icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

chaarleene
6. feb 2011

@sussanah není zač - ještě mám v živé paměti, jak jsem si to rozpočítávala, aby mi to vyšlo 😀

kaktusik007
7. feb 2011

@quaxi no ako vzdy... nemam slov na teba 😀 😀 😀
apropo pruzina na hacku -- tiez mam hacku usitu, akurat tu pruzinu postradam.... to si nabehla do normalneho zeleziarstva??? hod mi prosim adresu do IP, ked budem v ba, tak sa tam mozno stavim, lebo tu to zeleziarstvo take veci ako pruziny ani nema... ☹ teda nejako predpokladam ze si z ba 😀 😀 😀

kaktusik007
7. feb 2011

@zojec a tesim sa ze navod pomohol 😀 ja som potom musela vypnut komp, totiz som opat v horukach... 😔 😔 😔 😔 ale sak.. nevadiiii.... 😒

quaxi
7. feb 2011

@divoska mame v strope navrtane dva haky, malemu tam vesiame gymnasticke kruhy, lanovy rebrik, hupacku a pod. - na co je prave nalada. Byvame v klasickom panelaku, takze so stropom nastastie nie je problem, lebo zarubne mame tiez drevene a tam sa tie rozperne tyce nesmu davat.

@kaktusik007 je to nejaka noname pruzina, kupila som ju v Ente na Cajkovskeho http://www.ento.sk/kontakt-cajkovskeho/ za nejakych 2,98E alebo tak nejak. Nevedeli mi vobec povedat ake ma parametre, ale vyzera dobre - na hacku treba nieco co zacina pruzit pri 3kg a nosnost ma cca 20kg, tato pri 3kg este takmer nepruzi, a ked do nej skakal 12kg prcek (spravil si z toho nahradu trampoliny) tak sa riadne natahovala ale s prehladom to vydrzala.

kaktusik007
7. feb 2011

@quaxi diiikyyyy 😉

jonki
7. feb 2011

ahojte pozeram ze riesite hacku....velmi ma to laka...a rozmyslam ci sit alebo nie. Mala mi zatial cez den perfektne spi v kociari aj bez pohupovania. Ma 11 tyzdnov a asi 5500g...oplati sa mi investovat cas a peniazky do hacky....vyuzijem to este??? co myslite?

divoska
7. feb 2011

@quaxi parada!! asi sa necham inspirovat, a to tie kruhy a rebrik a tak sa daju detske nejake kde splasit? malemu sa snazim dost pohybovo venovat aby sme vojtovku nemuseli, takze akekolvek taketo asi budem budem odkukavat, pretoze akykolvek novy pohyb nas stimuluje ze jo. este ta mozno pootravujem mailom pripadne ;)

quaxi
7. feb 2011

@jonki Dieta tam nie je nijako priputane, takze ked sa zacne viac hybat, uz by tam malo byt len pod stalym dozorom. Ale zase je to tak robene, ze babatko co sa vie len otacat z toho nema ako vypadnut. Podla mna cca do 7-8mes. tam mozu byt takmer vsetky deti, a co som citala tak tie kludnejsie deti v tom mamicky nechavali este dllllho, az takmer do 2 rokov a pod., moj takmer 3rocny sa tam vyhra aj teraz 😀 Takze tazko povedat ako dlho by ste vyuzili, mozno 4 mesiace, mozno rok... A mozno casom aj pre druhe babo, alebo ju potom niekomu podarujes...
A tiez dost zalezi za aku cenu si ju vies vyrobit - napr. sa da vyrobit z dvoch starych pevnych plachiet, ktore ma nejaka babicka nazvys, matrac zrecyklovat zo starych obliecok, kludne aj trochu deravych, ak nemas vankusovu vypln tak dnu mozes proste poskladat nejaku najlacnejsiu flisovu deku za euro, rozperna tyc moze byt napr. zlomena rucka od metly, alebo ak mas nejakeho znameho kutila, urcite sa unho najdu zbytky roznych dosiek, pruzina stoji 3 eura a este potrebujes par drobnosti (karabinky na zavesenie, poistne lanko, hak do stropu) - nieco z toho sa mozno tiez u vas najde, a keby aj nie, prilis vela to nestoji.

