Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jam3 jo tak to vím, který to je, ten je hezký.
@caramilla hned jsem nášivku s myši jsem prdla na trenýrky co jsem včera šila (větší foto je na blogu dole v článku o těch trenýrkách). Aby si chlap nepletl předek a zadek 😀 A našila jsem to i na některé tepláčky, dítě má furt to oblečení obráceně. Ještě tady mám hafo triček a dalšího, u čeho vždycky zkoumám, co dopředu... tak mám po večerech co dělat 😀
A dneska mi máma obarvila nášivku barvou na hedvábí, aby ladila s mikinou, co teď šiju. A vypadá to moc hezky. Je sice malinká, ale mi to stačí.
potřebuju poradit, jdu střihnout ty softky gatě a chci dole udělat na kalhotách takové ty vsadky, nevím, jak se to jmenuje...takové ty "oblouky" dole na vnitřní nebo vnější straně. Dělala je tu třeba @lillyzelvicka nebo @vevercam ...to se dole na ty nohavice našije, nebo je to tam vystřihlé a všité? Myslím něco, jako je tady http://www.google.com/imgres?start=208&um=1&hl=...
@ucitelka70 ja viem ale ktori tu riesil vtc nie nahodou ty @caramilla ?
Jsem zas někam nakoukla 😀 😀 😀 😀 http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5343-upl... ...pro milovníky kytek.. 😀 😀
@papajka7 děkuju, to vypadá hezky...jen nechápu, jak je to tam našité, že tem není vidět ten okraj. Nějak jsi to podhrnula, nebo to schová ta paspule? Našito normálně rovným stehem?
Jinak né, tyhle kalhoty šít nebudu, ty bych nezvládla ani za tisíc let 😀 😀 😀 Chystám se na klasiku jen do pasu.
@kuna já jsem teda prvně našila na ale to se mi nelíbilo tak jsem pak vystřihla a přišila
no fakt to nejde poznat , je tam mašinka (stuha tkaná) a hned pod ní zn. KANZ 😀
Mareček nemá skoro žádné jarní čepičky, tak jsem byla nucela odzimovat stroje 🙂
@animal Já jsem taky musela narychlo ušít jasmíně jarní čepičku, no už je zase uklizená, dneska tu zase sněžilo 😝
@lucijan Tak PUL jsme teď opravovala zrovna jedny svrchňáky paní. Podle mě je jednobarevný kvalitnější, příjemnější a jemnej jak pavučinka, ale vytrhávají se patntky, je dost křehkej. Takže na svrchňáky místa, kde budou patentky celé podšít - ne jen kolečka pod patentky, to je k ničemu, celé se to musí pevně podšít.
Jestli se někdo ptá na VTC, tak to je už objednáno.
Málo nás, málo nás, poďte ďalšie medzi nás 😀 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@vevercam děkuju, asi se taky víc přikláním k tomu sešití, já bych to asi nenašila tak hezky, jako @papajka7. A mohla bych ještě poprosit, jak jsi našívala ten pas? Nemohla bys mi to vyfotit zevnitř, nebo popsat? Rozhoduju se mezi přeložit pas napůl a našít na OL, nebo jako u lemování bodýčka - lic na líc, otočit, prošít...nebo ještě nějak jinak?
Ty videa mám dvě - to první je lepší, je na něm vše krásně vidět. U toho prvního je paní trochu teatrální a na můj vkus moc mrká (ale říká, že má alergii 😉 ), ale zase tam má navíc vychytávky
http://www.threadsmagazine.com/item/3831/video-...
Holky můžu z výplňku udělat deku? Nebude to teplý? Na tepláky se hodí,m neprodřou se malý kolena?
Jinak moje dítko je bez plínek, ještě že jsou ty látky, jinak nevim za co bych utrácela prachy 🙂 Jo a otázka mimo prosím, co máte za golfky? Líbí se mi Britax Römer B-Agile, ale moc tu nejsou k dostání 😒 tak potřebuju radu, jestli jedno kolečko, nebo dvojkolečko, trojkolku, čtyřkolku, hlavně vim že chci aby šli do lehu 🙂 to je děsný je to jako vybírat sedačku, nebo kočárek ☹ a já si myslela že mi jeden bude stačit, ale tím, že jdu do práce, škola je každý víkend, tak hlídaní se nechce tahat s velkým kočárem, tím myslím manžela a babičky ☹ lemry líný 🙂
Jo to mi připomíná, musím vás pobavit, minulou sobotu jsme káceli hrušku 🙂 jak víte, ale minulou sobotu začal semetr a já zapoměla jet do školy a hezký na tom je že jsem si vzpoměla až v neděli odpoledne,a dneska jsem se dověděla, že to byla jediná přednáška už z toho bude usntí zkouška, báječný 🙂

@jam3 take prejeme, at jste brzo a v poradku zpatky! a pak se ozvi kvuli tem vyztuham. asi IP nectes, co? 😅