icon

Susede krásne vonia opraté prádlo a mne nie

bv_alexandra
30. máj 2012

Tak ma napadlo ked už mame prací mesiac, ako je to možné že ked idem kolkokrát domov alebo pridem ku kamoške tak cítim nádhernu vônu práve opratého a vyvešaného prádla. U mňa niečo také nehrozí.
Takisto napr. mi poslala známa balik oblečenia pre malého to tak krásne voňalo a vonia ešte dnes, konkretne dnes som vytiahla jedno tričko, a užasná vôna. To moje prádlo tak vôbec nevonia. ☹
Použivam zväčša persil tablety, a aviváž momentálne Frosh. Už som vyskúšala kopec avivázi a neviem čoho všetkeho. No nič.
Jediný prostriedok ktorý milujem je Škrobenka Z z levandulovou vônou, v tom ked operiem periny tak vonaju ked ich vytiahnem zo skrine aj po pol roku.
Skúšala som dať aj menej otáčok na prácke, meniť program no bez efektu. Tak baby raďte.
Ja milujem vôňu práve opratého prádla, tak ako to docielit. 😝 🙂

irriss
1. jún 2012

@bv_alexandra
zamotame vuni hlavu cele ulici..zrovna peru i ja.. 😀 😀 😀

p.s. tak jak? libi? "chutna"? 😉 😀

bv_alexandra
autor
1. jún 2012

@irriss chutná chutná ráno ked som zavesila prádlo tak som stále ked som išla popod prádlo tahala do nosa vônu. Naozaj pekne vonia a je to uplne iné ako ostatné aviváze. 🙂 🙂

irriss
1. jún 2012

@bv_alexandra 😉
mas super nos 😉 lepsi nez avivaz 😀

iwuskaaa
2. okt 2012

Mamičky, prosím vás poraďte mi, alebo dajte tip, v čom periete tmavé prádlo? Ja mám taký problém, že keď operiem tmavé prádlo tak mi po uschnutí smrdí 😝 . Ja neviem, či je chyba vo mne, či v práčke, či v pracom prostriedku! Už som vyskúšala všetko možné na tmavé prádlo...Perwoll, Woolite, Dreft plus ku tomu dávam aviváž Lenor, prípadne Silan a neviem sa toho zápachu zbaviť! Či som sušila vonku na slnku, či vo vnútri, stále sa ten scenár opakuje. Niektoré veci zapáchajú menej, iné viac (tie hrubšie, alebo v páse, kde je guma).
Podotýkam, že biele a farebné mi vonia pekne.
@bv_alexandra ty si tiež mala taký problém, ako je to teraz u vás? 😉

huxy
2. okt 2012

@iwuskaaa inak mne sa to párkrát stalo.a tiež netuším,v čom je problém.a najdivnejšie je to,že keď vyperiem čierne /alebo tmavé/ prádlo,tak jedna vec tak divne páchne a ostatné pekne voňajú po aviváži.nechápem a neviem v čom je problém 😨

katren
2. okt 2012

@iwuskaaa
@huxy ja periem iba v tom novom tmavom Persile...vonia krasne, tak cucoriedkovo 😉 na tmave nedavam ani avivaz, bo mi nechavala sem-tam biele flaky.....

huxy
2. okt 2012

@katren ja dávam aviváž,väčšinou lenor.a ako som písala,skoro vždy to vonia pekne,len raz za čas nejaká vec divne páchne.a netuším prečo

iwuskaaa
2. okt 2012

@katren ďakujem vyskúšam 🙂 . Nevedela som, že existuje aj Persil na tmavé prádlo. Môže byť super, pretože na biele a farebné dávam Persil 🙂 .

katren
2. okt 2012

@huxy ja len biely Silan Sensitive ked tak....od Lenoru som vracala ked som bola prvykrat tehu....stacilo, ze mal niekto kto presiel okolo mna taku avivaz a hned bolo vsetko vonku 😅 takze odvtedy len Silan 😉

katren
2. okt 2012

@iwuskaaa ja tiez davam Persil Sensitive 😉

stanislavao
2. okt 2012

@iwuskaaa s tymto som sa este nestretla, ze by len tmave pradlo zapachalo. ja periem vsetko v Persil sensitiv a avivaze striedam - Lenor, Softlan, Ornel, Mon Amoure a nikdy mi pradlo nesmrdelo. praveze krasne vonia, co sa vsetci rozplyvaju nad tym, ako mi to krasne voni. a na kolko otacok zmychate? lebo podla mna v tom by mohol byt problem, ze ak mate odstredovanie na malo otacok, tak v pradle je vela vody a nestihne sa to vysusit. a na ostatne pradlo pouzivate ten isty praci program, ako na tmave?

