icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
8. mar 2012

@jam3 take prejeme, at jste brzo a v poradku zpatky! a pak se ozvi kvuli tem vyztuham. asi IP nectes, co? 😅

sufik1
8. mar 2012

@jam3 jo tak to vím, který to je, ten je hezký.
@caramilla hned jsem nášivku s myši jsem prdla na trenýrky co jsem včera šila (větší foto je na blogu dole v článku o těch trenýrkách). Aby si chlap nepletl předek a zadek 😀 A našila jsem to i na některé tepláčky, dítě má furt to oblečení obráceně. Ještě tady mám hafo triček a dalšího, u čeho vždycky zkoumám, co dopředu... tak mám po večerech co dělat 😀
A dneska mi máma obarvila nášivku barvou na hedvábí, aby ladila s mikinou, co teď šiju. A vypadá to moc hezky. Je sice malinká, ale mi to stačí.

kuna
8. mar 2012

potřebuju poradit, jdu střihnout ty softky gatě a chci dole udělat na kalhotách takové ty vsadky, nevím, jak se to jmenuje...takové ty "oblouky" dole na vnitřní nebo vnější straně. Dělala je tu třeba @lillyzelvicka nebo @vevercam ...to se dole na ty nohavice našije, nebo je to tam vystřihlé a všité? Myslím něco, jako je tady http://www.google.com/imgres?start=208&um=1&hl=...

papajka7
8. mar 2012

@kuna ja to nasivam navrch kuk tuto

papajka7
8. mar 2012

@kuna inac tie nohavice co si dala link vypadaju fest dobre 😉 ,to ides takto sit?

dugyna
8. mar 2012

@ucitelka70 ja viem ale ktori tu riesil vtc nie nahodou ty @caramilla ?

palosek
8. mar 2012

Jsem zas někam nakoukla 😀 😀 😀 😀 http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5343-upl... ...pro milovníky kytek.. 😀 😀

kuna
8. mar 2012

@papajka7 děkuju, to vypadá hezky...jen nechápu, jak je to tam našité, že tem není vidět ten okraj. Nějak jsi to podhrnula, nebo to schová ta paspule? Našito normálně rovným stehem?
Jinak né, tyhle kalhoty šít nebudu, ty bych nezvládla ani za tisíc let 😀 😀 😀 Chystám se na klasiku jen do pasu.

sufik1
8. mar 2012

@kuna když jsi zvládla nonitu od FM, tak zvládneš všechno 😀 😀 😀 , já si na ně ještě netroufla 😖

sinala
8. mar 2012

@lucijan mám svrchňáky z hnědého PUL ze ŠD, ten je jemňoučký, ale zatím drží a nejsou viditelné žádné změny ( používáno cca 3měsíce). Nově jsem šila ze soviček a ten je na omak pevnější. Předpokládám, že mi vydrží po celé plenkovací období 😉

kuna
8. mar 2012

@sufik1 dík za projevenou důvěru, ale k nonitě jsem měla step-by-step obrázkový návod pro blbé...tady mi to chybí 😀 😀 😀 😀
ale včera jsem asi čtyřikrát čuměla na video, jak se šije zip na poklopci, tak to možná i zvládnu 🙂

jam3
8. mar 2012

@palosek
Už ho mám metr a půl doma, plus ještě druhé modré kytičky, srdíčka na černé a kroužky na bílé. A to jsem tam šla jen pro zlevněnou bavlnu na zavinky pro nedonošeňátka.

palosek
8. mar 2012

@jam3 a jaký je naomak??? Něco jako z wendy nebo z mtx? 😀 ...nenene...ted mám látek dost 😠 😠 😀 😀 😀

papajka7
8. mar 2012

@kuna je to vystrihnuty obdlznik v predu som dala do obluka podohla okraje vsunula paspulku a prestepovala normalne rovnostehom 😉 ,tu som to robila bez paspulky a tiez je to pekne 😉

kuna
8. mar 2012

@papajka7 taky moc hezké, děkuju za tip!

lillyzelvicka
8. mar 2012

@kuna já jsem teda prvně našila na ale to se mi nelíbilo tak jsem pak vystřihla a přišila

animal
8. mar 2012

tak jsem rychle spíchla ještě jarní čepec alá @caramilla 🙂 škoda že to asi nepostřehnete, málo světla na ocení detailů. Ale pointa je v tom, že je to made by plagiators 😀 😀 mám tam origo značku jedné "prestižní" značky z EU

animal
8. mar 2012

no fakt to nejde poznat , je tam mašinka (stuha tkaná) a hned pod ní zn. KANZ 😀

animal
8. mar 2012

Mareček nemá skoro žádné jarní čepičky, tak jsem byla nucela odzimovat stroje 🙂

caramilla
8. mar 2012

@animal Já jsem taky musela narychlo ušít jasmíně jarní čepičku, no už je zase uklizená, dneska tu zase sněžilo 😝

