Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
NEMÁM RÁDA STROJE, CO JSOU CHYTŘEJŠÍ NEŽ JÁ!!! 😝 To aby člověk nastudoval 160 stran než začne šít rovně???? Jenom půl hodiny mi trvalo, než jsem pochopila, jak se navléká jehla. Bude to dlouhá cesta, ale myslím, že dobrý 😀 😀 😀
@terezita Hele, já mám ráda všechny barvy, kromě takovejch těch hnusně studenejch. A prostě z těch všech stuh jsou ty srdíčka nejšmrncovnější, nejvýraznější ( 😀 😀 😀 ) a nejúchylnější. A za nimi jsou hned ti růžový motýlci 😀 😀 😀 Máš ještě co zvracet? 😀 😀 😀
Já už chci taky svoje stužky!!! Motýlky jsem hodila do táble já a srdíčka jsem tam taky myslím měla 😀 😀 😀
@terezita tie lienkové šatkočky s bodkovým vrchom je strih z farbenmix tiež?
@sufik1 zipsová taštička je super
@kalman kostým na karneval že waw.
@papajka7 hacka aj rukavice super
@terezita tak tá kolová sukňa je úžasná, aj s modelkou 🙂
@abnka keby si nakukla skôr, robila sa hromadka z mtx, tam majú aj počesanú teplákovinu, ale hromadky ešte isto budú.
@ngvadi gratulujem k skúške
@palosek perfektné fotky
@kryska5 super gaťuše
@lillyzelvicka parádne gate
@jieff vypadajú super, aj bodyno, aj tielko, ako si písala, pod tričko ti nik kukať nebude.
@papajka7 rukavice aj koník pekný
@kryska5 tú amelie beriem všetkými desiatimi, tú chcem pekne doma, takže kľudne zoberiem za celú sumu jednu. ten druhý strih už asi nie, nejako sa stenšili finančné zásoby, tieto hromadky sú riadne vyčerpávajúce peňaženku.
dievčatá, dávam do pozornosti:
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/...
Technicka otazka: aplikacie na softshell robite z akeho materialu? Dakujem 🙂
@caramilla jako vždy paráda fakt moc pěkné 😉
@monr s tou mojou ani velmi nie, lebo mam nieco ako tu raz ukazovala myslim anielik 🙂 staci tam usit 6 rovnakych navlekov na epeda 🙂 tot vsjo a dole zips, alebo patentky, este uvidim co tam dam.. neviem ci budem mat tolko patentiek .. zips sa mi zda jednoduchsi 😉
@caramilla ty fakt nie si normalna 😀 😀 to oranzove je co? teplakovina??
@ucitelka70 tak sa budeme musiet nejako podeliť, lebo som si to predbežne rezervovala ja. Aj som napísala, že tyrkysové pozadie to som chcela nechat sebe. Bude dalšia strana s prebytkami, toto je len predbežné...
Najprv premeriam, kolko metrov je z každej položky a potom budú reálne prebytky, jo?
Ottobre je na pošte, cvoci, zabalili každý zošit zvlášť, tak mi 13ks poštárka nevládala doniesť ☹
@season jj, tie ottobre aj mne pobalili zvlášť, mala som 5 ks, z toho 2 pre mňa (a to miesto anglicky poslali nemecky, no čo už), ale mne poštár doniesol, som ho chudáka už vyše týždňa otravovala, že to čakám, tak mu asi nič iné nezostalo, len doniesť. 😀
na tie reálne prebytky som veľmi zvedavá, máš to už doma?
@martinkah objednávala mi ho kamoška, ale hovorila, že objednávala správne. kašlem na to, prípadne im skúsim napísať, stačí mi len text anglicky. ak sa mi podarí stiahnuť tie čísla čo mám, tak to ani nebudem riešiť, vytlačím si text v angličtine. (asi mali chaos, lebo som objednávala 3ks nemecky a 2 anglicky. poslali všetko nemecky, nevadí. )
zdravim maminy.chcela by som sa vas na nieco opytat.moj drobec mal stale jednorazove plienky,teraz potrebuje uz len jednu na noc.dost neskoro som zacala plienky ako take riesit a latkovanie sa mi pozdava.samozrejme uz nie pri mojom synovi. to skor do buducnosti.no zacala som pouzivat alana plienky a teraz som vyskusala aj babylove natur.ja si stale nemozem pomoct,ale latkovanie mi pride z financeho hladiska drahsie ako jednorazovky.samotne plienky su drahe a pokial neni maminka zrucna a neusije si ich,tak fakt nemale peniaze za to da,samotne pranie nieco stoji-voda,elektrika,prasok..a aj cas.proste pracka musi ist denne.nie je lepsie pouzit jednorazovu eko plienku?fakt by som rada pocula nejaky nazor ,nejaky dovod preco nepouzit eko jednorazovku ale ist do latkoviek.v com maju latkovky pred eko jednorazovkou vyhody?dakujem 😉
Ahój 🙂
holky nemám šanci dočíst - to bych se nedoplatila - sedím na internetu v knihovně ☹ asi odnesli anténu nebo já nevím co, ale moje wifi umřela - prostě jsem bez netu ☹ Nicméně pozitivum je, že jsem za dva dny nastříhala celou hromadku - skoro 300metrů látek 😀 jojo, zkušenosti z minulé udělaly divy a mě to šlo jako po másle 😀
Takže na emailu jste možná už zaregistrovaly seznam přebytků a pište dle instrukcí sms, za chvíli jdu pryč a net uvidím zase až budu mít hlídání pro malýho - asi si dokážete představit, co by udělalo divoký batole v knihovně, když by máma seděla u koníka 😀
Jakmile se rozeberou přebytky, tak je možné rozeslat (@vevercam ? 🙂 ) 😉 Já jsem ready 😉
Mějte se tu bájo!
Jo a těšte se! Látky nemají chybu a várka je mnohem vydařenější než minulá hromada - já jsem óchala u každé role 😀

@papajka7 jejda tak ten koník je super! Nevim jestli stihnu takhle peknýho udělat, ale pokusím se. Dneska byli kluci venku v chumelenici a ja si uvedomila, ze Toník má jen jednu hodně teplou čepici, tak asi nejdřív udělám tu. A pak uvidíme jak na tom budu s časem...Ale rytíř by měl mít věrného oře....
@caramilla díky díky, ještě že jsou ty fotky tak malý 😉 já se zase musela smát, že ty stužky udělaj takovej profi vzhled na takovým pokrouceným hadru...