17. jan 2012

tyjo holky, jak to delate, ze tu cely den plkate?? 😕 Ja jsem tady dneska byla 3x a to uz mam pocit, ze teda je to maximum co jsem schopna stihat

membri
17. jan 2012

@caramilla ja davam od roku klasicke kravske mleko a nic s nim nedelam.. pamatuju si ze mi rodice rikali ze ho pili od mala.. kdysi to tak byvalo.. a urcite cerstve kravske mleko je lepsi nez pasterizovane kupovane.

kaktusik007
17. jan 2012

@caramilla k mlieku - starsi mal alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a klasicke mlieko do 3r veku nema co hladat v jedalnicku dietata, bez ohladu na to ci je uvarene alebo nie....
na druhu stranu, mladsi je totalne zdravy a nemat problemy so starsim, tak by som taketo radikalne nazory - ze do 3r mlieko dietatu nedat - asi brala s rezervou.... kazda sa musime rozhodnut 😉

zojec
17. jan 2012

@monr ja by som tu lemovaciu gumicku tiez nedavala velmi na bodynka, ani na rukavy.. lebo aj vyzera tak "umelo" a je pravda ze sa zmolkuje.. tiez mam taku bundu s rukavmi z alpinepro. najlepsie vyzera na PULkach 😉 alebo na podobnych "umelych" materialoch. k bavlne sa mi to velmi nehodi..
ste tu preberali mlieko..ja som sice este dojka.. ale uz len taka 10%tna.. ale ziadne ine mlieko nedavam.. kravske mala vobec nechce, ani ziadne rastlinne, sem tam si da jogurt, alebo kysle mlieko.. vobec ma netrapi, ze mlieko nechce, ani ja ho nepijem 😉 a mam pocit, ze tandem ma neminie 😅

ivuska.h
17. jan 2012

@animal Whittard, mají kamennou prodejnu v Brněnské Olympii. Výrobce zde -- http://www.whittard.co.uk/

animal
17. jan 2012

@ivuska.h děkuji 🙂 zaujaly mě totiž ty příchutě

ivuska.h
17. jan 2012

@caramilla UHT mlíko nekupujem, jen flaškové bio mlíko od Olmy... Ale i tak teda nechápu, čemu by UHT ošetření mělo vadit, proces výroby UM to mlíko "zumělí" určitě víc... Na nepasterované bych si asi netroufla.

ivuska.h
17. jan 2012

@terezita Když těm našim bestiím to chutná, jinak o nutriční hodnotě KM nemám valné mínění... ale samotné mi taky chutná 😒 Naštěstí to všichni snášíme dobře.

daisyr
17. jan 2012

Já mléko k pití také nedávám, ale dělám mléčné kaše (jáhlovou, ovesnou atd.) a tam mléko dávám, tak jsem dávala teď asi 3 m kravské klasika kupované, co měli, někdy láhev, jindy krabice, ale čerstvé, přímo od kravičky zdroj nemám, jen jsem právě teď přemýšlela, zda bych neměla spíše dávat UM....

kryska5
17. jan 2012

U nás tiež mlieko nefičí ani mliečne produkty, ale stále kojíme tak ani netreba. Mliečne kaše robím z ryžového mlieka, ktoré je fantastické lebo je mierne nasládle a teda kaše netreba vôbec dosladzovať 😉