Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek tak až budete nastěhovaní bysme mohli ty naše Davídky seznámit a zajít někam na zákuseček (Slunečnice třeba, tam je to v létě fajn)
@veselazu My jsme naštěstí pod kopcem 😀 Jasně zajdem - cukrárny, to my rádi 😉
@maly_prcek hihi no z tama muzete do zlina v zime na bezkach.. 😀
@terezita teda louskám zrovna ty stránky, cos mi poradila ohledně návodů a jsou SUPER!! no nikdy by mě nenapadlo, jak se dají zkrátit džíny jednoduše 🙂 🙂 ne že bych to zrovna já při svých 173 cm potřebovala... ale je tam hodně užitečných rad děkujuuu. http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
@veselazu ahojki dám ti odkaz na onbag sem nefunguje zrovana IP
http://www.flickr.com/photos/sanne73/sets/72157... český návod můžu taky dohledat, mmt je to volně stažitelný s tím že se střih nemá používat pro komerční účely 🙂
@erika12345 skus napisat @monikajan , ci by Ti neposlala vzorkovnik latok, tak sa Ti bude lepsie vyberat 🙂 . Snapka drzi dobre na obojstrannom frote. Stvorcove plienky na novosklad je podla mna skoda sit z bambusu, stacia aj klasika bavlnene, pre novorodeniatko 70x70.
Myslim, ze tri vrstvy stredneho flisu vyjdu narovnako ako dve vrstvy hrubeho. Vkladacky si mozes nasit roznych rozmerov - zalezi, ci uprednostnis rychle schnutie na ukor skladania - a das len dve vrstvy. (Jedna vrstva sa bude asi krutit) Mne sa najviac osvedcili dlhe - 60x10, 80x10 - len zlozim napoly, ci na tretiny.
@veselazu ja to tam taky jeste moc neprocetla, bo mam pomaly internet.. a vetsinou se mi to kousne, kdyz se otviraji ta pdf.. :-P hihi, no to bych se tam mela kouknout, jestli tam neni neco o latani kalhot.. m.si furt stezuje, ze je musi vyhazovat (ja jsem zas rada, bo mam aspon recyklacni material na katata pro em. 😀)
a ber to pozitivne, prosvistis si aspon nemecka slovicka 😉 😅 urcite budou existovat podobne stranky v anglictine, ale to jsem nehledala..
ahojky děvčata! tak jsem Vás zase po dlouhý době konečně dolouskala- konečně nemám chlapa doma, jak tady furt straší, tak na net skoro ani nemůžu. My taky za pár dní očekáváme přírustek do rodiny- konečně budu mít overlock!!!! Hurá, už se nemůžu dočkat až přijde. Měl by doma být v úterý tak pak poreferuju jak se s ním sžívám. Jinak já už budu plenky šít jen pro cizí miminka, jsme konečně odplenkovaní!!
čau děkuji s tím pravým přírůstkem do rodiny to bohužel bude ještě asi hodně dlouho trvat. Overlock jsem koupila Berninu Bernette 610 D, tak jsem zvědavá, jak budu spokojená
@behulka dakujem, uz som jej pisala, posle mi ho. 😉 A dakujem i za tipy na vkladacky, snad to zvladnem. 😉
holky kdo hledal minule tu textilní jídelní židličku 🙂 třeba se ještě bude hodit odkaz
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/chairseat....
@erika12345 tak Ti pisem aj sem, ako pise@behulka, aj si myslim, ze stvorce 70x70 z objstranneho frote by boli urcite super, ale stacia obycajne stvorce s vkladackami (to som ale obchodnik 😀 , co?) Aj ja sijem vkladacky vacsinou 2 vrstvy a skladam. Je to variabilnejsie a rychlo schnu.
@erika12345 ahoj ja som si pre mimi sila len vkladacky z dvoch vrstiev tie lebo v zime to zle schne a teraz davam klasicky bavlneny stvorec a vkladacku na to vlniaky a super....ked bol maly to bol april tak som mu davala po byte len plienku bambusovu-ale nie svorec bez vkladacky to mu stacilo a ked sme sli von tak som strcila vkladacku to schlo rychlo lebo bolo teteplo a vkladacky som najskor robila kraatsie a teraz ako je vacsi tak som radsej dlhsie a skladam ....
