Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, k čemu je lemovací gumička nebo lemovka (nevím, jak se to přesně řekne)?
@animal ; @ivuska.h
S tím kravským mlékem. To je podle mě několik takových názorových proudů. Náš pediatr (rozumnej člověk se mi zdá) mi říkal, že po roce na pití do flašky jen domácí mléko. V žádném případě ne to, co prošlo UHT.
Někdo říká, že 3 let pasterovat, někdo říká nepasterovat.
Já sama už asi zase nevím. Dávala jsem Jasmínce nepasterované mléko, máma říkala, že jsme ho od roka pili na vesnici všechny děti. A teď paní, co mi to mléko vozí, mi říkala, že je malá, že by ho pasterovala...
@sinala - ty dáváš pasterované?
Holky, poraďte, jak mám posílat ten DECOVIL?
Aby to bylo co nejlevnější, ale nemusela jsem to řezat na čtverečky do obálky ☹
ad. mleko nedavam a davat nebudu.. samotna ho nepiju, nechutnalo mi a kdyz si ho dam, tak je mi akorat blbe. mala ji dost jogurtu a tvarohu a pije jogurtova mleka, takze si myslim, ze prisun mlecnych vyrobku ma dostatecny.
@macin73 lemovací gumička je široká, tenulinká poddajná guma, co má předěl v půlce, kde se ohne a lemují se kraje a zároveň je pružná, takže jde s ní řasit.
Takže na lemování pružného a obrubování všeho možného.
Oblíbená je na PUL kalhotky svrchňáčky, na lemy u bodýček atp. a na softshell - zakončení rukávů, kapuce...
Pozor, nesmí na to přijít žehlička!!!
Lemovka, nevím, co myslíš 😀
@terezita @caramilla teraz ste mi náramne pomohli s tou lemovacou gumičkou, som zvažovala, či kúpiť, tak som rozhodnutá, že objednám, na lemovanie to teda bude super.
@caramilla ako som tu minule spomínala tú posilovňu v pivnici, tak aby toho nebolo málo, tak včera pred polnocou nám ukradli kamerový systém z pred baráku. 😠 😠 😠 takým ľuďom sekať ruky
tyjo holky, jak to delate, ze tu cely den plkate?? 😕 Ja jsem tady dneska byla 3x a to uz mam pocit, ze teda je to maximum co jsem schopna stihat
@caramilla k mlieku - starsi mal alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a klasicke mlieko do 3r veku nema co hladat v jedalnicku dietata, bez ohladu na to ci je uvarene alebo nie....
na druhu stranu, mladsi je totalne zdravy a nemat problemy so starsim, tak by som taketo radikalne nazory - ze do 3r mlieko dietatu nedat - asi brala s rezervou.... kazda sa musime rozhodnut 😉
@monr ja by som tu lemovaciu gumicku tiez nedavala velmi na bodynka, ani na rukavy.. lebo aj vyzera tak "umelo" a je pravda ze sa zmolkuje.. tiez mam taku bundu s rukavmi z alpinepro. najlepsie vyzera na PULkach 😉 alebo na podobnych "umelych" materialoch. k bavlne sa mi to velmi nehodi..
ste tu preberali mlieko..ja som sice este dojka.. ale uz len taka 10%tna.. ale ziadne ine mlieko nedavam.. kravske mala vobec nechce, ani ziadne rastlinne, sem tam si da jogurt, alebo kysle mlieko.. vobec ma netrapi, ze mlieko nechce, ani ja ho nepijem 😉 a mam pocit, ze tandem ma neminie 😅
@animal Whittard, mají kamennou prodejnu v Brněnské Olympii. Výrobce zde -- http://www.whittard.co.uk/
Já mléko k pití také nedávám, ale dělám mléčné kaše (jáhlovou, ovesnou atd.) a tam mléko dávám, tak jsem dávala teď asi 3 m kravské klasika kupované, co měli, někdy láhev, jindy krabice, ale čerstvé, přímo od kravičky zdroj nemám, jen jsem právě teď přemýšlela, zda bych neměla spíše dávat UM....
U nás tiež mlieko nefičí ani mliečne produkty, ale stále kojíme tak ani netreba. Mliečne kaše robím z ryžového mlieka, ktoré je fantastické lebo je mierne nasládle a teda kaše netreba vôbec dosladzovať 😉

@kuna zkus třeba "zipgenius", ten mi funguje vždy dobře