quaxi
7. feb 2011

@divoska to mame z rakuskej Ikey

kaktusik007
7. feb 2011

@jonki podla mna vyuzijes, aj ked mozno bude obdobie kedy tam nebude moct byt - bude moc akcna, ale uz ked bude mat tak 1 rok a viac, tak tu hacku zavesis nizsie a budes tam s nou a mat to namiesto hojdacky v podstate 😀 😀 😀
ak chces latku, tak bomul z ikea teaz stoji 1€ meter, ja som sila z 4,8 metra, a pohoda lesna, vyslo aj na matrac (tam som dala staru deku, ale este by to cosi chcelo.... pre starsie asi vankuse, pre mladsie asi este poskladat deku pod to 🙂) - haky na zavesenie ma stali cca 4€, takze bez pruziny som to zbuchala za 10€ asi, ak k tomu priratam tu pruzinu na ktoru sa chystam si kupit tak do 15€ mas hacku uplne skvelu.... co oproti tym cenam ze 80€ je fakt zanedbatelna polozka... aj ked zase ano, 15€ nie je malo.... ale vsetko zalezi ako pise quaxi od ceny za meter za latku, ktoru tam das 🙂

katka82
7. feb 2011

@quaxi @zojec krááása jste fakt šikulky 😉 😵 😵
jinak látky už jsem nastřihala 😉 uf uf 😀 a hlásím že beránci na zelené už nejsou 😉 na Fler se dnes prodali 3 metry 😉 😀 😀 jinak autíček hrocha a zvířátek je stále haffo 😉

terezita
7. feb 2011

@katka82 ty bys to tam s tema obrazkovyma upletama mela rozjet ve velkem.. ony totiz nikde nejsou poradne k sehnani.. juu a uz se na latky moooc tesime! tak jeste aby dorazila ta druha pulka marcelce.. 🙂

tea333
7. feb 2011

Ahojte, je tu taka mamina, ktora by mi usila spaci vak z biobavlny, nebielenej, nevypchaty, iba z 1 vrstvy?
chcem jeden co je na ramienka ako spacie vaky, a jeden co ma rukavy ako tricko, dolu by mal otvor a stahoval by sa snurkami ako mech..dost dlhy aspon do 1,5 roka..
viete o niekom?

jonki
7. feb 2011

@kaktusik007 hm tie latky v ikee su fajne aj cena je super len ked mne ju nema kto kupit a doniest do KE.
@quaxi s tymi starymi plachtami to je super napad...mozno by sa naslo nieco tkane u starej mamy....co by som mohla znarodnit 😀 tie plachty by vydrzali asi aj nevydrzatelne 😀
hm ak bude E akcna...no ona je akcna uz teraz...tak uvidime...ale je to velmi pekne a nezda sa mi to ani narocne na usitie.....juuj tak by som uz chcela znovu zacat co to sit 🙂

katka82
7. feb 2011

@terezita no ani jsem nečekala že to bude takový fofr 😕 😀 až se ve wendy objeví zas nějaká pěkná látka to vemu možná i těch 5kg 😉 😀 jen škoda že nemaj všechny co jsou v katalogu 😒

hhenike
7. feb 2011

@jonki a co anjel v KE? kedysi som tam veeeeeela nakupovala, na poschodí mali látky výpredajové, za super ceny. Ale neviem, ci to este tak funguje. No chystám sa mrknút, ako to tam vyzerá. Len sa musím dostat do tých KE. Keby si zistila, daj vediet 🙂.

jonki
7. feb 2011

@hhenike jasne partiovy anjel funguje. je to tam trosku pomenene...nejako celu tu budovu prerabali a boli inde ale stale v tom dvore je aj normalna metraz aj partiovy aj galanterka.
a rovnako aj na mlynskej hore nad potravinam..vola sa to gastrodom myslim...aj tam je cast partiova a cast normalna a cast galanterka....takto to bolo zaciatkom novembra...ked som este bola 2v1 😀 snad sa to odvtedy velmi nepomenilo

kaktusik007
7. feb 2011

@jonki sak sa s niekym dohodni kto je z ba, ci do ba do ikea chodi, a nech ti to kupi a posle 😉 😉 😉 😉
inak, k tym starym plachtam, potom si daj pozor ako to zosijes, ale ak tam prelozis 50 cm a to popresivas asi v 5 cm sirke od seba, tak to isto potom vydrzi taky svik 🙂)) to by som sa potom nebala.... ale ak by si to usila normalne, len jednym svikom a cca 2xm pridavkami, tak to by mohlo prasknut a to by som neriskovala 😉
navod na hacku inak by som mala mat v kompe, velmi jednoducho a nazorne nakreslene, viem potom poslat mailom 😉

