Softshellové nohavice pre deti - skúsenosti

aceris
16. jan 2022

Ahojte, s ktorymi softshellovymi nohavicami ste prosim spokojne? Ako casto ich periete? Hladam nieco pre skoro stvorrocneho a rocnu. V minulosti som mala od unuo, ale nebola som spokojna. Po prvom oprati v prasku na bundy boli uz gate premokave. Takze sme ich mohli nosit len ked bolo sucho. Kazdopadne na ucel valania sa po zemi posluzili. Moj syn je expert a viac ako tyzden obliekania bez opratia nie je mozne🤦 Dakujem

catherinah
16. jan 2022

Ollo

sis82
16. jan 2022

@aceris my máme z FB colour boom

diewcatqoo
16. jan 2022

Ja si davam sit od krajcirok v okoli. Periem normalne s ostatnymi vecami na max 40 stupnov, tekutym prostriedkom bez avivaze a nikdy sa mi nestalo, ze by sa pranim znicili.
Softshell by sa mal prat so specialym pripravkom na pranie softshellu a ak sa ti stane, ze zacne byt premokavy, da sa kupit impregnacia na softshell.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
16. jan 2022

@diewcatqoo ja som tiez parkrat sila a oni su v pohode, len to treba presne takto prat, sonspeci pripravkom. Ja som napriklad nepodlepovala sva, takze oni cez sev premoknu, ale su take pasky, ktore sa daju na sev nazehlit. Od vyroby z obchodu by to mali mat urobene vsetky, ale nemavaju, ani drahsie bundy, co som si vsimla. Ono tam, kde sa ta dierka uz spravi, tak tadial to premokne casom, nie hned, ale prepusta to. No sit sa to inak neda, len ze sa spravia dierky 😆

bu1bu
16. jan 2022

Česká výroba Kukadloo, od kedy chodí, používam. Skúsila som aj iné, ale tieto sú TOP za mňa.

aceris
autor
16. jan 2022

@diewcatqoo
@viestta avivaz nepouzivam odkedy som citala, ze prispieva k vzniku rakoviny a to uz je cca 8rokov🤣 Takze nasa pracka ani nepozna co to je avivaz😅 Inak som tie softshellky nikdy neoprala ani v obycajnom prasku. Len vyslovene v takom speci na bundy s impregnaciu. 🙄 Netusim preco to zacalo premokat. Ale s viacerymi mamickami v okoli co som sa rozpravala mali rovnaky problem.

kazdopadne skusim pohladat este tu impregnaciu navyse🤔

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladyblcha
16. jan 2022

@aceris mame jozanek a super. Pas dobry natahovaci, vysoky. Moje baby neznasaju rifle a taky pevny pas.

clementine171
16. jan 2022

Zaujímavé, my kupujeme unuo uz 4 sezóny, tie naše úplne prvé už po synovi podedila a nosí aktuálne dcéra, a stále držia, nepremokajú. Ale neperiem ich moc často. Ak sa dá, len handričkou utriem blato/prach zo zadku, resp. kolien. Lebo to by u nás na dvore museli ísť do práčky po každom pobyte vonka :D kamošky si ešte pochvaľujú značky nosime kiwi a vimba

aceris
autor
16. jan 2022

@viestta neobliekala som nikdy do snehu. Len ked bolo mokro, pripadne poprchalo. Druha vec je, ze ked boli nove skakal v nich do mlak🙈 Potom som ich oprala a pri dalsej prechadzke akokeby cela ta latka nasala okamzite vodu. Takze to neslo ani cez svy ale softshell ako taky🤷 Kazdopadne uz som poucena. Chcem len vyskusat nejaku inu znacku, ktoru maju mamicky overenu, ze ani opratim to hned nepremokne. Do velkych mlak skakat ho uz v nich nepustim. Ale ak bude mrholit alebo moc fukat, tak nech ma nieco taketo. A mensej hlavne kvoli pripadnemu sedeniu na zemi a vlhkosti chcem tiez kupit.

aceris
autor
16. jan 2022

@clementine171 to bude asi tym, ze si to tak casto neprala🤔 teda verim tomu...prve unuo sme mali ked mal maly cca rok a pol. Je atopik a mal silne reakcie na kozi, ked mal na sebe ine ako bielu bavlnu🤦 takze aj preto som ich castejsie prala. Kozna by ma ale "zozrala" ak by vedela co mu obliekam priamo na telo😅

clementine171
16. jan 2022

@aceris to áno, na ekzém softshell nie je bohvieako vhodný, ale zas nie je v tom od rána do večera, a na jeseň ho v tenkých teplákoch von nemôžeš pustiť. Zaklad je dať niečo bavlnené, tolerované jeho kožou ako spodnú vrstvu. Ale inak ak ich budeš prať každý tretí deň, tak ti každé časom začnú pretekať, bez ohľadu na značku. Stále je to všetko len látka s impregnačnou vrstvou, čo sa časom zodere, vypere. sčasti sa vraj dá obnoviť, ja mám doma impregnáciu z dm, ale ešte som nemusela použiť, tak neviem či aj funguje. Skús čosi také zohnať, výskúšať.

nwnw
16. jan 2022

@aceris ked ti skace do mlak, tak skor kup gumene gate z lidla. Tie zateplene nosime celu zimu. Chodime von aj ked husto prsi 😉. Softshell nemam pre deti. Periem to kazdy druhy den.

aceris
autor
16. jan 2022

@nwnw ano aj take mame😉 len ked nejdem vyslovene von s tym, ze sa ide blaznit do mlak, tak ich davam nerada, lebo sa v tom velmi poti... softshelky su fajn z mojho pohladu ked je vonku teplejsie ale vlhko/resp. mrholi ale nie su bacoriny. Pripadne na vylet do prirody by som dala radsej tie, nez pogumovane co nedychaju.