icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
29. jan 2011

@marcelkad no a hlavne jste tam vybraly krasne barvy co k sobe i ladi! no uz se tesim, az ten svuj metrak budu mit doma a pustim se do toho.. jeste se musim naucit sit ty vystrihy, toho se bojim.. koukala jsem vedle, ze jsi je uz zkousela.. delala jsi ten lem i z te same latky co tricko? ja si na to nejak stale netroufam, bojim se, ze to bude moc vytahane.. 😅

baarca
29. jan 2011

@marcelkad Jé, tak ty hnědé proužky jsou přesně pro nás 😵 Takže taky prosím 2m. A koukala jsem v tabulce, že na šedý patent se nikdo nechytil, tož bych teda vzala 1m toho tyrkysového. Škoda, že nikdo kromě mě a Terky nechce ten bordo finerib, já bych vzala i víc, než jsem psala, ale 6m by bylo přecijen už moc 😅

terezita
29. jan 2011

ten bordo me taky mrzi.. ten vypada uzasne.. ale taky bych nevedela, co s jeste vetsim mnozstvim.. ☹

monikajan
autor
29. jan 2011

Dakujem za vsetky odpovede ohladom merina superwash 🙂 .
@monr tie patentky bez kliesti nepresvedcis, aby drzali.... 🙄

marcelkad
29. jan 2011

@baarca
@terezita ještě ten bordo úplně nezatracujte, Katka82 si ještě bude vybírat, já bych 1m brala (ale víc ne) a zkusím jim do firmy k objednávce napsat, jestli by dali 2kg. Snad se slitujou 😉

@terezita ten výstřih - mám oboulíc autíčka od Katky - to moc nepruží, takže jsem použila finerib modrý a žlutý, ještě co mám už z hodně dávné objednávky z moraviatexu a ten pruží parádně. Jde jen o cvik a pár triků. Ivuš radila, když přišíváš, napínat před i za jehlou (jako když našíváš gumičku na plenky) a to napínání i za jehlou je pak znát. Nejhorší je vystihnout, kolik toho budeš potřebovat na délku. BUĎ Ti to popíšu do IP nebo nafotímnebo možná něco bude na youtube

behulka
29. jan 2011

@monikajan plietla som vlniaky z Excluciv od Vlnapu - jedny zo superwash vlny, druhe z normalnej (som si v obchode nevsimla napis superwash) a prevlhavali citelne viac pri rovnakom zaobchadzani. Casom som "superwash" vlniaky vyparala a pouzila len na naplety. No a nakoniec vyparala oboje a je z nich ciapka.
Teraz mame vlniaky zo Sumavskej vlny, tie su velmi dobre drziaky. A ako bonus sa da vlna aj velmi dobre farbit. Myslim, ze aj Labutka ma farbene sumavske.

terezita
29. jan 2011

@marcelkad ja prave kdyz to hledala na netu, tak jsem nasla, ze ten pruh na nasiti musi byt kratsi nez vystrih, ale o kolik, to tam zase nepsali. ja jsem ten typ, co mu odpoved `primerene` nestaci.. 😖 😀
na poslednim tricku jsem to resila tou lemovaci gumickou. akorat ta asi moc nevydrzi. em.je ma totiz na jedne kupovane bunde a po asi 3 mesicich noseni bundy jsou ty gumky dost odrbane.. :-P takze si myslim, ze na tom tricu to pak bude vypadat stejne.. na dalsim jsem ten vystrih zase sila tak, ze jsem do toho vystrihu zahla a zasila normalni gumu, funguje to taky dobre, ale je to hezci na nepruzne latce nez na upletu..
tak kdyz ti to nebude vadit tak mi prosim hod kratky navod do IP, ja to vyzkousim 😵 dekuji!!

a slitovat by se mohli, uz tak toho bereme celkem dost.. 😀

marcelkad
29. jan 2011

@terezita to napíšou všude, že kratší, ale přesně Ti to nikdo neřekne. Taky dost záleží na pružnosti té látky.

