icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
31. jan 2011

@katka82 no teda, to je rychlovka!!! 😅 tak jeste aby se v moraviatexu uzdravili a ja budu mit zase prace nad hlavu.. 😀 😀 😀 potrebujeme totiz nutne tricka.. 😅

sussanah
31. jan 2011

@baarca @katka82 no ja si ted pospala s malym (musim s nim spat kazdy den odpo, jinak nefunguju do vecera) a ja teda zvracim minimalne obden :( + je mi cely den blbe, boli bricho, no jak rika manzel, asi budu v jinaci 😀 Akorat me ten nas maly kluk vytaci, kdyz jsem dneska rano objimala misu, tak se mu to tak libilo, ze stal a smal se mi potvurka jedna 😠 😀

katka82
31. jan 2011

@terezita no taky jsem čuměla na tu rychlovku 😉 😵 no práce tu mam jak na kostele,ale energie se mi nějako nedostává 😅
@sussanah no mě je taky šoufl,ale naštěstí do mísy netelefonuju 😉 náš malej je zlato když se válím v křesle tak mi třeba přinese deku 😵 😀 váš prcek je teda pěkné poťouchle 😉 😀

sussanah
31. jan 2011

@katka82 to on je, ale jak manzel podotkl, ty zvuky, co jsem u toho vydavala by pry rozesmaly kdekoho 🙄 😀 Ale co, alespon mame doma veselo 🙂
Heled, myslis, ze je realne z tech auticek usit i povleceni? Jakoze je mi jasne, ze by bylo vhodnejsi nejaka pevnejsi bavlna, ale zas ten komplet me pekelne laka 😅

katka82
31. jan 2011

@sussanah já myslím že by z toho povlečení šlo 😉 vyzkoušíš a uvidíš 😉 🙂

terezita
31. jan 2011

@sussanah my mame jedno povlecneni z pruzne latky a je to v pohode 😉 teda to bude vypadat uzasne!!

sussanah
31. jan 2011

@terezita tak to jsi me potesila 🙂 Ja myslim, ze to prave bude super ten komplet, uz se uplne tesim 😵

terezita
31. jan 2011

@sussanah ono to povleceni je dooost prijemne. je to jersey, mame ho myslim z tchiba.. a kupodivu se ani nevytahuje 😅

sussanah
31. jan 2011

@terezita tak to usiju a potom poreferuju, jestli je to i funkcni nebo se jenom kochame pohledem 🙂

terezita
31. jan 2011

@sussanah no prinejhorsim to pak zase rozstrihas na tricka 😀 😀 😀

eyya
31. jan 2011

opakujem prispevok a pridavam obrazky vzorov z ktorych by som dake chcela objednat pripadne ak by ste chceli safari tak aj nieco take ako kravicku alebo tak...
ahojte maminky kamoska mi nasla v zahranici pul material s nadhernymi vzormi , vsetky mozne zvieratkove safarace , kvietkove, jednofarebne no aj ine. je to z vyrobne plienociek...ja si idem objednat len je to predavane po metroch a chcem viac vzorov a z metra vyjde 6 plienok, a to ja uz tolko nepotrebujem, preto sa chcem opytat ci nebudete mat zaujem zeby sme spojili objednavku a mohla som si posit viac vzorov plienociek cena za meter vzorovaneho pul materialu je 16,5 eur sirka cca150 ked to rozdelime na stvorce na jednu plienku vyjde 1 stvorec cca 50x50 na 2,75e ak ma niektora zaujem napiste mi co najskor do IP lebo by som to chcela objednat co najrychlejsie, kedze to bude cestovat zo zahranicia aby sme dlho necakali ...

