Ulitka, zavinovačka verzus perinka

anaj44
15. mar 2017

poradte

nikenzi
15. mar 2017

Ja som mala presne túto ulitku. Malého často budil ľakaci reflex a toto veľmi pomohlo. Pouz sme až do 4m - potom sa vedel už s toho vymontovat - kuk foto v profile. Zavinovačka - taká obyčajná kocka na jednu maslu bola len ako podložka v kočíku - inak bola nanic. Malý z nej vypadával. Perinku som pouz. prvý mesiac kvôli chrbatiku - ale v máji už bolo moc horúco tak som prešla na ulitku. Čiže za mňa ulitka 🙂

sykorkauhliarka
15. mar 2017

urcite tuto ulitku....to je od ulitky? ...zavinovacku so suchym zipsom ..do tej sa nedala dat ani v porodnici..uplne sa rozchadzala....klasicke perinky sme dvaja viazali a do minuty mala ruky vonku.. ulitka to je uzasny vymysel

zdena12345
15. mar 2017

mali sme klasickú páperovú perinku- zavinovačku, prvý do 3m, druhý asi 2m. Potom slúžila ďalej na podkladanie do kočíka, zakrývanie v postielke... Počítajte s tým, že dieťa sa prečúra, prekaká, ogrcká... Niekedy sme menili aj 5x za deň, niekedy 1x za 3-5 dní... a treba ešte čas než sa to operie a uschne🙂 takže jedna jediná vec určite nestačí. Aspoň 2-3 ks. My sme mali 4 perinky a 5 návlečiek

meusicka
15. mar 2017

my sme mali zavinovacky a klasicke perinky. ulitku vidim 1x ale pride mi to super. ja som bola spokojna aj so zavinovackou, aj s perinkou. mala som na striedacku. ale neviem ako chces male do toho davat, ja som nikdy detom pod zavinovacku nepchala rucky, tie nase ich mali stale volne.
@zdena12345 presne ako pises, jeden kus toho netaci, dokonca ani 2. ja by som pocitala minimalne 3 kusy aby sa mohli striedat. dnes mame uz susicky takze sa to da.

pokial autorka este nic nema, tak nech si kupi to i to a uvidi sama, co bude lepsie.
ja som mala perinky od svagrinej, zavinovacku som si kupila. pri dvojickach som zase dokupila zavinovacku a nejak sa to vykrylo.

kristinka86
15. mar 2017

U nás zavinovačka nula bodov. Nedržalo to dobre. Perinka je OK pre malé detičky narodené v zime. Ale i tak sa u nás najviac osvedčili ulitky. Kvôli rozhadzovaniu rúčkami používame doteraz. Perinka je len ako podložka v postieľke. A fakt treba mať aspoň 2ks - jeden rezervný, kým prvý schne po nehode. 🙂

sykorkauhliarka
15. mar 2017

@meusicka pre deticky co nevedia s rukami existovat je to super vec

meusicka
15. mar 2017

@sykorkauhliarka nasim to nevadilo, ale viem ze su deticky ktore sa citia bezpecnejsie ked sa sami od svojich rozhadzujucich ruciciek nevystrasia. lenze prave preto som pisala, ze nevie, ktore jej dietatku sadne, ci bude rado napevno zviazane, alebo naopak. moja sa neskutocne pucila a fucala, robila vsetko preto aby si uvolnila ruky.

anaj44
autor
15. mar 2017

@meusicka vera ze nemam este nič dakujem za radu

janickacrazy
15. mar 2017

@anaj44 My sme mali vždy klasickú perinku a moje deti boli v nej spokojné, pri treťom som mala aj zavinovačku, ale veľmi v nej byť nechcel, skor mi slúžila ako podložka do postieľky, ked náhodou grckal alebo sa precikal, tak som nemusela prezliekať celú postieľku, len zavinovačku som oprala a bolo.

cajomila
15. mar 2017

Ja som tiez za klasicku perinku...kupila mi ju mama a prislo mi to ako riadna zbytocnost,ale kedze moje dcery dost rozhadzovali ruckami a tym padom sa aj rusili pri zaspavani a spanku,tak perinka velmi velmi pomahala.
Teraz mam uz 8 mes.a stale spi doma v perinke😉jasne,ze nohy jej uz trcia...ale funguje.
A uplne najlepsie su take komunisticke perinky,lebo su ovela vacsie ako nove.

PS; Ak by bol zaujem,mam ulitku na darovanie😉/za postovne...je uz ale po par detoch/

chamomilllka
15. mar 2017

pre mna 1.miesto klasicka perinka paperova 2.miesto ulitka 🙂 Ked ale z perinky vyrastol - este som pouziavala ako podlozku, ale uz som balila aj do ulitky. Ako pisu baby, treba toho viac kusov, tak sa netreba bat kupit a vyskusat aj aj... Perinku som este aj po roku pouzivala miesto vankusa do postielky ...tak u nas maximalne vyuzita.

autumn11
10. máj 2017

ja som mala klasickú perinku, ale v lete bola ulitka úplne super. Nebolo v nej malému tak horúco.

cajomila
10. máj 2017

My sme v horucavach pouzivali iba obliecku z perinky.