Absencia v práci
Zdravim
Mam otázku ohladom absencie jedna mi môže velmi uškodiť v práci ?nevyznam sa v tom moc este som nemala absenciu
No ochorela som a chcela som na jeden den dovolenku ktoru mi neschvalili a teraz mi hrozi absencia
@janagem aj toto mnohym chyba. Citat s porozumenin
@monikkatt ano, ale proste mala dat okamzite vediet, ze nepride, nie cakat, ze jej sef ju ma informovat o dalsom postupe. A vziat si lekara alebo PN, ked na dovolenku neodpisal.
@kvetinka75 ale toto sa už učí na zakldke :D
@janagem ved bol covid 😄. Teraz vazne - jednym uchom dnu a druhym von. Ich to nezaujima a potom to takto vyzera.
@kvetinka75 pravda :D ľudia celkovo zleniveli cez koronu :D
Vieš ale mne vadí ako sa potom stazuju, že zlý zamestnávateľ a e si to s ním treba vydiskutovať xD
Omg 🙈 tak skusim este raz pre tie nechapave.. je mi zle cez vikend alebo v noci... rano nejdem do prace, poziadam sms alebo telefonatom o ospravedlnenie a dovolenku.. ked mi sef povie/odpise ze nie tak zbehnem k lekarovi po peciatku
Co na tom ze jej odpisal az o pol jedenastej.. dala mu vediet a hotovo. Teraz sa musi zariadit podla jeho odpovedi a doniest priepustku
Takze sa vratte pekne na tu zakladku a doucte sa citanie s porozumenim ktore ocividne viete len teoreticky 😅
Dakujem pekne ze namiesto rady ma tu len osocujete
Mam cislo na moju skupinovu veducu cize mame dovolene napisat sms alebo na fb ked sa nahodou nieco prihodi zatial som to nevyuzila az teraz prvykrat kedze dnes by som v praci asi bola ajtak nanic lezala som cely den v posteli az teraz sa citim ako tak lepsie
Pisala mi vcera ze v poriadku nech ostanem doma a oddychujem a dnes okolo 10ej mi pise ze jej nadriadena ktora schvaluje dovolenkyvmi neschvalila moju cize bud dostanem absenciu alebo pojdem pre potvrdenie k lekarovi takze zajtra pojdem pre potvrdenie v skratke len tolko nemusite ma hned napadnut vsetky to som nepytala
@monikkatt ale ty as nechápeš, že zákon hovorí, že dovolenku musí mať schválenú pred nástupom na dovolenku. Aj keď sa na hlavu postavis nezmenis to. Takže áno. Nemáš právo zostať doma na dovolenke bez schválenia. To nie je o Tom aký máš názor to je fakt podložený zákonom. Sú práce, kde sa dá dohodnúť, ale tváriť sa, ze to je pravidlo je mimo.
Takže áno. Čítanie s porozumením.
@annaannies tak ale to je dosť iná informácia ako to čo si napísala vo svojich troch komentároch. Ja by som vedúcej ukázala toto ako schválenie dovolenky ak to máš písomne
Uz je to vybavene tak vam dakujem a niektore ste tu az moc mudre
@annaannies ked nenapíšeš vsetky informacie hmed v uvode, ako mame vedieť, ze ti veduca na tu sms odpovedala? Lebo z tvojich prispevkov to vyzeralo, ze vobec nezareagovala, az dnes o pol 12 alebo kedy. Situácia je tym padom ina, ale my to nemame odkial vediet
@janagem skor som to myslela tak ze nebolo vyucovanie tak im chybaju vedomosti
@kvetinka75 aaah tiež pravda :D
@annaannies netreba sa hned urazat ale normalne so zamestmavatelom komunikovat a doplnit si vedomosti o pravach a povinnostiach zamestnanca.
@annaannies tak pojdes zajtra,ved ti vie dat aj spatne. Na to su tie paragrafy od lekara,ked som chora,da mi potvrdenie do prace lekar. To je jedno,ze mam len nadchu,proste potrebujem papier do prace. Inak je to naozaj absencia. Co je na tom nepochopitelne,takto to v oraci bezne funguje. To nie je holubnik,ze zavolam a nemam to cim podlozit.
@annaannies to, že vedúca ti napísala že môžeš ostať doma je úplne irelevantné, ak tvoja vedúca nie je oprávnená schvaľovať dovolenky. Dovolenku bolo potrebné si vopred dohodnúť s vedúcou, ktorá tu kompetenciu má. Čiže stále platí to, že dovolenku si schválenú nemala a teda si mala ísť ráno k lekárovi alebo do práce. Nemala si dovolenku schválenú osobou, ktorá tie dovolenky je oprávnená schvaľovať. Áno, niektoré sme tu až moc múdre. Doštuduj si svoje povinnosti vyplývajúce zo zákonníka práce a budeš aj ty. Zbytočne sa hneváš na to, že ti píšeme pravdu.
To čo máš za debila zamestnávateľa ? V dnešnej dobe a chodiť s nádchou k doktorovi ? Veď aj zamestnávateľ môže byt rad , ze miesto PN si berieš dovolenku . Áno , dovolenka sa schvaľuje dopredu , ale tu už sa normálne ľudskosť vytráca 😤 . Chod zaktra k lekárovi a vysvetli situaciu . Toto tu je už hyenizmus 🤮
Máš nárok na niekoľko dní ošetrenia v roku, teda P-éčko. To Ti lekár dá aj dodatočne. Čo sa týka absencie, môžu dať. Vyhodiť Ťa nevyhodia, ale pre prepúšťaní budeš medzi prvými na odstrel.
@annaannies je to taka prax, hoci pravne dovolenka sa schvaluje pred nastupom na nu...manzel tiez ked mu je len 1 den zle, tak berie radsej dovolenku...napise do roboty co a ako a daju mu. Keby nie, tak ide k dr.po "p" a ked je to horsie, tak na Pn ide.
Poniektorym by som doporucila, aby zamestnali par ludi a potom som zvedava, ci by vam nevadilo, keby si kazdy chodil do prace, ako sa mu chce. Citila si sa chora, mala si ist lekarovi a hotovo. Ak si simulovala, tak si nes zodpovednost, nikto v praci nemusi skakat, ako Ty piskas. Podmiemky na volno su urcene a horovo. Zbytocne sa certis. Ja byt Tvoj zamestnavatel, tak v den vyplaty Ti zavolam, sorry mam soplik, beriem dovolenku na 2 tyzdne a vyplatu dostanes az potom, vsak co?, ze Tebe sa to nepaci....
@h2 od vcera sa neda ak pojde zajtra
Ano, moze ta vyhodit
mala si ist k lekarovi ano aj s nadchou, teraz mas zbytocne problém
@19mylittlepony83 Ja som to písala včera (v pondelok), aby išla v utorok. V utorok dostaneš PN-ku od pondelka v pohode.
Klasika modrého koníka - autorka nenašla očakávame pochopenie tak po 2 stranách diskusie zrazu “upresňuje” povodne info a ešte ostatné sme podľa nej múdre 😂😂. A autorke - sorry ale keď pracovne veci riešite cez Facebook ani sa nečudujem že tam máte takýto holubník.
@annaannies ze holiestka hlavy a zle sa citim. Hned PN mnoo mybsme inac rozmaznany narod..

@monikkatt ty aj čítaš čo ona hovorí? Ak ti j zle ideš k lekárovi. A nie že napíšeš zamestnávateľovi že si berieš dovolenku. Bez schválenejj dovolenky nemas pravo ostať doma na dovolenke.