divoska
7. feb 2011

@kaktusik007 tiez si budem prosiiiit @quaxi asi si tam budeme musiet niekedy spravit vylet, ale neviem sa dostat ani do tej slovenskej od porodu.... 🙂

quaxi
7. feb 2011

dievcence, navod na hacku mate tu http://www.titera.cz/dest/category/tvorive
ona robila celu spodnu cast dvojitu, preto minula 480cm latky, ale to je podla mna absolutne zbytocne ak je latka dost pevna - a potom stacia 3m latky. Ja som este vrchnu cast nahradila lanami a stacili mi 2m, ale poto mje o dost vacsi problem spravit nejako rozumne tu tycku, takze asi ta uspora nestoji za to.
Na zosivanie tam kde treba pevny sev sa mi osvedcil elasticky rovny steh - on ide vzdy 2 kroky dopredu, 1 krok dozadu, takze je to cele hned presite dvojmo a hlavne ten steh je totalne nevyparatelny, ak aj niekde praskne alebo sa prederie nit, tak sa to para mozno 5mm okolo, ale viac nie, a tym padom nehrozi ze by to ruplo. Ja davam prekrytie asi 5cm, presijem tymto stehom na oboch okrajoch + v strede, takze su tam tri dvojite svy, a udrzi to aj kona 🙂

@jonki mne tam 3rocny fagan skace, hadze sa na vsetky strany, mam pocit ze sa tam obesi, uskrti, vyleti von a cele to utrhne 😀 napriek tomu sa mu este nepodarilo vypadnut odtial, takze asi babatko tak lahko nevypadne. Pripadne sa inac celkom lahko daju dorobit popruhy ako v kociku.
A na sitie to naozaj nie je narocne, par rovnych svov, dva prisite polkruhy co tiez nie je narocne (navyse na presnosti vobec nezalezi) a hotovo. Akurat treba okolo tej tycky presivat viac vrstiev latky, horsi stroj s hrubou latkou by to uz nemusel zvladnut.

quaxi
7. feb 2011

@divoska netreba sa trepat do rakuska, napr. tu maju tiez velmi podobne tusim aj za rovnaku cenu http://www.predskolak.eu/zabava-v-zahrade/1228-... a ked si pozries podobne produkty, mas tam aj rebrik a hrazdu 😉

kaktusik007
7. feb 2011

@divoska hod mail 😀

divoska
7. feb 2011

@quaxi dik moc za linky idem studovat 😀 bo v nasej ked som pozerala stranku nemali

pampalini
7. feb 2011

Holky prosim vás, jak dáváte jezdec na spirálový zip? ...asi mě tady z toho trefí, už to dělám půl h a bzúspěšně 😠

pampalini
7. feb 2011

Tak už jsem to objevila...třeba se bude někomu hodit 😀

http://foto.dama.cz/foto.php?f=584552.

chaarleene
7. feb 2011

@pampalini jé, já jsem to ani nenastříhávala, prostě jsem kousek rozepnula, nejdřív jsem to nasunula na jednu stranu, pak jsem vsunula druhou stranu a jakoby jsem ji tam vtlačovala, dokud mi tam nevlezl stejný kousek, jako jsem nasunula na druhé straně... pak škub a hotovo - ale je pravda, že jsem se s tím chvílema docela nazlobila 😠

pampalini
8. feb 2011

@chaarleene Podle toho návodu to šlo bez násilí 😀 Tedy hlavně duševního.....už jsem z toho byla vyčerpaná 😅 😀

veselazu
8. feb 2011

@kaktusik007 takže si myslíš, že ten bombull je dost pevná látka na tu hacku? Já jsem se v ní úplně zhlídla a chtěla bych to taky zkusit. Dneska už jsem sháněla pružinu - no sehnala ve skladu zámečnictví a železářství, taky ty karabiny a dřevěnou násadu na tu tyč. Zbývá ta látka tak vymýšlím, kde ji sehnat co nejlevněji.
děkuju

kaktusik007
8. feb 2011

@veselazu ta co si hodila link je sice pekna, ale iba takto na obrazku, tie domceky su hodne velike v skutocnosti 😉

ta bomul fakt staci, teda ak sa budes pridrzat navodu co tu hodila link quaxi a spravis to dno dvojito.... potom to fakt udrzi v pohode 😉

celkovo,... akakolvek latka dekoracna z ikea je dobra 😉