ikke
2. okt 2012

@iwuskaaa tmave pradlo peries v inom prostriedku ako farebne a biele? moze to byt tym, podla mna gely ani nevyperu tak dobre ako prasky. inak tiez som mala nedavno mierne zosmradnute tmave pradlo, ked som po dlhom case pouzila gel na pranie (Persil Eco) a tiez avivaz Lenor. ale pradlo bolo este asi 2h po doprati v pracke a dalsie varky uz boli ok.

inak woolite na cierne strasne smrdi 😝

iwuskaaa
2. okt 2012

@stanislavao už som skúšala viac programov, vždy to isté. Žmýkam na 1000 otáčok, dnes som dokonca vyskúšala ešte raz zopakovať to žmýkanie a teraz som bola na balkóne, tak opäť ten istý problém. Mňa asi porazí! 😀
Už som dávala menej prášku, viac prášku, s avivážou, bez nej, práčku sme čistili, nič nepomohlo. Mne nejde do hlavy to, že iba to tmavé prádlo!

iwuskaaa
2. okt 2012

@ikke áno na tmavé mám momentálne čierny Dreft. Na biele mám Persil a na farebné momentálne Ariel.
Asi vyskúšam dať na tmavé prádlo Persil ten mám v tabletách teraz.

majal
2. okt 2012

@iwuskaaa inak aj mne sa to stáva, obcas mi prádlo smrdí a rozmýslam ze ci nemam nejako vycistit prácku, lebo mne smrdí nielen tmavé ale niekedy aj ine:(, zda sa mi ako keby som mala nejako upchate tié odtoky alebo co, lebo uz davam vela prasku aj avivaze a stale sa to stava,,,,nie vzdy, tak neviem.

ikke
2. okt 2012

@iwuskaaa ja by som ako prve skusila dat na tmave to iste co na farebne, ale je mozne, ze to bude potrebovat aj 2-3 opratia a nasledne ususenia, kym to zmizne.

a ak ma pracka cistiaci program, treba tiez vyskusat 😉

stanislavao
2. okt 2012

@iwuskaaa no tak to teda fakt netusim, ze cim to moze byt. mozno by bolo dobre opytat sa opravara. lebo podla mna to v priasku nebude, ani v avivazi. ved ked voni ostatne, tak by malo aj tmave. tak fakt netusim.

stanislavao
2. okt 2012

@iwuskaaa tablety nedavajte, lebo sa nerozpustia a este aj biele flaky vam zostanu. skuste si kupit Liquidator. je to pripravok z Dedry na vycistenie pracky. ja ho pouzivat 1x za 3 mesiace. to odstrani aj vodny kamen, usadeniny, uplne to vycisti pracku, len to potom dajte na vyvaranie, ked to budete davat. to len prasok Liquidator nasypete cele balenie do bubna a zapnete vyvarku. velmi jednoduche. najdete to urcite na mmb u niekoho. tak sa to vola Liquidator

nikike5517
2. okt 2012

......náš celý byt voňal úžasnou vôňou, keď mala naša susedka vyvesené prádlo, ...išlo to asi mesiac a ja som sa jej nakoniec opýtala čo používa, lebo také chcem aj ja😀...od vtedy používam iba aviváž COCCOLINO (svetlo modrý), ....krásna, príjemná svieža vôňa a máte zaručené, že Vám bude voňať aj celá skriňa. Skúšala som neskutočne veľa avivážov od Lenor, cez Silan po neviem aké s aromatherapy, ale COCCOLINO je najlepší. Niki
http://www.praniemembran.sk/membrana/eshop/28-1...

babulatko
2. okt 2012

@nikike5517 kde sa dá kúpiť tá aviváž?

nikike5517
2. okt 2012

...ja som zvykla kupovať v drogérii TETA, ...je pravda, že naposledy čo som chcela kúpiť nemali modré, ...ale zvykli mať 🙂

iwuskaaa
2. okt 2012

@stanislavao ja som to už skúšala, sesternica robí s Dedrou, tak som si to objednala a aj tak 😔 .
Ešte skúsim Coccolino, možno urobí zázrak 😀 .
Ja skúsim dať tmavé prádlo mamine, nech mi ho operie, či bude smrdieť aj u nej. Dám jej aj prací prášok čo používam ja a uvidím. Lebo toto ma fakt už nebaví!

