icon

Aká je čistá mzda profesionálneho náhradného rodiča?

30. mar 2025

Dobrý deň, vie mi niekto,kto vykonáva túto prácu povedať, akú, čistú, mzdu dostáva PNR? Pri napr. 2 deťoch do 6 rokov. Ďakujem. Kľudne aj v súkromnej správe.

svetlonos
30. mar 2025

No zmysel pre humor mas. V súkromnej správe anonymní? A nemalo by sa to brat ako zárobková činnosť, sorry ak ti krivdim.

autor
30. mar 2025

@svetlonos ak napíšeš, ze ozvi sa,ja sa ozvem do ss. A zadarmo asi by si to nerobi(a) , neviem co si, ani ty.

svetlonos
30. mar 2025

Ja by som nešla do toho koli peniazom. Výchova detí je poslanie, hlavne tých v profile rodinách. Veľká zodpovednosť, keďže tie deti maju svoj batoh problémov. Musela by som vedieť, že som schopna pomôcť im a dat co potrebujú, po duševnej stránke. Proste realne im pomôcť. A musela by som vedieť dať im bezpodmienečne lásku! Až keď by som u seba splnila tieto kritériá, riesila by som financie. No to som ja.
Ale chápem, riesili sme cisto teoreticky niečo podobné, a to v prípade katastrofy strarostluvost a netere a synovca. A teda vtedy sme riešili aj finančnú stránku. Bohu dik len teoreticky a dúfam ze sa nikdy nestane nič. Peňazí by bolo dosť, ale nech sú zdraví šťastní a žijú aspoň do 100 do rokov.

autor
30. mar 2025

@svetlonos robím podobnú prácu 12 rokov v zahraničí. Viem o com to je,ale nechcem zivorit na SK. Preto sa pýtam. Viem,že základ je 1034 eur v hrubom, co musíš uznať, že je sakra málo. Nato,že si s tými deťmi non stop...žiaden súkromný život, voľnosť...chápeš uz?

svetlonos
30. mar 2025

Ale jasne, ja ta chápem. Len toto je taka chulostiva zárobková činnosť. Porovnať SK som zahraničím asi bude o ničom. Vudela som par dokumentov o profil rodinách, no zrelá na to srdce. Ak to teda vies, do toho. No veľké nádeje po finančnej stránke na SK by som si nerobila. Ideme par krat na nákup a 800e je preč ano nevieme kde. A to hovorím len o potravinach. Ja to velmi na super job veru nevidím. A vlastne deti môžeš dat ku segre, babke a mas voľno. Tuto si tam 24/7 a zaplatené tovrealne nemas. Pozerala som pidkast, profi ridicia to hovorili. Robit to pre peniaze? Sa na tom dobre pobavili.

miriamzba
30. mar 2025

Mne by sa to tiež velmi páčilo, ale u nás to bude tak biedne ohodnotene, že budete zivorit. Keby to bola normalne zaplatena "praca", bol by to môj dream job.

euka210
30. mar 2025

Ked chces zarobit peniaze, tak toto nie je cesta. Ine dovody musis mat na tuto pracu. Ked mas vlastne deti a chces byt s nimi viac doma...

autor
31. mar 2025

@svetlonos veď to,že štát totálne neohodnocuje túto prácu a od PNR chce v podstate robiť 24/7, ničiť si svoj majetok, za mňa zle ...

kristiii
31. mar 2025

Toto by som raz veľmi chcela robiť, ty na to ale podľa mňa nemáš predpoklady, respektíve tie správne pohnútky. Lebo napríklad ničenie majetku by ma teda v živote nenapadlo. Toto je skôr poslanie než povolanie.

melanta
31. mar 2025

Vnímaš náhradné rodičovstvo ako stratu súkromia, voľnosti a ničenie svojho majetku. Preboha živého, s takýmto nastavením nemaj vlastné ani cudzie deti.

svetlonos
31. mar 2025

Prečo to vlastne chceš robiť a akú podobnú pracu robíš mimo SK? To čo ty vsetko píšeš, prepáč ale nie si veľmi vhodný kandidát. A to ti píšem ako nedokonalá matka robiaca chyby. No s takym nasadením ako máš ty by som ani nezačala. Naozaj je to poslanie, nie práca.
Pracuješ ako Tagesmutter pre Jugendamt? Keď píšeš o niečom podobnom.
Toto fakt nie je zárobková činnosť. Drzim palce za dibre rozhodnutie do buducna.

lenkakravcova
31. mar 2025

Na túto prácu treba mať taký pohľad že " jej 1000€, to znamená že môžem byť doma, pomáhať nejakému dieťaťu postaviť sa na nohy a ešte aj mne zaplatia jedlo, náklady na moje ubytovanie, nie som v mínuse, platia mi odvody, mám nejakú menšiu výplatu pár stoviek - super vec".
Nie to, čo píšeš ty..

autor
31. mar 2025

Stále žiadna odpoveď k otázke...

kulumulu123
31. mar 2025

Myslím ze odpovedí si dostala viac ako dosť, len ty si ideš svoje a nie si ochotná ani vidieť vani pocut nič iné iba co bude na konci výplatnej pásky...

natiblaskova
4. apr 2025

Kľudne môže deti milovať, ale nič nie je zadarmo je to normálna otázka. Je to ako operka 24/7. Opierky tiež dostávajú zaplatené a tam sa nebijete do hrude, prečo nestratia deti zadarmo.... Odsudzovať ľudí za stručne položenú otázku je trápne

katie253
4. apr 2025
mamina7070
4. apr 2025

napis spravu

autor
4. apr 2025

@kulumulu123 ja tiež živím svoje deti a nie som charita, drahá. Za prácu chcem mať zaplatené bez ohľadu na city a dobrocinnost. Platiť byt hypotéku atď. musím a musela by si aj ty s najslachetnejsim srdcom pod slnkom...

autor
4. apr 2025

@natiblaskova a nespamuj tu,keď nevieš odpoveď na moju otázku, choď na inú tému, napr.o podrazdenosti pri PMS

kulumulu123
4. apr 2025

Ja si svoje účty platím neboj a tiež mam deti takže áno viem ze čosi to cele stojí a nie malo... Ale ako sa tu píše nečakaj že na tom zarobíš možno ti tak vyjde na náklady ale príliš navyše asi nevyjde....

natiblaskova
5. apr 2025

Ja sa ta zastanem a ty reagujes takto???

okseen
6. apr 2025

Ahoj. Tu sa radšej nič nepytaj. Ako to sledujem vecné tu chodía a zgrupuju sa ženy co sa potrebujú navazat do úplne všetko a za všetko. Ja poznám jedného ta jeho rodiča už má tri deti sam a ešte trochu robí popri tom a také 4 litre dokopy da, výlety pre deti a starostlivosť a ma sa fajn aj barak ma.a psov a môže si dovoliť

autor
8. apr 2025

@okseen veľmi pekne ďakujem za odpoveď

autor
8. apr 2025

Ježiš prepáč, to nejako omylom mi to dalo tvoje meno...ospravedlňujem sa. Určite som to nechcela písať tebe.

autor
8. apr 2025

@natiblaskova autor

Dnes o 21:41
Ježiš prepáč, to nejako omylom mi to dalo tvoje meno...ospravedlňujem sa. Určite som to nechcela písať tebe.