icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
14. feb 2012

@dugyna drobec má 8 mesiacov, a ja som stará mama, a dcéra ho kojí ešte, bývame spolu v dome,tak je ako môj :D 😵 a ak môžem, som pri kojení - ked ma zavolajú.... :D

ucitelka70
14. feb 2012

@kalman - môj OL je už u prepravcu...... predpokladám, že zajtra je doma

anielik
14. feb 2012
dugyna
14. feb 2012

@ucitelka70 ekzem ma potrvdeni lekarom?a vie aj po com sa vyhodil? po cokolade -napr ci dcera jedla a vtedy.
ako skusit mu kusok moze dat..uvidi nech pocka 3 dni ..a ekzem sa bu zvyrani alebo nic..a bude vediet do buducna....ako nasa mala skusila ananas uz v 6mes. a ok.
a na ten ekzem nech skusi imunoglukanovu mast.je super.

barcav
14. feb 2012

@mikulka45 já jsem dřív pila také bílé - jenže mě pak po něm bolel žaludek, tak jsem pila červené, díky sestřence jsem víceméně přešla na růžové - něco pro @terizita 😀 😀 😀 no a pak jak jsem díky těhotenství a kojení přes dva roky nepila, pak jsem začla nealko višnovým pivem, pak jsem si dala občas frisko 😀 😀 a nějak mi ty bublinky chutnají, teď když to po sobě čtu tak si připadám jak alkoholik 😕 😕 😀

dugyna
14. feb 2012

@anielik u nich som este nebolal kuk..aj som dnes chcela ale mala je chora takze sme tam nesli...ale mam v plane 🙂

ucitelka70
14. feb 2012

@dugyna díky za radu, malý mal na tváričke do kruhu také ako štípance od komárov, ale na jessen,v zime, a má to už 3-4 mesiace a vraj je to atop. ekzem, povedala kožná, dala jej robený krém - na premastenie a druhý na zapálené, a nad cicikom má ako šošovičku bodku červenú a na zápästí tiež také 2 ako štípance..... ale sa nezdá,. že tie krémy zaberajú, ani lepšie, ani horšie, natiera to mat. ml., a reaguje na zimu - vtedy má dlho červené líčka - ako zdravé líčka, nie veľmi červené.... a ona má rada čokoládky, a všetko je od začiatku, aj ked bol novorodenec, nič mu nerobilo zle, ani na tvár ani na bruško, akurát neje citrusové plody, aby sa to do mat.ml. nedostalo.... zato čokolády, to hej...

beky52
14. feb 2012

@membri ..ale budem chcieť..z každej po 3 metre..idem kuk tabulku..

anielik
14. feb 2012

@petkasv ja robim v banke, zial ti povedal i dobre aj tam aj tam...ono ti to ihned odide z uctu a viac to nikto nemoze stopnut, az ked sa to vrati od "banky dorucitela" tak ti to vratia...pre klud tvojej duse si pozri na nete
@mikulka45 @kryska5 @papayka7 @wzorcek @ucitelka70 aj mna ratajte na platbu..prosim...a hlavne mi to prosim piste aspon cez @ lebo inak sa k tomu nedostanem 🙂 alebo IP diiiik

anielik
14. feb 2012

@petkasv som nedopisala...pozri si ake cislo u. ma CS a ake ma GE...ak su prve 3 rozne cisla, vrati sa ti to na 100% len teda musis cakat kedy :(

petkasv
14. feb 2012

@anielik děkuju moc 🙂 jen nevím jak to zjistím na netu jestli to číslo existuje, mám to zadat do vyhledavače? to číslo účtu bylo 158317286/0800

anielik
14. feb 2012

@petkasv napis mi IP co si kam poslala a co si ako mala poslat 🙂

beky52
14. feb 2012

@ucitelka70 ..prosím ťa..potom dajte vedieť aj mne tu platbu..pojde to cez mikulka 45?

rina76
14. feb 2012

@petkasv já mám účet u cs a jsem toho názoru, že takové č.ú. neexistuje, chybí mu totiž jedna číslice, ještě jsem se nesetkala u cs s tím, že by č.ú. mělo pouze 9 číslic

ucitelka70
14. feb 2012

@beky52 to neviem, ja už nie som v stredajšej várke z bezpečnostných dôvodov!!! už neviem, kde budem skrývať látky, aby neboli pred očami!

anielik
14. feb 2012

@ucitelka70 ja by som neriskovala 🙂 mne povedal lekar ze by som mala davat len "nase " ovocie ...ale ze banan mozem 🙂 ... mne moja mama opuchla aj z banana , tak ze nemohla dychat a volali sme suseda lekara aby jej pichol inekciu... takze za mna nie,
ale moj Matko je marcovy a po vianociach skusal pomaranc....je to len na vasom z vazeni, ci mate v rodine alergikov a ci je mozna reakcia...ak date tak sledujte ci sa nevyhadzal...a radsej teda mu to dajte doobeda...lebo cez den ho mate viac na ociach ako v noci 🙂

anielik
14. feb 2012

@petkasv odpovedala ti @rina76 ale to mohli aj tie kozy na pobocke, kuknut kam si to poslala a aspon by ta ukludnili ...

