icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

slunicko76
3. jan 2011

@nika diiiky!🙂

zuhur
3. jan 2011

@maly_prcek tak vv jsem viděla zatím jenom v obchodě a tím moje znalosti končí.

slunicko76
3. jan 2011

@nika jako ze tu vkladku dam bud dopredu nebo dozadu?jinak to nejak nechapu,jsem natvrdla a nejsem blondyna!desna kombinace!🙂

jenovefa
3. jan 2011

Ahoj holky, chtěla bych Tomíkovi k 2. narozeninám ušít nějaké zvířátko, má jich sice dost (hlavně skvosty po mně), ale se žádným nespí, ale krmí je, to jo... Nemáte některá tip na střih? Díky moc!

zojec
3. jan 2011

@jenovefa uz som to sem davala: http://mellyandme.typepad.com/, ale pokukaj... velmi pekne.. skoda ze tam nie je strih zadarmo.. ale ked si uz sila nejake veci, tak to nebude problem usit aj bez strihu 😉 ale @terezita sem urcite nejaky strih hodi 😀 😀 😀 .. na spanie mozes aj jednoducheho slona vankus usit.. mam ich aj v albume a par stran dozadu je aj odkaz kde stiahnut strih 😉 je to naozaj najjednoduchsie co som doposial sila. 😀

terezita
3. jan 2011

@zojec 😀 😀 😀 si zalozim zivnost na vyhledavani strihu na pozadani, jo? 😀

@jenovefa jukni tu:
http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...

a uz finisuju zavinovacku do autosedacky.. jen mi chybi suchy zip 😀

zojec
3. jan 2011

@terezita no inak by si mozno aj zbohatla 😀 😀 a zavinovacku robis pre tvoju malu? mne sa nic do autosedacky neosvedcilo, lebo sa tam uz teraz ledva zmesti... mozno do vacsej by to malo zmysel... potom hod foto 😉
hned prvi jezkovia su bozski 🙂

jenovefa
3. jan 2011

@zojec
@terezita
Holky, dík moc, jste milý a hlavně rychlý! Kouknu na to. Moc jsem toho ještě neušila, děsně mě nas... nový stroj Janomé - oproti Ladě šije blbě rovně... Největší výtvor byly převlečný rukavice na jeden výstup v Pamíru, šila jsem jen ve spodním prádle, byl srpen a boj s vatelínem předem prohranej. Ještě jednou díky!!!

terezita
3. jan 2011

@zojec nee, moje mala je uz prerostla a bohuzel tehotna zatim nejsem.. :-P 😅 pro sestrenku cekatelku 😀 ja myslim, ze se to moc nevyuzije.. ale aby meli na zacatek neco na prevoz z porodnice a taaak.. holt darek na paradu..

zojec
3. jan 2011

@terezita no super darcek.. na zimne babatko to je na prve 3 mesiace super.. ja pri letnom som to nevyuzila vobec 😉

terezita
3. jan 2011

@zojec jaj, tak to jo, na leto je to asi fakt jen maximalne na tu cestu z porodnice.. no doufam, ze se bude libit.. dosiju, nafotim, pochlubim se.. 😀 😀 😀
jojo a ty jezky uz mam taky ulozene.. ona ta zenstina je fakt strasne sikovna a ma tam spoustu krasnych napadu 😵

jenovefa
3. jan 2011

@zojec Slon je nejlepší. Až ho porodím, pošlu k posouzení, jo? Ještě jednou dík!

zojec
3. jan 2011

@terezita aj ja uz mam ulozene 😀 ak bude dnes cas, tak sa na ne vrhnem.. slony som uz 3 usila 😀 😀 😀 a furt ani jeden doma , mali uspech... 😉
@jenovefa jasne hod foto.. 😉

terezita
3. jan 2011

@zojec no teda chudak barborka.. 😅
hihi, m.mi taky furt vyhouda, ze siju pro cizi a vlastni nema skoro nic.. toz jsem ji minuly tyden aspon narychlo spichla vestu, cepku a nakrcnik a ted az dosiju jeste par kousku pro sestrenku, tak se uz pustim do skorojarnivybavicky.. 😀 😀

maly_prcek
3. jan 2011

@slunicko76 Jo jo, přesně tak, aby pasovaly zipsy z vsadky dopředu i dozadu... Akorát ta vsadka je kosodelník, nahoře je širší, to si naměříš jak oblečeš bundu, podle toho, jak je široká. Jinak na tom nic není, jen se babřeš se zipama... A cenově je to někde jinde...

@nika Jo jo, sehnat zipy byl oříšek, byla jsem tam třikrát 😠 Ale mám, jen jsem je musela trošku přistřihnout, měly trochu jinou tu část, co zasunuješ...

maly_prcek
3. jan 2011

@slunicko76 Jo, tu vsadku zapínáš dopředu nebo dozadu, kde zrovna neseš. A když to vypneš, máš normální bundu, nikde nic netlačí, akorát se furt někdo ptá, proč máš zips na zádech 😀 😀 😀

maly_prcek
3. jan 2011

@terezita Nepsala jsi kdysi, že jsi šila mei-tai? Nebo už blbnu a byl to tu kdosi jiný? Podle čeho jsi dělala střih a z jakého matrošu?

