icon

Výbavička pre novorodenca

gabriela1991
16. feb 2016

Ahojte mam otazku ja viem ze som iba v 18 tt ale mam otazocku aku vybavicku pre babo na zaciatok budem naozaj potrebovat co odporucate... ako ktory kocik, hupacku, kolko dupaciet a ake oblecenie mi treba atd... dakujem 🙂

Strana
z2
gabriela1991
autor
20. mar 2016

Ja som sa pitala niektore baby mi vravia ze treba koli bakteriam ozehlit a druhe za ak mam dobry decky prach tak nemusim

janette321
20. mar 2016

ja som prvé cca 3 mesiace žehlila . ale aj tak sa to muselo boli 40°horúčavy . mala som tie tenučké batistové košieľky . a bodíčka , opaľovačky ... boli tiež pokrčené tak by to pekne ani nevyzeralo . plienky obrázkové tak isto sa museli prežehliť aby to nevyze jak handra .....

ukulela
20. mar 2016

@bejbula ja som zehlla. tym, ze som neprela na 90 ani plienky, tak som to brala ako "istotu" aj preto, lebo plienky/body boli pregrcnute, pocikane, zaspinene ..rocnemu uz nezehlim oblecko (len ked je pokrcene),plienky zvyknem prezehlit,

mimka161
20. mar 2016

Ahojte kočky mám takú otázku koľko vás vyšla výbavička pre novorodenca ked narátate kočiar , autosedačku , postielku , matrac , vaničku ...takže oblečko drogerka a také základne potreby ?

stanka2612
20. mar 2016

@bejbula ahoj,ja som zehlila vsetko a to som aj kvalitny prasok mala (manzel mi nosi z nemecka zo sluzobiek) treba to kvoli bakteriam a aj preto,ze novorodenec este nema imunitu...

stanka2612
20. mar 2016

@mimka161 no asi dost,ale kupovali sme postupne a vela sme toho dostali...kocik stal 240 eur (z druhej ruky trojkombinacia),postielka so vsetkym (matrac,paplony,hniezdo...) cca 200 eur,skrina 150 eur,prebalovaci pult a komodu sme dostali,a oblecko,vanicka a tak a plienky,to uz neviem...

mimka161
20. mar 2016

@stanka2612 ja práveže rátam bez kočiara postielky a matracu , viacmenej len oblečko a kozmetiku , plienky a takáto veci , ale dakujem

stanka2612
20. mar 2016

@mimka161 tak podla toho,kde to budes nakupovat 😀 na bazosi a tak sa da kupit lacno,v znackovych obchodoch ta to vyjde pomerne slusne 😀 ja som plienky,kozmetiku a tak kupovala v DM-ke maju tam super ceny,oblecko hoci kde,aj sme podostavali,myslim,ze na toto nebudes potrebovat vela peniazkov 😀 drzim palce pri nakupovani

mimka161
20. mar 2016

@stanka2612 dakujem krásne 🙂

myskacici
20. mar 2016

My sme dostali od švagrinnej kopec oblečenia, takže toto som vôbec nekupovala prvé 3 mesiace.
Takže približne náš rozpočet:
Kočiar 3 kombinácia : 1000 €
Postieľka s matracom: dostali sme 2, jednu mám v kuchyni a druhú v spálni
Zavinovačky 3 ks: 40 €
Spací vak: 10 €
Deky: 3 ks sme dostali a dokupovala som jednu ELodie details 35 €
Látkové plienky: 1 veľké balenie - dostali sme
Plienky pampers: 1 veľké balenie 16 €
Vlhčené utierky: Nivea, 1 ks 2 €, kupovali sme viac kusov
Bepanthen mast na zadoček: 5 €
Nepremokavé podložky: 5 €
Pena do kúpeľa Johnsons: 6 €
Olivový olej na premastenie pokožky po kúpeli: 3 €
Odsávačka na vysávač: 10 €
Vysávač extra tichý : 200 €
Sada fliaš: 20 € značka MAM + cumeľ
Sterilizátor do mikrovlnky avent: dostali sme
Odsávačka mlieka elektrická medela: 100 €
Monitor dychu: dostali sme
Pestúnka: dostali sme
Prebalovacia podložka: 10 €
kolotoč nad postielku fisher price: 70 €
Plachty na matrac do postieľky: 3 ks, ale neviem koľko stáli
Hniezdá do postieľky: 2 sme dostali, dokupovala som ešte jedno 60 eur aj s baldachýnom
Vanička na kúpanie: 8 €
Overal do vajíčka jesenný: 20 €

