Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek tak vv jsem viděla zatím jenom v obchodě a tím moje znalosti končí.
@nika jako ze tu vkladku dam bud dopredu nebo dozadu?jinak to nejak nechapu,jsem natvrdla a nejsem blondyna!desna kombinace!🙂
Ahoj holky, chtěla bych Tomíkovi k 2. narozeninám ušít nějaké zvířátko, má jich sice dost (hlavně skvosty po mně), ale se žádným nespí, ale krmí je, to jo... Nemáte některá tip na střih? Díky moc!
@jenovefa uz som to sem davala: http://mellyandme.typepad.com/, ale pokukaj... velmi pekne.. skoda ze tam nie je strih zadarmo.. ale ked si uz sila nejake veci, tak to nebude problem usit aj bez strihu 😉 ale @terezita sem urcite nejaky strih hodi 😀 😀 😀 .. na spanie mozes aj jednoducheho slona vankus usit.. mam ich aj v albume a par stran dozadu je aj odkaz kde stiahnut strih 😉 je to naozaj najjednoduchsie co som doposial sila. 😀
@zojec 😀 😀 😀 si zalozim zivnost na vyhledavani strihu na pozadani, jo? 😀
@jenovefa jukni tu:
http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
a uz finisuju zavinovacku do autosedacky.. jen mi chybi suchy zip 😀
@zojec
@terezita
Holky, dík moc, jste milý a hlavně rychlý! Kouknu na to. Moc jsem toho ještě neušila, děsně mě nas... nový stroj Janomé - oproti Ladě šije blbě rovně... Největší výtvor byly převlečný rukavice na jeden výstup v Pamíru, šila jsem jen ve spodním prádle, byl srpen a boj s vatelínem předem prohranej. Ještě jednou díky!!!
@slunicko76 Jo jo, přesně tak, aby pasovaly zipsy z vsadky dopředu i dozadu... Akorát ta vsadka je kosodelník, nahoře je širší, to si naměříš jak oblečeš bundu, podle toho, jak je široká. Jinak na tom nic není, jen se babřeš se zipama... A cenově je to někde jinde...
@nika Jo jo, sehnat zipy byl oříšek, byla jsem tam třikrát 😠 Ale mám, jen jsem je musela trošku přistřihnout, měly trochu jinou tu část, co zasunuješ...
@slunicko76 Jo, tu vsadku zapínáš dopředu nebo dozadu, kde zrovna neseš. A když to vypneš, máš normální bundu, nikde nic netlačí, akorát se furt někdo ptá, proč máš zips na zádech 😀 😀 😀
@terezita Nepsala jsi kdysi, že jsi šila mei-tai? Nebo už blbnu a byl to tu kdosi jiný? Podle čeho jsi dělala střih a z jakého matrošu?
Jinak my tu emitexáckou zavinu používali rádi i do kočárku asi až do 7m (to už se tam fak nevešel)... Líbilo se mi, jak ho tam jde krásně napevno stáhnout i s ručkama oproti fusaku, ze ktrého se hned dostal... 🙂
@maly_prcek jojo, sila jsem beth´s mei tai, v cestine je to tu http://www.mokosha.info/content/view/54/86/
sila jsem to z ikeackych latek, z te jejich pevne bavlny za 99,- ja mam konkretne tuto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/3015...
@zojec Díky... Pěkné...
Týý jo, tolik způsobů zavazování, to zas nad tím budu špekulovat... 😝
@terezita Díky, nějak vše splácám dohromady...
A nosíš v něm ráda? Nějaké vychytávky a doporučení? 😉
@maly_prcek ja uz nad tym spekulujem tak 3 mesiace a este furt som sa k tomu nedokopala.. 🙂 chcela som mei tai, ale potom som zhodnotila, ze je to vlastne ako satka.. tiez sa to viaze a teraz vonku v zime je to dost neprakticke, ked potrebujem niekde zaviazat, tak sa mi to planta po zemi.. preto ma skor zaujal nosic s popruhami... takze take nieco chcem zmaknut aj ja.. 🙂 tiez mam na to pripravenu latku z ikei 😉
@maly_prcek jojo, nosim. ted v zime ho pouzivam opet hodne, bo s kocarkem daleko nedojedu 😅
no ono kazdemu vyhovuje neco jineho. ale kdybych ho sila znovu, tak bych zkombinovala to beth´s s timhle http://stilllearninglife.blogspot.com/2008/01/d... od @zojec
strih bych vzala z toho beth´s (u mokoshi), ale prostrihla bych ho po stranach podle toho druheho. no a to pro drzeni hlavicky jsem taky moc nepouzivala. kdyz em. usla, tak ji ta hlavicka drzela sama.
(asi bych to ted zakulatila, trosku snizila a dala dovnitr vatelin a prosila, aby to drzelo postavene samo, kdyz usne a nemuselo se to vazat na ty sraky - jestli to teda zni trosku srozumitelne..)
jinak vetsina holek ho sije spis podle toho druheho strihu, ale ja chtela mit ty dolni sraky zesikma a ne prisite narovno a vycpane molitanem.. i kdyz je to asi mekci, tak mne vic vyhovujou ty sikme sraky (lip se zarezavaji do meho brisniho speku 😀)
@zojec ja si to zavazu doma kolem pasu a kdyz nekde potrebuju do nositka em. dat, tak jen prehodim sraky pres ramena a utahnu. po zemi se mi to (na rozdil od satku) nevali 😅 ty cvakaci popruhy ve stylu manduca a spol. se mi taky libi, ale ja bych jim neverila, ze dite udrzi 😀 mam v hlave blok a bala bych se. ale musi to byt praktictejsi, bo jsou pak o dost kratsi a tudiz je to nositko zase o krapet lehci 😉
já šila mai tai podle odkazu co dala terezita a dobré teď se v něm nosí 2,5 letá slečna sestřenice. nové jsem ještě neušila ale taky uvažuji, teď používám RS na rychlovku ale není to ono.
@terezita ty přesky vydrží hodně, chce to jen koupit kvalitní ale je to spíše blok 🙂 já mám zase pocit že to tak neutáhnu jka popruh od mai tai a uvážu.

@nika diiiky!🙂