@lucijan Tak PUL jsme teď opravovala zrovna jedny svrchňáky paní. Podle mě je jednobarevný kvalitnější, příjemnější a jemnej jak pavučinka, ale vytrhávají se patntky, je dost křehkej. Takže na svrchňáky místa, kde budou patentky celé podšít - ne jen kolečka pod patentky, to je k ničemu, celé se to musí pevně podšít.

Jestli se někdo ptá na VTC, tak to je už objednáno.

season
8. mar 2012

@lilly2711 myslím na Teba, verím, že to je aspoň kúsok lepšie, mala by si byť cez kopír 😉 , ja by som niekedy tiež chcela byť

season
8. mar 2012

Málo nás, málo nás, poďte ďalšie medzi nás 😀 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

vevercam
9. mar 2012

@kuna já šila rozstřižené ze dvou kusů, sešila jsem a zvenku prošila, šlo to hezky 🙂
ještě bych ráda poprosila o to video na šití poklopce, nějak jsem ho sice na podzim spáchala, ale už si vůbec nepamatuju jak a nový soft už je skoro za dveřmi 😉

vevercam
9. mar 2012

možná ještě fotečka

kuna
9. mar 2012

@vevercam děkuju, asi se taky víc přikláním k tomu sešití, já bych to asi nenašila tak hezky, jako @papajka7. A mohla bych ještě poprosit, jak jsi našívala ten pas? Nemohla bys mi to vyfotit zevnitř, nebo popsat? Rozhoduju se mezi přeložit pas napůl a našít na OL, nebo jako u lemování bodýčka - lic na líc, otočit, prošít...nebo ještě nějak jinak?

Ty videa mám dvě - to první je lepší, je na něm vše krásně vidět. U toho prvního je paní trochu teatrální a na můj vkus moc mrká (ale říká, že má alergii 😉 ), ale zase tam má navíc vychytávky

http://www.threadsmagazine.com/item/3831/video-...

https://www.youtube.com/watch?v=WxBzdoV2jT0
katka82
9. mar 2012

@caramilla to je jasné já to chápu 😉 taky jsem ráda že žiju bo prcek nám v noci nespí a tak taky padám na hubu a v mezičase šiju 😝 😀

petkasv
9. mar 2012

Holky můžu z výplňku udělat deku? Nebude to teplý? Na tepláky se hodí,m neprodřou se malý kolena?

Jinak moje dítko je bez plínek, ještě že jsou ty látky, jinak nevim za co bych utrácela prachy 🙂 Jo a otázka mimo prosím, co máte za golfky? Líbí se mi Britax Römer B-Agile, ale moc tu nejsou k dostání 😒 tak potřebuju radu, jestli jedno kolečko, nebo dvojkolečko, trojkolku, čtyřkolku, hlavně vim že chci aby šli do lehu 🙂 to je děsný je to jako vybírat sedačku, nebo kočárek ☹ a já si myslela že mi jeden bude stačit, ale tím, že jdu do práce, škola je každý víkend, tak hlídaní se nechce tahat s velkým kočárem, tím myslím manžela a babičky ☹ lemry líný 🙂
Jo to mi připomíná, musím vás pobavit, minulou sobotu jsme káceli hrušku 🙂 jak víte, ale minulou sobotu začal semetr a já zapoměla jet do školy a hezký na tom je že jsem si vzpoměla až v neděli odpoledne,a dneska jsem se dověděla, že to byla jediná přednáška už z toho bude usntí zkouška, báječný 🙂

katka82
9. mar 2012

Jo a tady je včerejší dodělávka 🙂 20 plenek+3 svrchňáčky a 2 vkládačky 🙂
uf uf jsem ráda že to mám hotovo a teď hurá do další práce 😉 😀

jam3
9. mar 2012

@palosek
Na omak je moc příjemný, měkký, silnější než wendy jednolíc, spíš podobný mtx.

@animal
Díky. Pošlu ti peníze za nažehlovačky v pondělí, protože 15.3. budu nejspíš ještě mimo net.

dugyna
9. mar 2012

@caramilla ja som sa pytala..ok.tak niekde objednam lemovacku...co uz 😀