Neskôr som dokupovala ďalšie veci, ako stolička na kŕmenie: Stokke tripp trapp 150 €
Parný hrniec avent na prvé príkrmy : 100 €
Rôzne hračky
atď....

ukulela
20. mar 2016

@mimka161 oblecka nekupuj zbytocne vela a odporucam kupovat tie sety - 5 ks body v HMku, alebo aj tescu, alebo mava dobre veci aj LIDL - tie detske miminkovske v akciach, od tial sme mali vela aj podostravanych. nesprali sa, drzali farbu aj tvar. mavaju body aj overaly na spanie, tak raz za 3-4 mesiaceurcite maju na tieto veci akciu.
poradim len, nekupuj zbytocne vela najmensich velkosti. ja som mala z 56 len jeden set (5ks) body s kratkym, dve body s dlhym, jedny polodupacky a k tomu jednu supravu 56 do porodnice. vsetko ostatne mi stacilo od 62 vyssie. keby bolo mnesie mimino, tak rychlo dokupime ... maly mal 52 centi a 3750 g.
za nic nevymenim overaly - pyzamka, so zapinanim od vrchu po spodok pomedzi nohy. tych som mala od 62 z kazdej velkosti aspon po 5 (prala som kazdy druhy den, kupovala som ich v lidli, alebo aj v tescu - ked mali akciu, vzdy beriem aj vacsie cislo do zasoby 🙂
ak nechces balit do latkovych, staci ti 10-15 ks.
zavinovacjy ti stacia 2 na vymenu, ked jednu ogrcka/precika, hniezdo staci jedno(usila som si), baldachyn je na okrasu ...
drogeria: uz ma vyse roka maly a stale len sudokrem a detske mydlo. ozaj nic viac ... sudokrem kupujem ten najvacsi z DMky a mina asi 4tu pikslu ... sampon este nepotrebuje, ma 4 vlasy dokopy 🙂
deku som mala 1 hrubu a nejake tensie, ale ziadne spacialne, staci obycajna z ikei, nemusi byt s macikami 🙂
ja razim teoriu, ze znackove veci su dietatu na nic, ono ich aj tak ogrcka, dostal mayl aj huga bossy aj beneton, no jemu je jedno, co ocika a zaspini 🙂 preto v pohode lacnejsie tesco, C&A, H&M a podobne.
(kupila som na skusku aj pyzamko z kauflandu, no to sa mi nepacilo, takze akufland som vyradila z nakupneho zoznamu 🙂
podla mojho hrubeho velmi skresleneho odhadu oblecko a drogeria sa da bez nejakych znackovych narokov zvladnut do 200 s prstom v nose. pri skromnosti aj za menje. (ja som napr kupila svokre obycajny uplet pol metra a ona z toho usila asi 4 ciapocky a par rukaviciek, v obchode by som za to mala jednu ciapocku ...

mimka161
20. mar 2016

@ukulela dakujem pekne velmi mi tvoj rozpis pomohol , aj si dneska pozapisujem nech to mám niekde nech nemusím hladať kde si mi to napísala 🙂 moc moc dakujem 🙂

trubi
20. mar 2016

@gabriela1991 ja by som radšej žehlila. Veď tie mini vecičky veľa času nezaberú ;) ja mám tiež termín v júli 🙂 mne už pohlavie povedali vo februári..

myskacici
20. mar 2016

Ja žehlím všetko... malá má pol roka. Nech to aj nejako vyzerá. Nielen kôli baktériám.

staramamasex
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2