Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte maminy sikovne,
nesili ste niektora navleky resp. papucky pre babatko? Myslim nieco podobne ako byvaju pri zimnych overaloch, tie odnimatelne "labky" Stratila som ich a dost mi chybaju teraz. Dakujem
@mmmk 😀 😀 potom sa pochval... ja uz teraz pred vianocami nesijem.. uz zacinam vianocne pripravy.. 😀
@jaroe ked poprecitujes nejake stranky dozadu, tak tu myslim terezita davala linky na strihy na vselijake papucky 😉
@terezita @ivuska.h tie vase nohavice su prenadherne.. no raz darmo.. ja tak sit nebudem vediet ani nahodou.. ☹
@zojec jojo ivuska ma pravdu. ty strihy tam nejsou tak nahusto jako v burdea je to o dost prehlednejsi. a ty pracovni postupy jsou vysvetlene fakt polopatisticky. a hlavne ty dily krasne pri sesivani sedi. ja vzdycky bojovala v burde treba s rukavama a podle ottobre je to brnkacka. 😉
@mmmk na tu latkovou zidlicku se uz tesim! 😉
@zojec aj my mame bumbleride 😀
baby, navnadili ste ma.... a tak som si objednala ottobre, dufam, ze so strihmi budem spokojna 😀 😀 😀
@kaktusik007 😉 najlepsi kocik 😀
holky a nevíte jestli někdo neprodává třeba jenom jednotlivé střihy z Ottobre?
@zojec juu, to je nahodou uzasne! ja si na to taky brousim zuby, ale jeste jsem se k tomu nedostala.. hlavne asi kvuli tomu, ze v zime nevyjizdim s kocarem..
@animal par jich prodavaji, jukni na ty jejich finske stranky. ale prijde mi to zbytecne. spis je lepsi prolistovat si tam ty casopisy a koupit jeden dva a s tim si clovek vystaci, pokud neni blazen jako ja a nepotrebuje kazde druhe cislo.. 😀
jinak se daji koupit i na fleru, ale ja je beru primo od pramene. da se platit pres paypal a do tydne vzdycky dorazily.
@zojec strih zadara ke stazeni tu http://www.farbenmix.de/shop/Downloadable-patte... 😉
@zojec to je vlna zatkana do bavlny, http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
@terezita sloniky su perfektne, tiez som podla tej fotky najprv myslela ze su o polovicu mensie, ale takto je to este praktickejsie, nielen hracka, ale aj vankusik 😵
Ja som dnes robila kuklu podla toho Ottobre strihu, co tu ktosi daval, ale absolutne nesedi 😕 normalne som pozerala ci som tam nejaky diel nezabudla prisit, ale nie, a pritom na krpcov obvod hlavy tam chyba dobrych 10cm 😒 Ale sa mi to od zaciatku zdalo divne male, tusim tu z neho viacere sili, sedi vam to?
A este vcerajsie teplaky, krpcovi kus narastli nohy, tak som musela sit uz velkost 104 a pritom ma nejakych 86cm 😅 Ale wendy auticka su tusim moja nova laska 😵
@quaxi ja som ju sila.. a bola mala.. a to vtedy mala mala hlavu 42cm, a strihala som 44 cm, a nepretiahla som cez hlavu.. potom som prerabala podla tvojho strihu... 😉 som rada, ze aj tak skusenej krajcirke nesedela.. lebo ja som si najskor myslela ze som urobila nieco zle.. 🙂 inak ty sijes ako dabel.. 😀 kazdy den nieco nove.. kedy to stihas? ja ked sijem, tak domacnost je hore nohami.. a este aj bordel z toho robim..
@zojec to tak len vyzera, lebo som konecne aj pofotila, teraz som sa par dni dostala ku sitiu, ale aj tak sijem len prkotinky a ku potrebnejsim veciam sa nedokopem 😠 Ale uz sa krpec celkom naucil pomahat pri siti (tj. nelikvidovat a uz mi vacsinou ani neohrozuje prsty) tak sa da nieco aj pri nom, sice to co by mi trvalo pol hodinu robim 2 dni, ale nevadi... Aj s bytom mi pomoze, tak uz mesiac robime postupne vianocne upratovanie a stale vacsi bordel tu je 😀
ta kukla je nejaka divna, musim ten strih pozret este raz, ja som robila 52 a on ma hlavu 49 a okolo krku je beznadejne mala. Asi ju vpredu strihnem a nejako prerobim na rozopinaciu alebo co... esteze to bol len taky test strihu zo zbytku latky, nebude mi to luto vyhodit prinajhorsom.
@quaxi malej tiez nepresla okolo hlavy ta cast co ma byt okolo krku.. ale ja som to sila z nepruzneho flisu.. potom som vlastne pouzila len tu zadnu cast a tie bocne som vystrihla este raz dole vpredu okolo hlavy spojene.. 😉
@ivuska.h ja som kupila MaM merino kuklu a teda vyzera dost malo, ked som ju dostala do ruky, som sa bala ze bude mala.. len to merino sa pekne natahuje.. tak mozno aj preto sadla dobre 😉 no a samozrejme mas neporovnatelne viac skusenosti so sitim ako ja.. 😉
@quaxi topanocky skvele 😵 nevies, ci sa da v ba zohnat "lepsi" sustiak, ci rovno vetrovkovina ? Zasoby sa minuli, a pogumovany co som kupila naposledy nestoji za nic - po par praniach sa ta vrstva osuchava.
Kuklu som sila 44 z merino upletu - a drobcovi sedi i ked vyzera mala - napadla ma akurat zla mierka, alebo malo pruzny material. Najvacsiu velkost som sila pre starsieho zo stareho trika a navleciem i ja.
ten kontrolny stvorcek mam dobry, material stredne pruzny, myslim ze nieco riadne elasticke, ako napr. to merino, by cez hlavu preslo, ale pohodlne by to nebolo. Ale ani na cele mu nesedi, otvor na tvar je prilis vysoky a ani lem by to nezachranil (ani som ho nedavala ked som videla ze je to zle), tak sa vratim ku svojmu staremu osvedcenemu, aj ked tiez nie dokonalemu strihu.
@behulka najlepsi sustak co som tu v poslednej dobe videla je taky... proti oderu a roztrhnutiu celkom dost odolny, voda po nom steka, ale pod tlakom presakuje a silnejsi dazd to nevydrzi. Samozrejme pranim sa vodoodpudivost zhorsuje, takze premoka stale viac. Maju ho na mickiewiczovej, mali dost velky vyber farieb (asi 6? mozno aj viac pred necelymi 2 tyzdnami), volaju to tusim vetrovkovina, aj ked to je taky nic nehovoriaci nazov, maju tam aj ine "vetrovkoviny" a jedna horsia ako druha... Spoznas ho podla charakteristickej struktury latky, vytkane take akoby mini stvorce (velke tak na sirku nite) nahusto vedla seba.

@ivuska.h Diky, já to nějak zkusím. Nějak se učit musím.