Zbytočné a nutné veci pre bábätko
Co ste v nejakom osiali kupili pre babo, ze ste aj vedeli, ze je to uplna zbytocnost pre babatko, ale “nutne ste to potrebovali”, a nakoniec ste to vyuzivali? 🙂 mam na mysli veci, ktore nie su nutnost, zaobisli by ste sa bez toho, ale nakoniec vam to usetrilo cas, no jednoducho ste to spatne vyhodnotili ako dobru kupu 🙂 prip, ak ste nieco take aj dostali
Presne taky ako kolotoc, len to bol zajac a hral pre elisku, ked som ho doniesla domov, tak muz ze co to je za hovadinu, ze cela ja a moje kralicky 😂 zajac fical dva roky, nevyhodna kupa bola naopak my hummy, tie plysaky s bielym sumom, tie neznasal.
Paperova zavinovačka, už som mala tie tenké moderné nakúpené, ale chcela som retro na krst - najradšej mi v nej spinká, už je mu malá, ale jednoducho musí večer byť. Naopak - nakúpené spacie vaky mi tak neznáša, že ich môžem rovno predať 🤦 A tie som si myslela, že určite využijem.
Podľa mňa sa to nedá povedať jednoznačne, univerzálne. U nás napr. dcéra cumlíkovala dva roky, syn ani jeden deň. Dcéra by bola celé hodiny v kočiari, syn ani hodinu (absolútna katastrofa, rev zakaždým, keď som ho tam vložila). Takže som šatkovala. U dcéry som napr. vôbec nepotrebovala váhu, syna som musela vážiť pravidelne každý týždeň. Pri dcére som denne využívala odsávačku mlieka, pri synovi som zas nemala mlieko, a teda som potrebovala viac fľašiek a využívala som aj ohrievač.
U mna je to Nuby rapid cool. Malu som do 8 mesiacov iba kojila, tak som si myslela, ze naco som tu blbost kupila aj tak to nevyuzijem. A lala, od 8 mesiacov malu prikrmujem UM a nedala by som za nic! Super pomocnik. ☺️
Zbytočnosť kopa kozmetiky a oblečenia. Ale využité odsávačka na sople, pri jednom zavinovačka a veľký pomocník neskôr ohrádka
Za mňa určite kamera. Nikto s kamarátok ci rodiny ju nemal, ja som ju taktiež kúpiť nechcela, ved načo... Raz sme boli u svokry a ta dala "malému" (ešte bol v bruchu) peniaze, že nech mu niečo kúpime, a ja som išla akurát do nay ci kde a tam mali kameru..taj si hovorím, že skúsime. A je to najlepšia vec na svete 🤣 keby mam 10 deti, kupujem ju znova a znova.
u nás vnutená ohradka, proste žiadne dieta v nej nechcelo byt a u nás nechaj ho hodinu vyrevat ako fakt nie
Nosič plne využitý, keď sme išli na nákup malý išiel z vajíčka rovno na rýchly nákup do nosiča. Ohrievač a sterilizátor v jednom . plne využitý,(nemala som mlieko). Prebalovaci pult moja chrbtica plakala ,keď som ho prebaľovala niekde na návšteve. Kamera lacná vec od Xiaomi. Zbytočne boli cumlíky malého z nich napínalo. Hracia podložka malý tam bol od kedy vedel byť sám na brušku.
U nás 2 veci za ktore som neskutočne vďačná - prebaľovacia podložka a koberec z pogumovaného materiálu, ktorý sa dá jednoducho utrieť handrou a netreba ich prať vždy, keď sú ogrcané, ocikané alebo 💩. Čo je u nás denne.
Kamaráti majú prebaľovacia podložku z látkovým poťahom a vždy na vrch hodia uterák a potom ho vyperú. By ma porazilo keby mám 5 ocikaných uterákov každý den prať 😅 A koberec, na ktorom býva na brušku to isté. Ogrcaný je niekoľko krát denne, vždy iba utriem s mám pokoj.
Veľmi využívané: nosič, hracia podlozka, odsávačka na soplik, učiaca väža (už 3 roky), prebaľovací pult, lehatko, babyfon
Zbytocnost: cumliky, fľaše na mlieko (bola iba dojcena)
Návleky, ktoré držia ponožky na nohách ... Neviem, ako sa to presne volá, je to vec, ktorú nepotrebuješ, ale pomôže 😀
Najviac sme vyuzili babybjorn lehatko😅 preb.pult,a veci som dokupovala podla potreby..ale napr odsavacku sme nevyuzili ani raz, ale kupit urcite treba.
raz svokrovci neviem odkial doniesli taky klasicky vysoky kovovy nosic nikdy som ho nepouzila, inak si na nic nepamatam ja som blbosti typu choditko nekupovala, najviac vyuzite bolo lehatko
Inak - ja napríklad pult nemám 😃 Vobec ho nepotrebujem, v noci si ho prebalim u seba na posteli a cez deň na gauči alebo v postieľke. Ten vôbec nemám potrebu kupovať.

Kolotoč na postieľku, zaobišli by sme sa bez neho, mali sme a využívali pol roka - viackrát denne. Druhá skvelá vec, ktorú sme viac než rok využívali - ľahká prenosná ohrádka, podobná cestovnej postieľke.