@erika12345 Já radši kombinuju, nahoru něco měkkého co nehrubne (bambusové froté nebo velur) a dolů něco hodně savého (bambus. flísy apod.)
@maly_prcek dakujem a tiez teda len v 2 vrstvach, vsak?
@erika12345 ja mam tiez vkladacky navrchu s akskamitom, 10x60 a 10x30 mam 2 vrstvy konopneho flisu (tvrdne riadne, ale aj vyborne saje) a na vrchu akskamit, alebo french terry 2 vrstvy a akskamit , take tie 40x30 mam len 2 vrstvy spolu a bez akskamitu , tie mam z french terry.. jednu mam 3 vrstvovu ale je zbytocne hruba.. to je potom 9 vrstiev pod ritkou .. a este je aj z konopneho flisu a nepouzivam ju, lebo je tvrda ako lata , no ale kto to mal vediet pred pol rokom 😀
@erika12345 robila som aj 2 rovnakwe bambus alebo aksamit a niektore som kombinovala 1 bambus frote a 1 aksamit, to podla toho co sa mi zvysi z plienok ked robim aby nebol odpad lebo je to draha latka:D do niektorych som davala aj bam.flisasale teraz v zime to velmi zle schne a pouzivam tie vlozky len na noc .......
@erika12345 Jo, dvě vrstvy (nebo jsem dělala i se třema bamb. velur+bamb. flís+bavlna), ale dycky 60cm. Líp to schne a jde to seskládat, kam potřebuješ... 🙂
ahojte all..
potrebovala by som poradit. chystam sa kupit si sijaci stroj... amam mozost kupit Lucznik za 30.
Poznate ho niekto? Ake s nim mate skusenosti?
Budem vdacna za aku-kolvek radu 🙂
vdaka
ahojte dievcence,
chcem sa opytat: Kde kupujete textilnu galanteriu? Klasika kamenny obchod alebo nejaky e-shop? Citala som tu kdesi ze sa oplati kupit vo vacsom v Stoklase - to je tusim cesky obchod so zasielkou aj do SR. Natrafila som na velkoobchod broz-brachnak.com. Chcem kupit zopar drobnosti ... cca za 10€ a chcu odo mna postovne 3,99€ Nakupit z domu je to pohodlnejsie ...ale ci sa to oplati?! Ma niekto skusenost aj napr. s kremik.sk?
A nejaky overeny obchod v Trencine?
... vela otazok, ja viem 😀
@ewulalia detivbavlnke.sk mas vlastne takmer v trencine 😀 😀 😀 aj ked teda tam monika este nema vela galanterky.... resp... viacmenej len taku plienkovu tam ma 😉
ja som kupovala v stoklase, spravila som si proste zasoby - ved pripadne by sme tu mohli spravit opat nejaku hromadnu objednavku, tiez chcem drobnosti za cca 15€ 😀
to broz nepoznam, idem kuk
a kremik.sk som uz pozerala niekolkokrat, ale su desne - fakt ze desne - drahi....
@kaktusik007 z detivbavlnke.sk som uz objednala . Ale potrebovala by som take zakladne sicie vecicky... nahr. ihly, spendliky, krajcirsku kriedu, cievky ... a pod. Este sa tak dobre neorientujem v cenach... co je akurat a co je uz vela. A kolko, prosim ta, je to postovne zo stoklasy. Akosi sa neviem vysomarit z toho dotovane - ciastocne dotovane - nedotovane postovne. Vdaka 🙂
@kaktusik007 este link na postovne v stoklase (vies mi to vysvetlit?) http://www.stoklasa-sk.sk/ceny-postovneho-x323
aj aj sa opýtam k tej stoklase, treba tam objednať celé balenia, však? som pozerala napr. ihly, a tam, že 10 balení.
niektoré veci by som iste nevyužila v takých množstvách.

@maly_prcek na Kudlově jsou fajne byty, bydlí tam v takových nových barácích i manželova sestřenka s rodinou, a mají velikánský byt s krásnou terasou. Jen v zimě je to mazec s dopravou, zapadnou vždycky sněhem a do Zlína by se dalo na saních, kolik je všude na cestách sněhu 😀