icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
19. jan 2011

@behulka Zrovna šiju 😀 Pulky... Jeden je tu, ale mně to nejde otevřít. Já si obkreslila Weehugers a dělám podle nich...

laura033
19. jan 2011

@zojec ahoj ja sa tu tak vsuniem.:D:D:Daj mne sa pacia viac obratene len ako vam to schne tam kde sa to obraca????mne tie plienky co som si sila obratene schnu o dost dlhsie ako tie co mam zosite ovelockom......len my mame vlhko tak mna schne vsetko divne:D

zojec
20. jan 2011

@laura033 ja susim pred krbom, mam vsetky plienky suche z vecera do rana 😉 takze neviem posudit

laura033
20. jan 2011

@zojec to je uplne super to u rodicov v RD so schnutim nie je problem ale snad u nas sa to uz tiez trochu zlepsi lebo vcera nam uz prisiel odvlhcovac:D tak uz dufam ze nebude vlhko....:D:D:D

luccii
20. jan 2011

@behulka diky moc za radu... to bych brala, odplenkovat maleho ve 12 kg - to by bylo pomalu zitra 😉

maly_prcek
20. jan 2011

@behulka http://ekozahrada.blog.cz/1007/jednovelikostni-... to je ten odkaz... Su mimo... 😒

terezita
20. jan 2011

tak poslusne hlasim, ze jsem objednala sve prvni latky na sijemedetem.. doufam, ze m. neuvidi ucet, by asi jinak protocil panenky.. 😀 😀 😀

nika
20. jan 2011

@terezita 😀

terezita
20. jan 2011

@nika no jo, vzala jsem si i patentkovaci kleste, posledni dobou bych je docela vyuzila.. mlaceni kladivem me tu uz moc nebavilo.. 😅

nika
20. jan 2011

no jo na ty se taky chystám, mrzí mne že jsem je nekoupila hned když byly o dost levnější. ael snad někdy.
zatím mládím kladivem a zužitkovávám stařičké zásoby druků atd. ale plenky mám proto všechny na snapi nebo sucháč.

laura033
20. jan 2011

@terezita :D ja to oznamujem postupne:D nevyzera to tak hrozne:D

monr
20. jan 2011

ja som dnes objednala patentky, nejaké kliešte mám doma, pevne verím, že mi to s nimi pôjde. 😉
Spací vak ušitý, tak už len počkať na patentky a môže malá používať.

pampalini
21. jan 2011

@monr ahoj také začínám šít a chci se zeptat ohledně toho spacího vaku, obkreslím si také náš starý 😀 ... a jako výplň použiješ vatelín nebo co? Asi trošku hloupá otázka, ale jsem totální začátečník 🙂 dík.

monr
21. jan 2011

@pampalini ja som tiež úplný začiatočník, toto je po 2 čiapkách a nosiči pre bábiku prvá väčšia vec. Ja som použila deku z jysku, takú hrubšiu a dala som ju dvojmo. Mám pocit, že to bude dosť teplé, snáď sa dobre osvedčí.

zojec
21. jan 2011

@terezita ja mm radsej tiez neukazujem ucty.. lebo by ho asi slak trafil.. 😀 vcera som trosku uhadzovala pracovnu s latkami, vypadli aj blocky.. ach.. tento mesiac som na latky a drobnosti minula skoro 100€ a to som chcela aj klieste.. asi ich zakupim bud.mesiac, lebo fakt sa to zide hocikedy 😉

monr
23. jan 2011

hotový spací vak, už len patentky 🙂

a kliešte mám takéto, snáď to s nimi pôjde. Také ešte za Kčs mi s tým išli, prinajhoršom objednám aj kliešte 😀

zojec
23. jan 2011

@monr vak je super 🙂 a na spodu ta diera? to bude tiez zapatentkovane? potom daj vediet ci tie patentky isli tymi kliestami.. 😉

monr
23. jan 2011

@zojec dakujem. Hej, dole som to nechala otvorené, aby som tam dala patentky, lebo občas si malá v pyžame chce pochodiť, tak jej to rozopnem a ohnem, a môže si pobehať.

achdarek
23. jan 2011

Ahoj,

nevím, kdo sem dával před vánoci odkaz na střih na slony. Tak už jsem se do nich pustila. Jsou úžasný. Děti jsou nadšené. MOc děkuji. 🙂

divoska
23. jan 2011

slony su paradne uz u @zojec som si ich vsimla, hodili by ste niekto ten strih pls este raz? dik

zuhur
23. jan 2011

Tak hlásím, že po té co jsem našila pár plen - zatím nám stačí, střídáme se čtvercovkama, jsem se pustila i do činu odvážnějšího a Jindříškovi ušila kalhotky. Švadlena by se asi hodně divila, ale já jsem na svoji prvotinu pyšná 😅

terezita
23. jan 2011
horalka777
23. jan 2011

@zuhur krasne gatuse! 😵 Svadleny nech si hovoria co chcu, poznam velmi dobre ten pocit amaterskj hrdosti 😉 😅

Babule, sili ste si tu daktora pratelne menstruacne vlozky..? Ked - tak z coho? Co dom dal? 😕 😅 Treba tam dat nejaku nepremokavu vrstvu, ci to bude na ukor vzdusnosti...? Povedala som si, ze uz nemienim utracat za klasiku majlant 😠 a kupovane sa mi vidia prehnane drahe... A na kalisok som akosi stale nenabrala odvahu 😝 😅 Vdaka vopred za kazdy tip.

....a sijete nadherne veci, toto je jedna z mojich oblubenych tem, tak obcas nakukam a obdivujem 🙂

zuhur
23. jan 2011

@horalka777 děkuju za pochvalu a máš pravdu pocit amatérské hrdosti je k nezaplacení 😀

mehlo
24. jan 2011

@zuhur krásné ani švadlena by to neudělala líp

zuhur
24. jan 2011

@mehlo děkuju, švadlena asi ano, ale musím říct, že už jsem si párkrát koupila tričko nebo kalhoty a ušité to bylo naprosto šejdrem takže moje dílko je takový zlatý střed 🙂

mehlo
24. jan 2011

@horalka777 čau já mám už hodně látkových vložek. Zezačátku jsem recyklovala z materiálu co byl doma- navrch flanel, jako savé jádro teplákovinu asi 4 vrstvy a dolů klasickej flíz. Později jsem si ušila ze zbytků co jsem šila na zakázku a ty nemají chybu. Nahoře bud bambusový velur, bavlněný úplet, biobavlněné froté nebo biobavlněný velur. Uprostřed 3 vrstvy bambusovokonopného flísu a dole PUL. Nejradši mám ty z bambusového veluru navrchu.

horalka777
24. jan 2011

@mehlo dakujem krasne, najprv pozriem, co mam doma a potom dokupim nejaku kvalitnejsiu metraz 😅

katka82
24. jan 2011

@zuhur tééééda super gatě 😵 😵 jsi šikulka 😉 fakt jsou krááásný

@monr téééda krááásnek spacáček to se to bude malé spinakt 😉
@pampalini jj já jsem šila spacák z vatelínu 😉 je sice takovej tuhej,ale krásně teplej 🙂

terezita
24. jan 2011

@katka82 koukala jsem, ze prodavas na fleru uplety.. to je wendy? nemas i jine vzory nez ta auticka? (neco holciciho ale ne v ruzovem..)

a teda krasne vytvory holky!