icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

denisocka
1. dec 2010

@sussanah super 😉 ja som podla toho navodu tiež ešte prerobila na takuto bez strapcov

denisocka
1. dec 2010

😅 myslela som že bude vidieť rozmer špicu - vyška 8/9cm a širka špicu 11,5

terezita
1. dec 2010

@zojec to ti verim.. ja ted siju pet slonich polstaru, jsem u tretiho a uz mi to leze pekne krkem..
pro sebe moc nesiju, to me nebavi, bo to pomalu utika.. no ale chci si usit takovou tu kapucosalu a latkove kosiky na siti. konecne jsem m. dokopala, ze mi tu trosku udela pracovni koutek, tak at to mam do ceho vsechno davat..
a ty jyskacke deky jsou fakt hezke! predpokladam, ze jsou o dost tlustsi nez irma, ne? potrebuju neco jako dolni stranu patchworkove deky, chci tam prave dat ten flis a tyhle by se tam hodily..

zojec
1. dec 2010

@veselazu dakujem pekne 🙂 ano jysk deky su super, hlavne ked su v akcii .. ale teraz mam pocit, ze nejak prestali vzorove predavat.. asi pripravuju nove a krajsie 😀
@terezita myslim, ze jysk deky a irma deka su presne take iste.. co sa hrubky aj elasticnosti tyka.. akurat ze my tu nemame ikeu, takze jysk to isti 😉 a maju aj lepsi vyber farieb.. ale ja sem tam kupim aj klasicky flis z galanterie, ten sa mi zda kvalitnejsi a aj hrubsi.. tie hnede kapsy su vo vnutri vsetky z flisu z galanterie...

sussanah
1. dec 2010

@denisocka jj nechala jsem se tebou inspirovat 😵 Ta sirka spice mi vysla na 12cm a kousek (maly ma obvod hlavy 48cm 😖 ) a dneska jsme ji konecne odzkouseli, hrozne tady chumeli a je uzasne tepla 🙂

pasoa
1. dec 2010

Ahojte, dievčatá, viete mi poradiť, kde by som zohnala baby cvoky? (na Slovensku). U nás v MT je to v galantériách nedostupný tovar 😖 .
Dík.

kaktusik007
1. dec 2010

@pasoa kup si v stoklase 😉 ja si tam robim raz za cas poriadne veliky nakup, a ono je fakt rozdiel dat za zips necelych 10korun alebo v galanterke u nas 1,50€ 😠 😠 😠 😠 detto nite.... ale ja mam vsetko uz nakupene, kedze je to z ciech, tak tam maju podmienku pre slovakov nakup za 41 bez dph, co teda teraz rozhodne minut sa nechystam.... 😉 leda ze by sme sa tu nasli viacere a na stoklasu sa poskladali 😀 😝

zojec
1. dec 2010

@kaktusik007 a porovnavala si ceny medzi ceskou a slovenskou strankou? lebo ja som porovnala teraz len dva vyrobky a nejake extra rozdiely tam nie su.. 😉 idem to pokukat.. aj ked teraz nic extra nepotrebujem.. ale clovek nikdy nevie co mu padne do oka 😀

zojec
1. dec 2010

@kaktusik007 uz som to pochopila.. to je vlastne ceska stranka po cesky aj po slovensky.. hm....

kaktusik007
1. dec 2010

@zojec tak ja to objednavam na zivnost, a na cesku zivnost som nechcela nikoho otravovat, takze neviem cenove rozdiely, sa priznam 😉

pasoa
1. dec 2010

@kaktusik007 čo je stoklas(a)? Ja potrebujem iba pár cvočkov, objednávku za 41 EUR určite nejdem robiť... 😔

kaktusik007
1. dec 2010

@pasoa http://www.stoklasa-sk.sk/ velkoobchod s galanteriou.... ak sa tam zaregistruje zivnostnik, tie ceny su s normalnou galanteriou neporovnatelne.... aj preto som tam uz otrepala kopec penazi a spravila si pekne zasoby 😀 😀 😀

