Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek bunda by ma velmi zaujimala - ako si riesila na chrbte dotahovanie otvoru, vnutrom ci vonkajskom bundy ? Na tej nasej mam uz druhu prerobenu verziu a stale to nie je ono 😖 - gumka v tuneliku, konce mi len trcia cez plece dopredu.
@quaxi 😵 😵 😵 chyba mi tu tlieskajuci smajlo - uz sa tesim, co vymyslis nabuduce 🙂 . Ako funguju v praxi ? Maju i nejaku nepriestrelnu Pul vrstvu ?
@maly_prcek No tak měkké to není, není to úplet. Ale obecně měkké ano 😀 Kousavé se mi to takhle na dotek nezdálo, ale to je něco jiného, než to mít nějakou dobu na těle... Vlňáky s lemovací gumkou jsem měla na Ondru, když se narodil do cca 3 měs. a byly super, viz foto. Hm, tak foto mi nejde vložit :(
Jo, s plínama jsem poslala manžela, zrovna jsem smažila cibulku na polívku 😅
@behulka taky akoby sirsi trojuholnik vpredu + este kus na zadku je pod vrchnou vrstvou skryty PUL a pod nim jedna vrstva bambusovej teplakoviny (french terry). Zatial do troch cvrkol a super, stacilo to - on totiz cvrkne tak 5 kvapiek a potom sa spamata a ide cikat, no casto to presiakne aj na teplaky a potom mame hroznu spotrebu teplakov, takto zostanu teplaky suche. Keby pustil plnu davku tak to nema sancu, ale to sa nam uz nastastie nestava.
holky, muze byt nejaky duvod, proc se mi porad pretrhava u jehly horni nit? Siju PE niti flisove rukavice a uz se mi to stalo alespon po 5 😠
@behulka Bunda je softshelka z mmb za pár stovek, má přeměněné zipy a na zádech je rozstřihlá (do T) a je tam vsazený zips. Vpíná se tam vsadka (a břicho nebo na záda) Stahování mám jen na té vsadce, ale přemýšlím, že bych udělala ještě i na to rozstřihlé... Zatím jsem se k tomu nedostala 🙂
Na tí vsadce jsou 3 stahování, gumka vede vnitřkem, je tam flís, tak nic netlačí. Do toho Tčka bych tu gumku vedla lemováním, myslím, že by taky nic netlačilo...
Až budu na druhém PC, hodím fotky, tam to půjde líp poznat...
@ivuska.h Asi se tam půjdu kuknout, po svátkách... Jedna patentkové by se nám sešly, ty tvoje patentkové už toho mají dost... 🙂 Takové by z toho šly? Kdybys měla tu fotku, ráda bych se kukla, jak to vypadá, moc si to neumím představit....
BTW Nechceš ty plíny čirou náhodou i zaplatit? 😀
@terezita v pohode, vubec se s tim nezatezuj, vyloudila jsem od svagrove nejake stare burdy, tak uz mam strihy 😉 Nit mam protazenou vsude, spis se mi ale zda, jakoby se tam zasekla a proto se pak pretrhne. Napeti jsem stelovala furt dokola, ale nejak me to tam nesedi, bud mam oka na druhe strane a kdyz to utahnu moc, tak to zase ten flis ztahuje 😠 bAle co, uz jsem rukavice dosila, tak snad malemu neumrznou ruce, zase ma byt -15 🙂 Tentokrat to ma dvojity flis, jeden jak ma cepku a podsite irmou 🙂
babyyyyyyyy? ehm-ehm... kto to tu tak RÁD šije KAPSY? hm? 😀 a chcel by mi jednu ušiť? ja to totiž už akosik nestíham a zachvíľu už stíhať asi ani absolútne nebudem. pošlite mi plís nejaké info do IP! 🙂 díííík! (dúfam, že sa mi aspoň niektorá do IP ozvete, lebo potom vás začnem oslovovať osobne!!! 😝 😀 )
A zde slibovaná bunda...
Softshelka z mmb za pár stovek, přešité zipsy a vsadka, co jde dát dopředu i dozadu (systém jako Vonzi-bunda, kdo zná...)
Nosí se fajnově, dobře se oblíká, medím si v tom, že nemusím vázat navlečená a D. v kombinéze, což bylo děsné, byli jsme splavení jak myši ještě doma... Pod to mikču AngelWings a i v největších nrazech nám bylo teplučko. D. pod to nosí jen vln. triko a mikču. Je pohodlná i bez vsadky, akorát se furt někdo ptá, proč mám na zádech zips 😀
Pozn. Jak jsem psala o těch gumičkách, tak je chci dát ještě do toho T., aby se to ještě trochu víc dalo stáhnout.
pekne sviatky dievcata 🙂 pri haldani nejakych strihov na ovecky, som natrafila na takuto stranku : http://mellyandme.typepad.com/melly_me/page/12/, slintam nad sikovnostou a nadherou latok 😉 nadherne inspiracie.. zas mam chut sit
taky preji dodatecne krasne vanocni svatky!
@zojec pro poskadleni ti poslu jeste tohle.. http://creenfantin.canalblog.com/ 😉 az me obcas mrzi, ze neumim francouzsky 😀
@terezita 😀 😀 😀 supeeeeeeeer... 🙂 ja sa nemozem vynadivat na tie krasoty.. skoda ze tu je taky chaby vyber latok dnes som urobila ovcu, je v albume.. som pospajala asi 3 obrazky.. strih ktory by mi vyhovoval som nenasla.. ani som sa nou nestihla vytesit, uz putuje k buducemu svagrovi .. 😉 segra chcela originalny darcek pre neho
@monr neviem síce, čo presne na tých mužových rifliach potrebuješ zospodu zašiť, ale mne sa pri zašívaní rifiel (napr. v rozkroku) osvedčilo podložiť zašívanú časť z rubovej strany kusom pevnej látky a tak potom tú medzeru poprešívať. ak som dokopy zošívala iba medzeru bez podloženia, tak to nedržalo, alebo sa to po pár noseniach zase rozišlo.
@monr jaj. tak to asi len odstrihnúť a zalomiť. ale aby mu potom zase krátke neboli. a daj pozor keď budeš tú nohavicu šiť dokola, aby sa ti na tých dvoch miestach, kde sú na bokoch tie dva zvislé kusy látky zošité, nezlomila ihla. lebo tam pôjdeš cez min 4 vrstvy rifloviny. alebo to len preskoč, nohavica ti bude držať aj tak.
kočky vďaka za rady, krátke mu to nebude, to už sme skúšali podohnúť, tak radíte odstrihnúť a tak podšiť, budem sa s tým musieť pohrať, len sa toho bojím, nech mu to nezvrzám.
@monr téda super první výrobky 😉 😵 šikulka 🙂
a vůbec všechny jste šukulky šikovné 😉 😵
já se jdu pochlubit s hrací dekou pro dojčata 😉 ale tada dala mě i mašině dost zabrat 🙄 šicí stroj se mi i zasekl a odmítl spolupráci až po vyšičtění chapače se zas rozjel a to ve mě teda byla malá dušička 😅 ona ta deka má 1 a půl metru na 2 metry takže je to docela mega dílo a jsou to 2 vrstvy fleecu a mezitím vatelím takže nic tenkého 😅
@maly_prcek ta softshelka nemá chybu 😉

@ivuska.h A je taky taková měkučká jak třeba ty tvoje? Nekouše?
Ale vlňáky jsem teda nešila a už vůbec ne s lemovací gumkou... 😨
Ivuš díky za plínuše, chlapi si to předali... 🙂