Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby, neviete ktora pletarna v cechach plete bambusovo konopny fliz? okrem MTX nepoznam ziadnu inu cesku pletarnu, co plete bambus a podobne materialy.. 😢
A kto vyraba v cechach ceske merino rouno metraz?
diky moc
@petkasv já mám I'coo Pluto a jsem moc spokojená. Ale bacha, chce to kolekci 2011 nebo 2012, ta jde víc do lehu (úplně nejdou, ale jdou dost, pokud do nich vyloženě nedáváš nesedící mimčo, tak to stačí bohatě). Hlavně jsou dlouhé, my jsme totiž vysocí a dcera asi bude taky a v některých golfkách byla tak tak už v 9 měsících. Jsou i prostorné na šířku. Jako jedny z mála golfek mají kovové ukotvení koleček. Boudička se dá rozepnout a víc sklopit (jakoby o jeden díl) proti slunku. Jediné, co není ideální, je nákupní košík, ale to bude problém u většiny golfek. Je dostačující, ale já jsem rozmlsaná obr nákupním košem, co mám u velkého kočárku.
ahojte tak si idem znova po radu chcela by som si kupit OL nieco lacne ale dobre ja toho az tak moc neposijem neni casu popri skole ale ked som ho mala pozicany zamilovala som sa 😀
Ahoj, mohly byste mi prosím poradit, kde se dá koupit fleece s dětskými motivy a pak silnější úplet (ten může být jednobarevný)? Pátrala jsem trochu po netu, ale přijde mi, že nabídka nic moc. A u nás ve městě v obchodě úplet nemají skoro vůbec a fleece pouze jednobarevný... máte nějaké tipy? Díky moc.
Ahoj holky:_)
se stydím, že jsem tu nepáchla i když net fachá - jsem si tak odvykla, že na net moc nechodím - jen výjimečně 😅
můžu se zeptat, zda zase nejsou nějaké aktuální hromadky? velurovým nažehlovačkám jsem odolala - je to sice nádhera, ale ještě nemám vyčerpané všechny nášivky a nechci mít v galanterii nastrkáno tolik peněz...
Holky, kolik je potřeba látky na povlečení - nějaký vzoreček, jak to spočítat? 😀
@katka82 krásná výbavička, střih na plenky máš vlastní?
@lilly2711 to je zlatíčko, tak hlavně, ať se vše moc rychle lepší. Teď se sem moc nedostanu, ale občas na nějaký tvůj příspěvek narazím.
@crawler vítej a co fotečky výtvorů 🙂 K tomu povlečení tam asi záleží na šířce látky, pokud to je klasika cca 150cm šíře, tak na deku to bude potřeba 2x délka (většinou 2x 2m) + něco na ty švy a záhyby na ty knoflíky (tak 15-20cm), na polštář pokud chceš stejným směrem vzor jako deku, tak rovněž 2x ta jakoby výška (cca 70cm to bývá) + přídavek cca 15-20cm. Tak snad takto stačí 🙂
@crawler ahoj 😀 tak já vím o tomto https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av... a tomto https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@crawler jedna hromadka je tady https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... a na povlečení neporadím sama jsem tak počítala až mi 0,5m chybělo 😀

@katka82 ty jsou krásné jsi šikovná a můžu se zeptat z čeho jsi šila plenky?