caramilla
14. feb 2012

@lillyzelvicka nejlepší jsou stejně nůžky na ty blbiny 😀
@terezita Vsak te na to RS furt zvu 😀 Ale ty mas takovou strasnou fobii z ruzove, ze se bojis prijet! Asi jsi videla nas barak, vid? Ze ma zlutou fasadu s ruzovymi doplnky? 😀
@barcav 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 prej kapku.... v mylly to dneska pojede! 😵
@palosek jo, tak ty jsi na tvrdší? 😀
Hoď link toho svýho pravítka?
@mikulka45 vítej v klubu 😀

ucitelka70
14. feb 2012

@anielik - presne z ovocia papá jablká, hrušky, banán, včera ochutnal avokádo, a zo zeleniny - mrkvu, karfiol, kaleráb, mrkva,petržlen, zemiaky, cvikla,

cviklu a mrkvu aj surovu nasttruhanú s jablkom a aj uvarené na kašu

ekzémy nikto nemá v rodine, ale dcéra je alergická na prach, roztoče - aj s astmou, ale tfuj, tfuj, už dva roky je OK, neberie nič, ani ako otehotnela nemala už problémy.....

caramilla
14. feb 2012

@ucitelka70 ananas bych teda nedávala. Jednak je to nesezonní ovoce, jednak je to citrus a jednak je dost agresivní, ananas se u malých dětí vůbec nedoporučuje. Jasmínka měla teď kostičku na ochutnání v roce a půl, ale jen proto, že jí to babička dala, jinak to zakazuju (a to nezakazuju zas tak moc věcí, ale citrusy a nesezonní ovoce je u mě na stejném místě jako uzeniny 😖). Výjimka je banán, když máme střevní problémy, tak ho dávám. Někdy jen tak na chuť, ze zbytků už chci udělat 3. den banánovou bábovku 😀
@barcav já jsem nezodpovědná matka, ale pro mě teda těhu a kojo nebyl důvod k abstinenci 😀 První 4 - 5 měsíců těhu jsem nepila vůbec (resp. na začátku jsem pila normálně, protože jsem o těhu nevěděla 😖), pak jsem pila sem tam 2 decky vecer s manzelem, naposledy asi hodinu pred prasknutim plodovky🙂 Pri kojeni jsem nepila prvni 3 mesice ani kapku a pak taky 1 decku vecer, pak 2 decky, vecer uz jsem pak mela delsi mezery mezi kojenim. Ted piju uz uplne normalne, jen kdyz kalim celou noc a rano bych mela kojit, tak davam sunar 😀 😀 😀 (jen jednou jsem to udelala, vanocni vecirek v praci)
@petkasv jaj, škoda, že to není moje čú:D

terezita
14. feb 2012

@caramilla videla videla! si budu muset vzit cerne bryle, aby tu barvu trochu zkreslily.. 😀 😀 😀
@barcav ne ze budes pridavat metry vsem! 😀
taaak, dneska padla, ted uz jen debordelizovat.. jeste ze chlap chodi dom tak pozde, aspon na to je casu dost 😅 😀
joo, taky jsem neabstinovala jako car. 😉 a sam mudr. mi rekl, ze si mam vinko v malych davkach davat, bo mam dost nizky tlak 😀

sinala
14. feb 2012

@barcav tak já jsem je poznala 🙂 hned na první pohled

petkasv
14. feb 2012

@caramilla no jasný 🙂 mě taky taková částka potěšila 🙂
jinak já taky jsem nezodpovědná matka 🙂 když jsem zjistila že jsem těhu, odlítali jsme do Tunisu, což byla nutnost tam pís, každý den Absint, abychom se nepos... 🙂 ale jinak jsem byla docela zodpovědná, tu a tam něco, a teď poslední dobou co malou kojím večer a ráno tak si dám s manželem taky dvojku bílého, ale ta fakt snad nikomu neuškodí 🙂

petkasv
14. feb 2012

@rina děkuju 🙂
@ainielk u nás jsou to pipiny, myslí si že tam snědly celou zeměkouli, ony nemají vůbec zájem ☹

ucitelka70
14. feb 2012

@caramilla díky za radu.... u nás je banán celoročne na stole, na sviatky zvykneme kupovať karton - 12 kg, a už na tretí den nie je nič..... nehrozí, že by do koláča sa dostalo čosi...... no v lete to bude lepšie, na chalupe máme jablone, marhule, čerešne, slivky..... vtedy sa bude dať sezonne ovocie... a ananás tak isto nedáme

lillianx
14. feb 2012

dievcata trocha OT, ale nemate niektora skusenost s farbenim textilu pomocou procionov mx, alebo dylon dye?

sinala
14. feb 2012

@palosek já bych si s Tebou dala 😀 😀 😀

beky52
14. feb 2012

ahojte baby..nechce niekto z MTX objednať Bio jednolíc..ružový..alebo modro fialkový..tuto kuknite..http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route......

ucitelka70
14. feb 2012

hodila som foto do albumu, dobre vidieť vyrážky

xashen
14. feb 2012

@lillianx Procionem jsem barvila nekolikrat. Neprijemne je, ze se to za zadnou cenu nesmi vdechnout, je nutno pracovat v rousce, brylych a rukavicich. Mela jsem ale trochu problem s tim, abych to nabarvila rovnomerne - musi se to pravidelne michat a prekladat a rozkladat. Takze na batiku nebo na ruzne specialni techniky jo, obarvit rovnomerne cele tricko, aby na tom nebyly vyditelne fleky se mi ale nepodarilo.
Pozitivni je, ze nabarvena latka vubec nepousti ani na vysoky teploty a barvy jsou fakt hezky a syty.