icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
19. jan 2012

@kuna Komu budu přát dobré ráno? 😀 Noc byla celkem OK. Ve 2 jsem šla spát, Jasmínka chtěla přebalit, zjistila jsem že má zase hroznou horečku (na noc měla fakt hodně a strašně plakala, tak jsem dala paralen a vůbec nezabral), ale neplakala, jen byla gumová, tak jsme v noci nesrážely a celkem hezky spala. Ráno 3h nonstop kojení, až mě bolely prsa au au. A v 8 už měla jen vyšší teplotu a teď si myslím, že jí i trochu ještě klesla. Už jí neměřím🙂 Je protivná, kašle, rýma, na zabití. Ale horečka snad už přešla, tentokrát to snad bude rychlejší než ty 4dny.

@animal Mazala jsem na lýtka celou noc ten citronový olejíček (mandlový olej s kapkou citronelly esence) a Jasmínce to bylo moc příjemný, úplně si lebedila a asi jí to i pomohlo, protože jí horečka fakt klesala až překvapivě rychle po tom...
A babko, bylynářko, co z tohoto seznamu musím mít kromě té klasiky, co jsi psala minule🙂
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums...

kryska5
19. jan 2012

@lillyzelvicka nohavice vyzerajú parádne 😉 už sa teším na tú kalhotovinu 😀

zojec
19. jan 2012

@season, ja sa budem urcite k nejakym prebytkom hlasit, kedze nemam ani jeden pruzokovy obojlic :(, len patenty, a bambus do plienok.. nie je velmi z coho sit 😖

zojec
19. jan 2012

@caramilla skore uzdravenie... a ty si prosim ta kedy oddychnes?? ved sit do 2hej a potom celu noc dojcit, to nie je bohvieco 😖

caramilla
19. jan 2012

@palosek Danielka je teda nádherná! A těch vlasů 😀 😀 😀 Jasmí je plešounek náš malej 😀
A zelenou teď mám moc ráda!

caramilla
19. jan 2012

@zojec No, spala jsem od dvou asi do šesti nepřerušovaně a pak jsem u kojení pospávala... Ale pěkně mě bolí za krkem 😝
Já jsem chtěla jít spát včas, ale kvůli hromadě jsem včera nic neudělala, tak jsem do dvou došívala kompletek pro Šimonka 😀 A je krásnej, pak nafotím, až se zbavím dítěte 😀

animal
19. jan 2012

@caramilla už ani nevím, co všechno jsem psala, ale lavandin fajn místo aviváže do prádla je i desinfekční, tea trea, pak je tam máta peprná, ale ta mi pro dítě příjde moc drastická, takže nejlépe mátu luční (tu používám já) na bolesti hlavně bolesti zubů, ale mátu luční jsem tam neviděla. Dále eukalyptus radiata - to je jemnější verze klasiky eukalyptu. Meduňka na zklidnění. Pro tebe Neroli - je to spíše rovnou na deprese oproti třeba Růži, Jasmínu a Ylang Ylang. Heřmánek je na zklidnění a proti bolesti heřmánek modrý je silnější než heřm.římský.
Tymián je protiplísním, antibakteriální a proti křečím. Tak záleží na tobě, co potřebuješ. Když máš citron, tak mandarinka atp. je pro tebe už zbytečné to je to stejné akorát je to o tom, že když ti nevoní citron, tak si vezmeš pomeranč, mandarinku atp.

jieff
19. jan 2012

@palosek @terezita já jsem taky za hromadky moc ráda, chyby se stanou, kdybych do tabulky koukla pořádně a dřív,třeba by se to odhalilo včas
@daisyr no jen ten náš filuta se nechal na nočník naštelovat jen pod vidinou odměny a teď mi přijde, že schválně čurá míň a častěji aby dostal bombonek, lump - chvili stačili rozinky, ale ted chce jenom želatinový (musim koupit nejaký bez ecek, to co mame doma je peknej hnus, skoro mi prijde, ze se mu po nich zhorsil exem!)
to merino jsem vyfotila, body ještě docela ujde moje tílko vypadá hůř,ale pod oblečením to nikdo zkoumat nebude. Radost mi na něm dělají stužky od terezity 🙂

jieff
19. jan 2012

ještě jsem si vzpomněla, že tu někdo z vás šil koníka na tyči. Jdeme v sobotu na maškarní, malej pujde za rytíře, na hlavu mu nic neplánuju, ale třeba by z koníka měl radost... nemáte nějaké typy?

jieff
19. jan 2012

ještě jsem zapomněla napsat, že ty svrchňáčky jsou z PULu z Mylly od ivushky a podle návodu od caramilly oběma děkuju!!!

michamicha
19. jan 2012

@palosek jsme s Vojtou koukali na fotky Danielky a pejska a Vojta se asi zamiloval 😀 prej slečna s pejskem je super partie 😀 😀 😀

papajka7
19. jan 2012

ahojte
tak pridavam foto uz soft shelovych rukavic,dufam ze ich budu nosit 😅 ,nazehlovacky si vyberali sami,inac taka prkotina a fuska riadna 😝

