icon

200 eur za inventúru - Cba potraviny

ivanar95
9. jan 2017

Ahojte, potrebujem poradiť. CBA potravinky pítajú odo mňa 200 e za inventúru, kde som bola len dva týždne ako zastup. Chcela by som vedieť, či je tu niekto, kto tento kolotoč zažil. Ďakujem Vám.

lalia87
10. jan 2017

@barborka93 😲 😲 😲

koriblik
10. jan 2017

Nahodou som klikla na tuto temu a teda nechapem, co tu citam.... to je teda ine zverstvo. By som neverila ze taketo nieco funguje. Viva slovakia a pomaly minimalna mzda, ak nie minimalna ...

barborka93
10. jan 2017

@lalia87 no bohuzial 😐 ja som tam robila od maja do jula a prislo mi 82 euro zaplatit akurat dnes som tam poslala peniaze su to svine

anjelic
10. jan 2017

@ivanar95 Ja som tak isto zanevrela... už som tam nekúpila ani suchý rožok. Ale po mojom odchode ma ešte pár rokov ľudia zastavovali a zdravili sa a niektorí aj donášali ako sa to tam pohoršilo. Dokonca aj predavačky sa mi sťažovali, že manká začali stúpať, že radšej idú preč... takže to nebude s kostolným poriadkom. Čerešničkou na torte bolo, že na mojej bývalej prevádzke po troch rokoch od môjho odchodu vyhodili aj moju bývalú zástupkyňu /kašľala na všetko, z predavačiek si robila handry, vozila sa po nich/ a nikto tam vedúce už nechcel robiť, tak obchod zrušili. Manželovi som zo žartu spomenula, že tam pôjdem po materskej zas. Povedal, že sa rozvedie, keď by mal tú tortúru so mnou ešte niekedy zažiť /ako keď nám hodinu pred koncom pracovnej doby - 13 hodinovej odišiel chladiaci box a ja som s jednou predavačkou a mojím manželom museli presúvať tovar do skladu, aby sa nám nepokazil - ďalšie 3 hodiny navyše nezaplatené. Na druhý deň sme obsluhovali zákazníkov zo skladu a ja som každú hodinu volala, nech nám pošlú opravára. Prišiel 2 hodiny pred záverečnou a spojazdnil ho za pol hodinu. Ešte aj po záverečnej sme ten chladiaci box zapĺňali a mne nikto nič nepreplatil/.

ivanar95
autor
11. jan 2017

Absolutne neviem čo robiť. 800 e za tri prevádzky si odo mňa pítajú. Dám to na splátky, do konca roka si nič nekúpim a môžem sa rozlúčiť s prvou dovolenkou pri mori a odkladam aj sťahovanie s priateĺom.

libka1
11. jan 2017

Treba poslat link na tuto temu do CBA. Nemusia dávat reklamu do telky, vyhodene peniaze, kto si toto precita, vykasle sa im na mlieko v akcii. Mne je z takychto praktik blivno a vyhnem sa im oblukom... A to ich mám nejbližší.

andra77
11. jan 2017

@ivanar95 neuraz sa, ale pýtajú.....pítať určite nepítajú.....:slight_smile, odísť....je tam toho viac, no čo už

miselar
11. jan 2017

@ivanar95 ahoj ja som robila v cba a v zivote nikdy viac.zastupovala som dva dni na inej predajni a došlo mi manko 180 eur za tie dva dni som dostala 20 eur chápeš...Tak na tých upomienkach čo ti poslali je hlavný šéf napísaný tomu som poslala list s tým že za dva dni nemôžu odomna chcieť devatnAsobok toho čo som zarobila...To je choré nakoniec mi dali zaplatiť len 12 eur napíš tomu hlavnému že si bola na zaskokoku dva týždne a zrataj si koľko si zarobila na dva týždne dajme tomu cca 200 eur si zarobila tak mu napíš ako môžu od teba žiadať 200 eur keď si zarobila cca do 200 eur na výplate že to nieje možné skús napísať.skor než sa pôjdeš súdiť ja som tam bola cca tri mesiace a dokopy som platila manko cca 300 eur oni sú obyčajný vyuzivaci nikdy viac ...

slimstar
11. jan 2017

Toto sa dosť riešilo na facebookovej skupine Opýtaj sa právnika / Ask a lawyer (SR)

A niektoré ženy, súd aj vyhrali. Keď sa tam pridáte a dáte do hľadanie manko, tak vám vyhodí tie príspevky o tom.

Našla som tam aj toto, neviem či to písal právnik:

" Dohoda o hmotnej zodpovednosti musí byť písomná, inak je neplatná (§ 182 ods. 2 ZP). Pri uzatváraní dohody musí zamestnávateľ zamestnanca riadne oboznámiť so stavom zverených hodnôt a za tým účelom vykonať inventarizáciu. Teda ak sa inventarizácia nevykonala, manko neplatiť. "

ivanar95
autor
11. jan 2017

Bohužial

ivanar95
autor
11. jan 2017

Som sa právnika pítala, keď že som podpísala zodpovednosť tak platím. O tých ktorý vyhrali som nepočula. Poslať list vedeniu dobrý napad, možno skúsim. Ďakujem vám.

dai
11. jan 2017

ako zeny... to kolko zarabate ako predavacky??? ja som normalne v soku z toho co tu pisete... ja teda zarabam silno nadpriemerne ale len tak zaplatit 200-300 euro ? podpisovat hmotnu neobmedzenu zodpovednost? to fakt ste ochotne?
v zivote by som v takej firme nepracovala!