stanislavao
2. okt 2012

@iwuskaaa no tak toto je naozaj zahada aj pre mna. coccolino vam ziaden zazrak neurobi, neni taky dobry, ako nas lenor a mne osobne nechave dost vela peny v priehradke na avivaz. no vela stastia a ak nezabudnete, dajte potom vediet, ako to dopadlo, ked sa to pralo u vasej mamy. ozaj, a aku mate pracku? znacku? znora plnenu, ci spredu?

iwuskaaa
2. okt 2012

@stanislavao máme 5 ročnú Zanussi, plnenú zhora. Teraz som ju ešte bola pozrieť, vyzerá úplne čisto aspoň čo je vidieť takto, žiadny zápach, cítim vôňu pracieho prášku. Ja už fakt neviem, čo s tým 😖

daniela1401
14. okt 2012

@iwuskaaa minule som o tejto problematike pozerala v tv nejakú reportáž a hovorili že s tým nemá nič spoločné ani prášok ani aviváž či práčka ale že to súvisí s farbivom ktoré obsahuje tmavé oblečenie...čiže s tým nič neurobíte, možno sa to dá ovplyvniť kvalitou oblečenia..neviem..

@stanislavao Coccolino stačí dávať 0,5 cm do štuplíka, preto možno necháva penu v priehradke..

ojko
14. nov 2012

pridam sa aj ja so skusenosťami.tiež použivam prášky z rakúska to sa s našimi nedá prirovnať a kupujem v rakusku aj avivaž KUSCHELWEICH tiež je ne nej macko ako na coccoline ma rovnakú vôňu ale mäkkosť ma kuschelweich lepšiu.

anelehka
14. nov 2012

ahoj,ja mam skusenost,ze ked mam dve varky pradla,tak ta druha vonia lepsie 😒 neviem preco???A trochu od temy,aj vam sa stava,ze do pracky date par ponoziek a zrazu mate len jednu???Momentalne mam takto 8ks ponoziek bez paru 😀

m.i.r.i
14. nov 2012

@iwuskaaa teraz som natrafila na to co pises a to je uplne moj problem! Ja som uz zufala neskutocne..a prackou to iste nie je, lebo my sme sa stahovali niekolko krat, boli sme v podnajmoch, v Irsku, mame dom s novou prackou LG maximalne kvalitnou a teraz sme v podnajme kde je pracka plnena zhora..a ja sa s tymto problemom pasujem uz roky! Manzel ma obvinuje, ze neviem prat, ze preco mojej mame aj tmave pekne vonia..tak som to riesila aj s mamou a ona nic zvlastne nerobi, normalne Persil a Lenor, ako na svetle tak na tmave..ja som skusala aj gely, aj prasky aj rozne avivaze..isty cas sme pouzivali Baby avivaz Batole, ked sa narodil maly a krasne to vonalo..ale len svetle..tmave vobec nic..ja na tom tmavom citim normalne este manzelov pot..akoby nic nevypralo..susila som vela v lete na slnku kedze sme boli v dome a len som prevracala tie tmave veci aby to nevytahalo a len nech slniecko presusi..tak trosku lepsie to vonalo, ale nic moc..rozmyslala som, ze ci to nie je teplotou, ze predsa tmave periem na 40tke a svetle na 60tke, ze mi to proste ten smrad vobec neprebije..ale neodvazim sa vyprat tie tmave veci na vyssej teplote..otacky som menila aj na 400 aj na 1000..a nic..doteraz si neviem s tmavym pradlom rady☹
Manzel sa rozhodol si teraz kupovat len svetle veci., hlavne tricka..lebo tam ten pot ani iny smrad po vyprati necitit a krasne to vonia

mataharyy
14. nov 2012

@iwuskaaa Jde o materiál oblečení 😉 Taky se mi to stávalo a pak jsem vypozorovala že jde jen o některé druhy oblečení, které po vyprání páchli jako by se sušili někde ve sklepě minimálně dva týdny (taková zatuchlina, či jak to popsat), tak jsem dané kusy vyhostila a je klid 😅

yennn
14. nov 2012

@anelehka na tie "jednonohe" ponožky sa vo svete popísalo už veľa. Jedna z teórii, ktora sa mi pozdáva je čierna diera 😀 Ak si si všimla že tvoje ponožky sa strácajú práve v pracke, tak tvoja ponozkova čierna bude najskôr práve tam 🙂 Ber to pozitívne že aspoň vieš kde je. Nám ostatným sa ponožky strácajú este niekde cestou 😝