icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nika
12. jan 2011

@maly_prcek je materiál ze kterého se dělají náplety - na koncích rukávů a ve výstřihu třeba u mikin atd, čísla asi jak psala terezi

terezita
12. jan 2011

hmm, naplet.. tak to neni muj kamarad 😀 zrovna vcera jsem na bundu nasivala naplety, ale misto toho, aby se mi pak ta latka zkrabatila, tak se mi naplety roztahly.. 😅 takze bylo paranicko.. :-P 😀

marcelkad
12. jan 2011

holky,
nejsem žádný odborník, ale tak po laicku vím, patent je úplet, který pruží, je hutnější než normál bavlna, je to na zakončení na rukávy, okolo krku atd. Ta čísla značí přesně to, co psala Terezita
zde mají docela dost látek, ale bohužel prodávají na kila
http://www.moraviatex.cz/shop/?p=productsList&i...

http://www.wendy-brno.cz/index.php?stranka=kata...
zde je toho taky hodně, ale prodávají pouze tomu, kdo má ŽL.

a tady se čas od času hromadně objednávají látky, protože u těhle výrobců se musí odebrat látka na kila.
http://www.slepicarna.cz/?cat=forum&fsection=2&...

zojec
12. jan 2011

@laura033
@erika12345 latky objednavame tu: detivbavlnke.sk 😉

terezita
12. jan 2011
marcelkad
12. jan 2011

@terezita na tu rozalii jsem taky natrefila, moc se mi líbila nano Ag pletenina. Ale nemám s tím žádnou zkušenost, ani s tím obchodem. Bral jste tam někdo, popř. jaké kvality jsou ty látky?

behulka
12. jan 2011

@erika12345 @laura033 na stranke co pisala Zojec je hruby bambusovy flis rovnakej gramaze ako bamboo frote od BabyLucy - naviac po mnohych praniach neostane taky drsny ako frote. Ak by ste chceli este jemnejsiu variantu - skuste vrstvu bambus. flisu a vrstvu bambus. aksamitu - tie su i farebne.

nika
12. jan 2011

@marcelkad taky jsem na stránky narazila, zkušenost nemá, zato s moraviatexem jo, brala jsem bambusový oboulíc a nic moc, co asi ale od nich budu shánět na podzim bude beránek ten vypadá skvěle (alespoń co se týče vzorníku). wendy bohůžel limituji i to že musí brát někdo s ŽL

laura033
12. jan 2011

@zojec jj to poznam aj ja odtil beriem:D len sa mi paci aj ten bambus co maju BL len sa mi nezda velmi kvalitny, ale sa mi paci:D:D:D

laura033
12. jan 2011

@behulka aksamity su uplne superne z toho velmi rada sijem :Da plienocky su uplne krasne z tych farebnych:D

marcelkad
12. jan 2011

@nika já z moraviatexu mám hodně úplety jednolíc i oboulíc,
potom tohle, ale měli to i v barvě modré, taky je krásná.
http://www.moraviatex.cz/shop/?p=productsList&i...
manžel z toho má rolák a je maxi spokojený a malýmu jsem udělala kalhoty na spaní, protože se pořád odkopává a měl pak studený nohy.

marcelkad
12. jan 2011

@nika a ten beránek se dá použít na co? A máš to jen ze vzorníku, jinak zkušenost nemáš, jak se to chová po vyprání?

tady je ten funkční úplet. Metr vychází cca na 200Kč
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...

laura033
12. jan 2011
nika
12. jan 2011

@marcelkad jj koukala jsem na slepičárku, chodim tam na čumendu 🙂 te´d jsem se i zapojila do objednávky 🙂 jsem tam pod podobnýmjménem 🙂
nevím tuším že jej dávala ivuška jako sací vrstvu? nebo se pletu?
vypadá jako hodně hutný výplněk - podšesaný. viděla bych to tak na teplou vrstvu třeba do vesty z manžestru, atd.

behulka
12. jan 2011

@laura033 krasne 😵 😵 😵 to uz vyzera ako profesionalna praca aj s vlastnou znackou 🙂
myslim si, ze ked uz si objavila jemnucke aksamity, bamboo frote by ta sklamalo.

ivuska.h
12. jan 2011

@nika Ano, beránek je vpodstatě jako počesaný výplněk s delším chlupem (nevzniká počesem výplňku, ale froté). Je to jedna z mála věcí z Moraviatexu, co za něco stojí 😀

animal
12. jan 2011

od Wendy Vám klidně něco objednám, ale musí se Vás sejít více
jinak mám doma momentálně k dispozici tento oboulíc

morningdew
13. jan 2011

@laura033 prekrasne plienocky 😀

morningdew
13. jan 2011

@zojec ahoj 🙂 fakt dik za typ. uz som si objednala nejake bambusy a chystam sa usit vkladacky hlavne na noc. Si moc zlata 🙂
Ake plienky inak pouzivas Ty? Najviac mi vyhovuju tie mega americke HH na patentky, bo sa daju pekne vypchat http://www.happyheinys.com/ Netusis, ci existuje nejaky strih, ktory by sa im podobal? zeby som si ho usila sama?