@jieff ja som sila idem ti pohladat strih 😉

papajka7
19. jan 2012

dnes mam na plane konecne tie kukly ,lebo nemaju co na hlavu 😝 ,a po hodine upravovania strihu,usitia dvoch nepouzitych kukiel som sa nasrala s zacala som parat original kuklu neaka joha znacka,ale sedi fajn,mozno ked budem mat COL dam znova dokopy 😅

papajka7
19. jan 2012

iha to foto som zabudla 😅

papajka7
19. jan 2012

@jieff tak sila som podla tohoto navodu
a moj konik vypadal takto
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3115

palosek
19. jan 2012

@michamicha 😀 😀 tak až pošleš fotky syna, posadím D k pc, ať se rozhodne 😝 😀

ucitelka70
19. jan 2012

@lillyzelvicka no super, vyzerajú ako klasické nohavice, bez zateplenia, normálne super..... idem ešte sa zapísať tak na šedé, lebo dala som len 2m čiernej kalhotoviny

caramilla
19. jan 2012

@jieff 😀 Všechno profi. Já už chci taky sakra ty stuhy, co s nima tady furt lezete 😀 Kde se ten pošťák dneska toulá!!!
@papajka7 Praktická barva! 😀 Nažehlovajdy super!

@animal Děkuji ti moje vědmo! 😀 Nejvíc mě pobavilo "pro tebe neroli", jo jo, je vidět, že víš, co to je pořádná hromadka 😀 😀 😀 Měli by to doručit ale teda rychle! 😀 😀 😀

animal
19. jan 2012

@caramilla no takhle to myšleno nebylo, ale dalo by se to na tebe takto aplikovat 😀 já jen, že to není pro děti 🙂

ucitelka70
19. jan 2012

@season pozerám do tabuľky, ale asi budeme musieť počkať na skutočné m, asi by bodla jedna kolonka skutočná gramáž*metre na kilo? vtedy by sme asi vedeli, koľko je navyše, ja sa hneď hlásim o ružový bambus, mala som len 1 m, ale chcem 2m, v najhoršom, ak nikto sa neprihlási, tak 2,5 m. A tak sa teším..... 🙂

animal
19. jan 2012

potřebovala jsem koupit M. zase nové zimní boty a na MMB jsem je viděla ve slevě no nekup to, tak jsme vlezli do krámu odzkoušeli to tam tu velikost a pak jsem paní velice tvrdila, že ta nabízená barva se nám ke garderobě nehodí a že nutně potřebujeme hnědou (kterou neměla) 🙂

veronik77
19. jan 2012

@animal jó, boty - koupila jsem dětem zimní s membránou od tchibo a protékají... tak jsme dnes pořídili v krámě nové, ach jo....

kryska5
19. jan 2012

@monr prihodila som sa k tebe na tú amelie, ok? tento strih si nechcela? http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/Ober...

caramilla
19. jan 2012

@terezita Ty srdicka jsou krasny!!! Me se libej ze vsech nejvic!!! 😀
Ale teda takovy pidipitlicek za 700? 😀 😀 😀 😀

A vaz si toho, prisel mi novy sici stroj a prvni jsem rozbalila stuhy!!!! Na stoj jdu ted! Modlim se, aby byl OK!

kryska5
19. jan 2012

@ucitelka70 navyše tam je toho ružového bmb fineribu 1,2m pozeraj stlpec G 😉

caramilla
19. jan 2012

stroj jako krava ale rvu tu smichy! Pani mi zrdarma pribaliola obrovsky arch nalepovacich 3D samolepek s ruzovejma trpitivejma Hello kitty! neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

animal
19. jan 2012

@caramilla tak na to bude doré, když si objednáš to Neroli 😀 😀 😀

terezita
19. jan 2012

@caramilla zvracim!! 😀 ty ruzovy srdicka byly nejdesivejsi!! ale to me tesi, ze mely prednost pred masinou. to byla teda rychlovka!! 😅
nestezuj si, hello kitty jsou preci dostatecne zuzu!! 😀 😀 😀

macin73
19. jan 2012

@kuna No já právě nevím, jestli to není nezodpovědné, protože takhle se bojím zatím do čehokoli střihnout 😀. Ale já to nějak vymyslím, až bude chvilku klidu... 😝

mehlo
19. jan 2012

OT- budu mít pc skoro týden sama pro sebe. Dneska jsem mhd zase odvezla do špitálu, pak jsem si odházela příjezdovou cestu k baráku a chci aby ta bílá mrcha co lítá z nebe už přestala, nebo mi upadnou ruce za ten necelý týden. I Petulina to nějak zmáhá, usnul už v 10 h a vzbudil se ted. to jsem nezažila už hodně dlouho.