Jinak my tu emitexáckou zavinu používali rádi i do kočárku asi až do 7m (to už se tam fak nevešel)... Líbilo se mi, jak ho tam jde krásně napevno stáhnout i s ručkama oproti fusaku, ze ktrého se hned dostal... 🙂

terezita
3. jan 2011

@maly_prcek jojo, sila jsem beth´s mei tai, v cestine je to tu http://www.mokosha.info/content/view/54/86/
sila jsem to z ikeackych latek, z te jejich pevne bavlny za 99,- ja mam konkretne tuto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/3015...

maly_prcek
3. jan 2011

@zojec Díky... Pěkné...

Týý jo, tolik způsobů zavazování, to zas nad tím budu špekulovat... 😝

maly_prcek
3. jan 2011

@terezita Díky, nějak vše splácám dohromady...

A nosíš v něm ráda? Nějaké vychytávky a doporučení? 😉

zojec
3. jan 2011

@maly_prcek ja uz nad tym spekulujem tak 3 mesiace a este furt som sa k tomu nedokopala.. 🙂 chcela som mei tai, ale potom som zhodnotila, ze je to vlastne ako satka.. tiez sa to viaze a teraz vonku v zime je to dost neprakticke, ked potrebujem niekde zaviazat, tak sa mi to planta po zemi.. preto ma skor zaujal nosic s popruhami... takze take nieco chcem zmaknut aj ja.. 🙂 tiez mam na to pripravenu latku z ikei 😉

terezita
3. jan 2011

@maly_prcek jojo, nosim. ted v zime ho pouzivam opet hodne, bo s kocarkem daleko nedojedu 😅
no ono kazdemu vyhovuje neco jineho. ale kdybych ho sila znovu, tak bych zkombinovala to beth´s s timhle http://stilllearninglife.blogspot.com/2008/01/d... od @zojec
strih bych vzala z toho beth´s (u mokoshi), ale prostrihla bych ho po stranach podle toho druheho. no a to pro drzeni hlavicky jsem taky moc nepouzivala. kdyz em. usla, tak ji ta hlavicka drzela sama.
(asi bych to ted zakulatila, trosku snizila a dala dovnitr vatelin a prosila, aby to drzelo postavene samo, kdyz usne a nemuselo se to vazat na ty sraky - jestli to teda zni trosku srozumitelne..)
jinak vetsina holek ho sije spis podle toho druheho strihu, ale ja chtela mit ty dolni sraky zesikma a ne prisite narovno a vycpane molitanem.. i kdyz je to asi mekci, tak mne vic vyhovujou ty sikme sraky (lip se zarezavaji do meho brisniho speku 😀)

terezita
3. jan 2011

@zojec ja si to zavazu doma kolem pasu a kdyz nekde potrebuju do nositka em. dat, tak jen prehodim sraky pres ramena a utahnu. po zemi se mi to (na rozdil od satku) nevali 😅 ty cvakaci popruhy ve stylu manduca a spol. se mi taky libi, ale ja bych jim neverila, ze dite udrzi 😀 mam v hlave blok a bala bych se. ale musi to byt praktictejsi, bo jsou pak o dost kratsi a tudiz je to nositko zase o krapet lehci 😉

nika
3. jan 2011

já šila mai tai podle odkazu co dala terezita a dobré teď se v něm nosí 2,5 letá slečna sestřenice. nové jsem ještě neušila ale taky uvažuji, teď používám RS na rychlovku ale není to ono.

@terezita ty přesky vydrží hodně, chce to jen koupit kvalitní ale je to spíše blok 🙂 já mám zase pocit že to tak neutáhnu jka popruh od mai tai a uvážu.

jenovefa
3. jan 2011

@zojec,@terezita Je to v pytli, při večeři jsem provedla výslech, které zvíře se mu líbí nejvíc, vyhrála LAMA!!!!!!!!!!!!! Co teď????? Snad něco vyštrachám v odkazu v IP od niky... Lamu neumím ani nakreslit...

zojec
3. jan 2011

@jenovefa 😀 😀 😀 si sa nemala pytat.. 🙂

jenovefa
3. jan 2011

@zojec No jo, opět se mi potvrdilo - kdo se ptá, moc se dozví... Lama je vlastně kříženec velblouda (hlava), osla (tělo) a pštrosa (proporce, vzpřímené postavení krku)... Tak kdybyste měli/y tyto 3 střihy, moc mi pomůžete!!!! 😀

nika
4. jan 2011

@jenovefa bych se toho nebála, tělo bych přirovnala k pěkně vypasné ovečce a i udělala s látky s delším chlupem, nohy jen delší než ovčka no hlava může být probém, ale pokud budeš mít střih na velblouda tak to půjde. 😀