icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
9. apr 2012

@sinala,@veronik77...já taky...pyžámko je jemňoučké a dost teploučké.... 😉
@michamicha ...já mám rozešito asi 5 věcí najednou, tak jsem zvědavá, co zítra zvládnu...malé zas teče z nosu 😖 ...a dnešk proběhl vcelku vklidu... 😀
@petkasv ...už jsem nad tím přemýšlela 😀 ...teď jsem se zas kochala na fleru 😀 😀 😀

animal
9. apr 2012

@sufik1 vajíčková tlačenka to je:měkký salám, natvrdo vejce a sterilovaná zelča a želatina na tu tlačenku (to je přímo želatina na vajíčkovou tlačenku) a je na ní napsaný i návod, jenom podle návodu je to hodně řídké

macin73
9. apr 2012

@michamicha a neměla bys foto, jak to vypadá? hlavně když to není úplně zapnutý... oni jako to mají s futrem, tak to vypadá hezky rozhalené, ale bojím se, když tam bude čouhat tlustý rantl zahnutého flísu... dá se nějak elegantně vypodložit jen pás knoflíků? jen by se to asi muselo prošít skrz ten flís, co?

mooncaa
9. apr 2012

Holky z klubu krvavých rukou máte doma myčku na nádobí? Já se hnusného ekzému na rukách zbavila pořízením myčky. Od té doby mám pokoj. Dokonce ani přepírání pokaděných plínek jim teď nevadí.

@petkasv Krásné čepičky. Přijde mi to skoro nemožné toto všechno vytvořit za tak krátkou dobu.

@ngvadi Svetříky výstavní.

ngvadi
9. apr 2012

holky, už trochu ztrácim přehled, jede teď nějaká hromádka mtx? sem zjistila, co bych nutně počebovala (klidně celý min množství), ale s poštovným se mi to nevyplatí... že jsem si toho nevšimla o tejden dřív, když jsem tam objednávala ty odstřižky, vrrr...

caramilla
9. apr 2012

@sufik1 Oproti tobě jsem totálně bez ekzému! ... 😠
@petkasv bože 😀 😀 😀
Bambusovou pelerínku jsem šila přesně ze 0,5m bambusu z mylly, šíři nevím, ale cca těch 150 asi. Bylo to ťip, ťop. Posle mě by bylo potřeba trochu více, aby to bylo delší přes ruce, když koukneš na tu fotku, tak to má na ramínkách "krátký", páč jsem měla prostě jen 0,5. Takže bych brala spíš 0,75 - 1m 😉

@veronik77 Bambusový výplněk je jemňoučký a tenčí, mám z něj letní tepláčky a bude super super na letní harémkové tepláčky. Taky podle mě na zimní pyžama a takové jako tričkomikiny 😉

caramilla
9. apr 2012

@ngvadi ale dělej, dneska 8:30 konec!
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

@mooncaa Jo, myčka dost pomohla, ale stejně pánve je třeba mejt rukama a to samé kuch. linka... Ale u mě jednoznačně vede třeba rytí se v zahrádce a absolutní bomba je spolupráce s rajčatama 😀 To je od rajčat rovnou pro mastičku 😀 😀 😀

animal
10. apr 2012

@caramilla takže když z bambus výplňku chci šít mikču manželovi, tak raději nééé, protože se mu to bude zdát tenké?? Tenké už se mu zdá obyč.nepočesaná teplákovina.

sinala
10. apr 2012

@animal já bych mikinu nešila, je to takové splývavé ( měkké)

animal
10. apr 2012

@sinala ok díky je to něco mezi nepočesaným výplňkem a fineribem (takový silnější finerib) co??

sinala
10. apr 2012

@animal asi 😀 😀 😀 . Z výplňku ( kromě bambusu) jsem ještě nic nešila.....nemám to v ruce 🙂

ngvadi
10. apr 2012

ehm, tak mtx nic, teprv sem si všimla, že minimum je 15kg, to fakt sama nedám :D

michamicha
10. apr 2012

@macin73 já šila jen takovou obyč z jedné vrstvy flísu, to zapínání je jen založený okraj 😅 tak nevim jestli je to to na co se ptáš 😅

animal
10. apr 2012

@ngvadi čeho je proboha minimum 15kg, to tam ani snad není ne???