🙂

zojec
13. jan 2011

@morningdew so sitim plienok ti nepomozem, lebo este ani jednu som neusila.. ale uz sa chystam.. 😀 mne HH plienky nevyhovuju vobec, pretekaju zvonku a ani nie je ten flis sty dry , tak ako by mal byt. a to zapinanie je o nicom, nesedi pekne a kym do toho malu pozapinam ... ufff. ale kym bola B. mala tak bola dobra aj nam 😉 a vsetky moje plienky su v mojom fotoblogu, ale ten si uz asi precitala 😀

erika12345
13. jan 2011

Dakujem vam za vase odpovede. 😉
@laura033 no ja tam skusim ist osobne, este to musim dohodnut, lebo si chcem tie plienky popozerat, tak ak by nahodou, kolko toho chces?
@zojec o tej stranke viem, len tam konkretne to bamboo frote nie je. Ci je bambusove frote to iste? Lebo to bamboo z plienky.sk ma gramaz 400 g a detivblavlnke 300g a je aj rozdielny podiel bambusu a bavlny, ten z plienky sa mi zda taky mäkkucky. Ja som to chcela na usitie stvorcov a vkladaciek pre male babo na zaciatok, len tak na skusku.
@ behulka to si myslela tak, ze by som nasila oboje na seba? Hm, na tie vkladacky by to mozno bolo dobre, ale velka plienka tak 80*80 by ma vysla asi draho. A myslis, ze keby som sila stvorec len z toho bambus. flisu, staci mi len 1 vrstva? A to bambusove frote upravene french terry je lepsie? Aky je vlastne medzi nimi rozdiel?

zojec
13. jan 2011

@erika12345 no neviem, ja mam vkladacky z french terry a som absolutne spokojna so savostou. 3 hodiny v pohode. hruby bambusovy flis, urcite potiahne noc, na den nepotrebujes zas az tak extremne save plienky, aj tak viac ako 3 hodky v tom dieta nenechas.a naco by si sila 80x80? staci ti 30x30 v 2 vrstvach napr. french terry, alebo bamb frote to jemne 😉 alebo vkladacky 10x60 co budes davat na stvorec. inak french terry je ako teplakovina taka pevnejsia 😉 ak napises do detivbavlnke tak ti monika posle vzorkovnik 😉

ivuska.h
13. jan 2011

@erika12345 Bamboo = bambus 😀 Jinak teda froté z detivbavlnke je podle mě mnohem lepší, je to totiž úplet, takže to hezky pruží a nehrubne zdaleka tolik, jako to "ručníkové" froté z plienky. Na první omak to jejich sice měkké je, ale po několika vypráních je to hrůza. A celkově je plenka méně přizpůsobivá, když to nepruží. U bambusového flísu pozor na to, že přecejen víc tvdrdne, než to oboustranné froté a navíc na něm hůř drží snappi sponka. French terry (=francouzké froté) je méně savé a pružné, než oboustranné, snapka na něm drží dobře.

erika12345
13. jan 2011

@zojec dik, vies, skusenosti nemam, preto som rada, ze mi takto radite. A ten stvorec 30*30 je v poho aj na ten novorodenecky sklad? To asi bude male , vsak? Takze ked chcem dvojvrstvovy stvorec tak mozem dat tie vrstvy lubovolne? Napr. dve rovnake vrstvy na seba? Alebo ich mozem aj kombinovat s inymi, ano? A ten aksamit, citala som, ze ho davaju niektori s kombinaciou napr. frote a je to asi prijemnejsie pre babo, ze? A ten hruby bambusovy flis na noc, z toho by sa vkladacka spravila ako? 2vrstvy flisu, to je asi vela, nie? S cim sa to moze kombinovat? Ja viem, ze sa moc vypytujem, ale mam v tom trosku zatial mix, tak snad moc neotravujem 😉

erika12345
13. jan 2011

@ivuska.h dakujem, ja som si myslela, ze bambus, len ked oni to nikde tak na tej stranke nemaju napisane. Len nakresleny bambus. Takze podla teba mam na stvorec, kt. chcem pripinat snapkou zobrat radsej bambusove obojstranne frote, nie french. A usit teda z 2 vrstiev. 😉

ivuska.h
13. jan 2011

@erika12345 Jestli chceš dělat novorozenecký sklad ze čtverce 80x80 (stačilo by podle mě ale 70x70), tak stačí jedna vrstva, raději bych použila to oboustranné froté. Ze čtverce 30x30 (dvouvrstvého) moc sklad neuděláš, ten se hodí spíš jen na vložení do svrchních kalhotek narovno.

Na vkládačku z bamb. flísu bych dala dvě nebo tři vrstvy.

maly_prcek
13. jan 2011

Holky dík, já jsem si to myslela, že to je ono, ale raději jsem se ptala.
Z Moraviatexu mám jednolíc, ale já fakt nepotřebuju 4m...

@nika Co se objednává na slepičárně?

veselazu
13. jan 2011

tak jsem spáchala první 3 své výrobky na novém stroji, fotky jen pro silné povahy! 😀 😀 obzvlášť ty flísáky , no Ivi, rodí se ti silná konkurentka 😀 😀 😀 . Terez děkuji za supr návod na vak, použila jsem ho a bylo to vcelku jednoduché s tím kojopolštářem. Dííííky.

terezita
13. jan 2011

@veselazu nahodou paradaa!! 😵
jak jsi ty flisaky nakonec obsila? vypadaji paradne, taky se na ne musim vrhnout.. ale nejak se mi nechce. ja se tech plin bojim 😀 ale slibila jsem je sestrence, no mam jeste mesic cas 😀 podle jakeho strihu jsi je delala?

veselazu
13. jan 2011

jo a když jsem honila kuličky z kojopolštáře po pokoji, to bylo taky supr 😀