eyya
31. jan 2011

inak idem sa pochvalit aj mojimi novymi vytvormi 🙂 oteplovacky a spaci vak ..inspirovala ma maminka co tu pridala foto toho otvoreneho vaku na spanie je to super vecicka dakujeme 😉

katka82
31. jan 2011

@eyya ahoj téda super gatě i spacáček 😉 jsi šikulka 🙂 no látek mam teď docela dost 😉 ale díky za nabídku třeba se ještě někdo chytí 😉 🙂

zojec
31. jan 2011

@eyya nadherne.. :D

sussanah
31. jan 2011

@eyya ahoj a odkud je ten pul? neni to nahodou z ebay? Protoze z ebay mam par plinek a jedna z nich je prave ta druha zhora vlevo 🙂 Kazdopadne ale materialove mi to prijde docela prijemne, takovy sustakovy stred. Ale taky nemam zajem, diky 🙂

terezita
31. jan 2011

@eyya a ja mam plinky z tech kytkovanych 🙂 taky diky za nabidku, ale ja si objednala pred 2 tydny pul.. takze zasob mam taky hodne..
a pekne kousky! 😵 ja se tu ted piplu s midipidi kabatkem, ale nejak dneska nejsem ve forme.. furt jen paru 😀

kaktusik007
1. feb 2011

@terezita a kde si prosim ta objednavala ten kvietkovany pul??? 🙂 aj ked... mam este pulu dost 😀 😀 😀

pampalini
1. feb 2011

Ahoj holky, jdu k vám pro radu, předpíráte všechny látky před šitím? A pokud ano, na kolik? Stačí na 40?

sussanah
1. feb 2011

@pampalini vetsinou se doporucuje prat na teplotu, na kterou se potom bude prat vysledne obleceni, abys ses vyhnula srazeni dila 😉

animal
1. feb 2011

@pampalini určitě je lepší předeprat, protože se ti pak nestane, že hotový výrobek bude nakonec malý 😀 ale není to nutné předeprat, ale prostě je to lepší a předeprat na tolik stupňů, kolik ta látka snese nejvíce je asi nejlepší. Popřípadě srazit na teplotu, kterou pak budeš pořád prát.

pampalini
1. feb 2011

@animal Děkuji, už je to v pračce 😀

monr
1. feb 2011

@eyya super nohavice, no a ten vak si teda dotiahla k dokonalosti, je nádherný. Na tom mojom ešte stále nie sú patentky, musím počkať na korunky a objednať. Ja ešte chcem dať tie patentky aj na bok, aby som jej ho mohla ovinúť a zapnúť na boku a môže behať 😀

eyya
1. feb 2011

@monr praveze som chcela aj ja dat ale ono to je tak fajn ze ked to ovinies tak tie sodne zopnes na boku a drzi to ako saty ...sa hrame na princeznu ....sa jej to paci 🙂

monr
1. feb 2011

@eyya tak aj to je super spôsob.

mehlo
1. feb 2011

@eyya ahoj krásné PULy, jenže my už nepotřebujem, ted už šiju jen pro cizí a tam musím mít certifikát

katka82
1. feb 2011

Holky tak látečky jsou doma 😉 😵 a jsou fakt krááásnýýý 😵
jinak malá rekapitulace:
Terezita-3m beránka na zelené a 3m hroch a spol na nebeské a 1 m autíček na žluté
Nika-3m beránka na zelené
Ivka(malý prcek)-2m beránka na zelené
Sussanah-3mautíček na modré
Barča-2m autíček na žluté 😉
tak doufám že jsem na nikoho nezapoměla 😅 kdyžtak se přihlaste bo mateřská demence byla posilněna těhudemencí takže to je konečná 😉 😀 😀

@mehlo nebudeš chtít taky nějakou látečku???metřík je za 110kč 😉

baarca
1. feb 2011

@katka82 Tyjo, to je rychlovka 🙂 My stejne ale asi s Terezitou budeme cekat na ten Moraviatex, abyste to hodily s Marcelkou do jednoho balicku. A posli cislo uctu na platbu, prosim.

katka82
1. feb 2011

@baarca jj to je jasné 😉 pošleme vám to pak pěkně najednou 🙂
se to teď snažím ještě naházet na Aukro,ale vůbec to nejde 😕 😠 😠 😠

terezita
1. feb 2011

@katka82 teda parada! to je dobra rychlost, tam bysme mohly objednavat casteji.. 😀 😀 😀
@kaktusik007 ja tehdy kupovala uz hotove plinuse.. takze kde se prodava ten pul, to netusim..

nika
1. feb 2011

@katka82 teda to je rychlost, hele můžu ti pozměnit rekapitulaci, snad jsi to ještě nestříhla 😲 2m oveček a 1m žutých autíček?nebudeš se zlobit, hele taky mám ještě něco Z Moraviatexu takže pak prosím IP jak co kam zaplatit 🙂