dankakk
10. apr 2012

baby sk!!! mam tu posledny balicek mylly a neviem kam ho poslat. je to nick mracik-poznate niektora??? @mracik prosim ta ozvi sa mi, nech mozem poslat mylly 😉

kryska5
10. apr 2012

@animal bohužiaľ je ☹ neviem čo mala na mysli ngvadi, ale napr tento môj favorit: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😝

ucitelka70
10. apr 2012

@kryska5 balík nedošiel ☹

kryska5
10. apr 2012

@ucitelka70 ešte ani mne, u nás chodia s balíkmi až pred obedom

animal
10. apr 2012

@kryska5 tak to je trapné ☹

ucitelka70
10. apr 2012

kočky, ak by ste zhánali klobúčiky a čiapočky ako ja, tak tu máte motiváciu http://www.be-creative.sk/?page_id=1242

ucitelka70
10. apr 2012

a tu je strih na pirátsku čiapku http://www.hexenklexe.de/BandanaSMA.pdf

petkasv
10. apr 2012

@mooncaa děkuju, bylo to tak tak 🙂
@caramilla děkuju 🙂

terezita
10. apr 2012

heh, clovek tu 4 dny neni a pribyde 20 stranek?? no jdu proletet fotky..
@caramilla hele priste vezmeme jasmi ssbeou.. ta se u tchanovcu dost vyblbne.. 😀 😀 😀

lenasss
10. apr 2012

@kryska5 tak toho bych si taky metr vzala

michamicha
10. apr 2012

to dneska s tím šitím vidím bledě, mladej je zase protivnej 😝 teď mě dostala nějaká pani co si vyhlídla kojící podprsenku co prodávám v bazárku... chce furt poslat fotku, aby viděla jak ta podprsenka "sedí"... jenže mně je ta podprsenka malá, nesedí mi střih a prostě jí ani nezapnu, protože jsem přibrala... jsem jí psala, že je mi malá a nezapnu jí na háčky a ona mi znovu odepsala, že prej to nevadí když mi nebude moc dobře sedět, že chce vidět fotku na modelce s podobnými mírami jako má ona 😅 ale když nezapnu, tak prostě nezapnu 😝 si začínám myslet, že to je nějakej úchylák (protože dotyčná nemá ani jeden příspěvek ani album na MK) 😠

rina76
10. apr 2012

tričko a čapka k doplnění autíčkový soupravy, Triko je úmyslně delší s ohrnovacími rukávy, aby nám dýl vydrželo 😉

boudova
10. apr 2012

@michamicha tak to mě rozesmálo 😀 😀 😀 😀 některý lidi jsou fakt divný

zojec
10. apr 2012

@michamicha 😀 😀 odo mna minule jedna mamicka chcela, aby som si vyskusala gate velkost 80 🙂 🙂

caramilla
10. apr 2012

@animal no, na mikinu pro manžela ne! Měla jsi v ruce bambusový finerib? Tak to je něco takového a trochu silnějšího. Hlavní je, že je to takové, no, nedá se to popsat, asi splývavé je dobré slovo. Nedrží to tvar, plandá to, je to šíleně měkké. Což je hrozně příjemné, ale podle mě na věci, co jim to nevadí = harémky, tepláčky , pyžamko, mikinka víc na tělo nebo vystužená hilco uvnitř. Ale jen na mikinu ne ne ne. Nedoporučuju. A manžel by v tom vypadal jak zmoklá slepice. Jinak ho miluju ten výplněk! Nechci mu dělat špatnou reklamu, je super a moc příjemnej! Ale vem si třeba bambusový aksamit versus bavlněný, tam je ten rozdíl v té "splývavosti" taky, furt ti to nějak utíká, padá, nevím, jak to popsat, klouzavé? 😀