sussanah
2. dec 2010

holky, chci si udelat kosmeticke kolecka (na odlicovani, na cisteni pleti atd.), ale porad premyslim z ceho 😕 Chci aby to neco nasalo (ale spis malo), ale zaroven, aby to dobre zase tu tekutinu pustilo (napr kdyz si cistim plet clean&clear, tak potrebuju, aby to z toho slo do te pleti, ze ano..) Nemate nejaky navrh? Me zatim jedine co napadlo bylo mikrovlakno 😀

mataharyy
2. dec 2010

@sussanah a co flís?? 😕

sussanah
2. dec 2010

@mataharyy no ale do toho se to nevsaje zase vubec (podle testu, co jsem delala doma, se to vsaje jen pod tlakem 😀 ), jinak se to po tom flisu zkutiali ☹ Ale mozna 2 vrstvy, flis a bavlna by fungoval 😕

mataharyy
2. dec 2010

@sussanah No to by mohlo... Zkus a pak poreferuj :D

sussanah
2. dec 2010

@mataharyy zkusim i ten mikrovlakno, mam tady 2 no-name nepouzite vkladacky do plenek (jako save vrstvy do plen mi prijdou naprosto nepouzitelne), tak jednu rozstriham a uvidim, co bude lepe fungovat

mataharyy
2. dec 2010

@sussanah když budeš zkoušet tak na něco přijdeš, jen se pak poděl 😀

terezita
2. dec 2010

@sussanah to mikrovlakno me napadlo taky.. mela jsem takove latkove cistici kolecka kdysi davno pred lety a bylo to neco podobneho.

sussanah
2. dec 2010

@terezita dik, tak to vyzousim jako prvni a poreferuju 🙂

sussanah
2. dec 2010

tak mikrovlakno vypada jako ten pravy material na kosmeticke tampony, jen to obsivani je uplne silene 😖

ivuska.h
2. dec 2010

Já bych to mikrovlákno teda neriskovala, ono má fakt hodně členitou tu mikrostrukturu a bála bych se, že mi to pleť zbytečně odmastí. My ty kosmetické tampóny šijeme z jedné strany z biobavlněného froté a z druhé strany je velur, aby se dalo vybrat, jak hrubý povrch zrovna člověk potřebuje.

sussanah
2. dec 2010

@ivuska.h jakoze to je hodne "drsne" na plet?

terezita
2. dec 2010

@ivuska.h jaj takhle ja nad tim neuvazovala. ja mam od prirody plet spis mastnejsi, takze mozna proto mi to vyhovovalo 😅

sussanah
2. dec 2010

@terezita ja taky tak 😀 za kazdy vice odmasteny por dam cokoliv 😝 Ale zas dratenkou ji drhnout nebudu 😉

ivuska.h
2. dec 2010

@sussanah Jo, proto se nedoporučuje dávat ty mikrovláknové vkládačky přímo dítěti na zadek, ale vždycky jen do kapsovky nebo se separačkou. Ono je to dobře poznat třeba na tom, že s mikrovláknovým hadrem umyješ třeba z vany zašlou mastnotu úplně bez nějakého čističe, prostě se to odře jen tím hadrem. A mě osobně je teda mikrovlákno hrozně nepříjemné na dotek, tak jaksi se to zachytává o kůži, brrr.

sussanah
2. dec 2010

@ivuska.h hmm, to jsem nevedela, ze se to nema davat ani primo na zadek mimcu 😕 Teda ja je nepouzivala u maleho temer vubec, ale tohle me nenapadlo. No vyzkousim a kdyz tak predelam. Diky za konzultaci 🙂

kaktusik007
3. dec 2010

@sussanah ja by som na to pouzila flanel 😀 ale ani ten velur nie je zly napad 🙂

miruss
3. dec 2010

Ahojte.
Potrebujem súrne biele lesklé patentky. Ak má niekto na predaj stačí mi 10 ks, pošlite mi prosím IP. Ďakujem.

julia30
4. dec 2010

@miruss skus monike janskej napisat ona by mohla mat 🙂 skus jej IP