bluka2
11. jan 2017

Suhlasim s @dai, to je proste sila a uplne zneuzivanie ludi! Vsak ked zarobia malo, tak nech aspon maju pokoj, ked vyjdu z prace a do dalsej sichty, na nic nemusiet mysliet a nie mat taketo starosti. Zostala som zaskocena, nevedela som, ze to niekde takto funguje. fuj.

ivanar95
autor
11. jan 2017

Bohužial aj na ľutujem deň keď som na danú ponuku reagovala. Tu predavačky zarobia 300 e a to že sú také vysoké manká som ani netušila, dokonca jedna že nemajú veľké. Vtedy keď som brala túto prácu som bola dáky piatok nezamestnaná, takze som brala čo

simculllka
11. jan 2017

V živote nepôjdem nakupovať do tohto obchodu, pretože nebudem podporovať takéto praktiky na zamestnancoch. Otras!!!

lalia87
11. jan 2017

Ved

lalia87
11. jan 2017

Ved oni vedia co robia. Co im daju na vyplatach postupom casu aj tak z nich vyždímaju na "mankach". Vyuzivaju to,ze ludia pracu potrebuju, neporozumeju dobre zmluve,podpisu lebo su radi ze nieco nasli a potom toto.

ivanar95
autor
11. jan 2017

Rozhodla

ivanar95
autor
11. jan 2017

Rozhodla som sa napísať list riaditeľovi, kde mu ukažem problematiku jeho podniku a požiadam ho aspoň o zníženie. Hádam dostanem odpoveď do konca mesiaca.

veronika131993
13. júl 2017

@ivanar95 ahoj ako si dopadla ?ja som tam robila v roku 2014 3 dní a došlo mi zaplatiť 380€ poslala som aj list a neodpovedali aj do novín som ich dala nech ľudia vedia a dnes mi došli už papiere zo súdu takže sa "teším"

janka12350
15. mar 2018

ahojte dali ste si robit dane v práci v cba? kolko vam strihli zato že to robili oni ???..

evittam
15. mar 2018

@janka12350 Zamestnávateľ ti nema čo strhávať za rocne zúčtovanie je to jeho povinnost zo zakona ak požiadas do 15.2.o RZ.
Btw.aky mas problem s mojimi odpovedami v tebe založenej diskusii?!

katren
15. mar 2018

@janka12350 co??? to je zamestnavatelova povinnost, bezplatna

evittam
15. mar 2018

@janka12350 Si sa pobavila zmazanim diskusie? Také mile. No ale každopádne nemas za čo.😉

janka12350
15. mar 2018

@evittam s takými ludmi sa nemám o čom baviť..ano dakujem pekne som chcela napísať predtým ako som si prečitala ako sa bavite na druhých ludí ktorí sa niečo opýtaju ...ale ked žiješ z toho nech sa páči ja nemám čas ani náladu 🙂

mi.mimi
15. mar 2018

Moja mamina tam pracuje na pozícii upratovacka .chodí s metlou a mopom v zime odhrna sneh atď...a potom ju vedúci núti vykladať rožky a chlieb !!!ako mama je cistotna ale si to predstavte že žena ktorá nemá zdravotný preukaz musí toto robiť .nie je zato zaplatená a vôbec už som písala sťažnosť keďže ona vtom chodiť nevie.musi chodiť na inventúru vykladať tovar atď.a pritom výplatu mala menšiu ako je minimálna .keď sa ohradil vedúceho odpoveď je že ju vyhodí.s týmito ľuďmi vo vedení by mal už niekto niečo urobiť .akurát sme v štádiu riešenia tak ak sa im uráči odpovedať budem vás informovať.ja sama som pracovala na pozícii v lidli ako zástupkyňa vedúceho a viem ako to chodí keď má človek pod sebou na smene ľudí .toto čo predvádza CBA není skostolnym poriadkom.tolko naša skúsenosť .

evittam
15. mar 2018

@janka12350 Takže toto je tvoja vďaka človeku co ti objasnil prečo si dostala spat tolko na preplatku dane a ostatné? Pekná vizitka. Ak si takáto vdacna za každú radu tak dakujem pekne. Ale pekny den ti zelam.

katka1416
15. mar 2018

moja mamina robila v CBA tri roky a to ich uz mala plne zuby, tiez sa zaucala v inej predajni a tiez mala manko, tak tajy poriadok narobila zo sefami ze az zeleny od hamby boli, nakoniec to ani neplatila, se nemusí jej povedali. A tak isto, nadčasy koľko hodín mala a nedostala zato ani cent a to bola veduca. Neskutocne co si dovoluju v tej CBA.

evittam
15. mar 2018

@katka1416 Toto je len o tom,ze tolko si k tebe ľudia dovolia kolko im dovolís ty.😉 Mne by raz nieco na co mam narok nevyplatili alebo ma nútili robiť niečo čo nemám v prac.naplni...

evittam
15. mar 2018

@janka12350 A ako som sa bavila na iných ludoch?! Akoze poznamka o tom,ze niektori ludia sú tak financne negramotni,ze chcu od štátu nieco co cely rok neodvadzaju je zla? Ano, možno ale len pre tych o ktorych píšem. Proste preco nie ja ked sused áno.....