Jo bereme toho dost, možná k 10.000kč se to vyšplhá 😕

terezita
29. jan 2011

@marcelkad no prave.. 😅
heh, to uz je hezka palka. tak pak rekni a poslu zas nejake penizky 🙂

sussanah
29. jan 2011

Ahoj, tak se divam, ze se tady schyluje k nejake hromadne objednavce latek. Odkud budete objednavat, co je v nabidce, mohu se pridat?

marcelkad
29. jan 2011

@sussanah jasně, přidej se 😉 každá dobrá duše je vítaná 😉

napíšu Ti IP i s odkazama, ať to tady nehltíme

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad diky za odkazy, projdu to a ozvu se. Do nedele je mysleno do zitrka, jo?

marcelkad
29. jan 2011

@terezita peníze nějak dám dohormady ze svého. Až to přijde, rozměřím, pošlu podklady k platbě a pak pošlu. Ono taky nemusí přijít přesně na chlup počet metrů, kolik si objednáme, střihají to tak nějak od oka. Prý mají takový velký stůl, tam to natahnou, střihnou a pak váží. Takže plus mínus autobus 😀

marcelkad
29. jan 2011

@sussanah jojo, do zítra do večera. Jak to tak vidím, objednám v pondělí, pro opozdilce, kteří tráví víkendy s rodinou a ne s koníkem (slepičárnou) 😀

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad budu mit dalsi blby dotaz, libi se mi ten prouzek bavlna jednolic, ale protoze jsem sici zacatecnik, tak nejak nevim, co od toho materialu cekat, tj jak to pruzi, na co by se to vylozene hodilo a na co se to treba vubec nehodi. Hledam neco na vrchni repre vrsek plinky, neco na tenke teplaky/kalhoty a neco na lehci nocni kosili (spis asi nepruzneho) Poradis prosim? dik 🙂

sussanah
29. jan 2011

@katka82 ted koukam, ty budes delat hromadnou objednavku wendy? Co uz beres, mohu se taky pridat? Z tech predchozich stranek je to dost zmatene 😀

marcelkad
29. jan 2011

@sussanah nejsem tedy žádný odborník, ale snad Ti poradím

proužek bavlna jednolíc (tyrks, čoko) - klasická látka, ze které se dělají trika. Nijak zvlášť to tedy nepruží, jako třeba, že bys to vzala do ruky a roztáhla o 15cm, to ne. Z takových látek já dělám trika, kraťasy na léto pro prcka, tenké letní tepláčky)kalhoty taky. Jde z toho třeba i letní čepička, ale na spodní lem je třeba použít nějakou pružnější látku (to je třeba ten finerib). Na ten vršek pleny úplně v pohodě se to použít dá a běžně se to taky používá (koukni sem
http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-ple...

na tepláky klidně ta tyrkys teplákovina - to je vyloženě určeno na tepláky, to taky nepruží. Ale je to silnější než ta bavlna jednolíc.

marcelkad
29. jan 2011

@sussanah odpovím za Kačku - jsem skoro sestry 😀 a když si od ní něco vybereš, pošlem Ti to v 1 balíku (i s tím moraviatexem), protože bydlíme kousek od sebe

koukni sem - to už má doma - cena za metr je 110Kč (na fleru je to dražší, protože tam je 11% provize pro fler)
http://www.fler.cz/zbozi?uid=100792

a tohle bude objednávat v pondělí
ovečky na zelené
http://www.wendy-brno.cz/index.php?stranka=kata...

hroch, želva, zebra na nebeské

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad diky moc, ja si to promyslim a hodila bych ti zitra objednavku do IP 🙂

marcelkad
29. jan 2011

@sussanah jojo, v klidu na to koukni.

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad jeste koukam, asi opet blby dotaz, ale na tom wendy webu ty barvy moc neodpovidaji, co? Jakoze na nebeske si mam predstavit jako podklad asi tuhle barvu, ze? http://www.wendy-brno.cz/index.php?stranka=kata...

marcelkad
29. jan 2011

na nebeské je i tato látka - jdu pro foťák a hodím to sem, jo? Abys měla lepší vybírání 😀

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad o tohle treba vypada, ze je na podkladu bila 😕 Delam problemy, co 😅

marcelkad
29. jan 2011

nene, když si představíš jemně světle modrou barvu, tak to je na podklad těch autíček

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad tak ja teda tem obrazkum budu verit 🙂

marcelkad
29. jan 2011

to jsem rychlá, co? 😀
v detailu pro Terezku žlutý lem na triku

marcelkad
29. jan 2011

ještě jsem to hodila do alba k sobě - Výtvory - tam je to ve větším detailu než tady

marcelkad
29. jan 2011

@sussanah tady z těch autíček už má paní na Fleru plenky

http://www.fler.cz/zbozi?uid=80392

sussanah
29. jan 2011

@marcelkad no teda, ty ses uplne nejlepsi, uz jsem to ukazala manzelovi a schvalil, takze to zkompletuju a poslu ip. Diiiiky 🙂

marcelkad
29. jan 2011

není zač, já jsem taky ráda, když mi někdo pomůže a poradí 😉 hlavně, že se to líbí