Aká pracovná zmena vám najviac vyhovuje?
Otázka čisto zo zvedavosti. Lebo sama neviem ako by som mala fungovať.
Pracujem 9-17 plus cestovanie, mám pocit, že som celé dni preč. Chýba mi voľno počas pracovného dňa o normálnom čase, nie až podvečer okolo 18hod, kedy už riešim večeru, skontrolovanie úloh atď atď 😏
Práca u nás v meste od 7-15/16 nieje, ak sa náhodou raz za čas objaví ponuka, tak je buď zle ohodnotená 750-800btt, alebo na ňu nemám vzdelanie.
Práca niekde v nákupnom centre či gastre - krátky/dlhý napr. od 9-21. Síce 12tky ale viac voľna. No už je tam práca cez víkendy, aj keď s príplátkami. No neviem, chodiť domov pol mesiaca o 21:30 tiež asi nieje bohviečo.
Dieťa mám na prvom stupni, takže zatiaľ si držím prácu po-pia hoci som tam dlhšie akoby som si predstavovala, no som dosť vyčerpaná. Štart o 8 ráno a prídem cca o 18. Jednoducho nevládzem a sama neviem, kam by som sa pohla. Vzdelanie nič špeciálne, doterajšie profesie boli bežné ako asistentka predaja, bola som istý čas aj na dvoch vedúcich pozíciách. Uvažujem čo by som sa začala učiť. Či rozšíriť štúdium, to si zatiaľ neviem časovo predstaviť, lebo prácu a príjem musím mať. Alebo sa začať učiť jazyk. Či nejaký kurz. No tým že som vyčerpaná, nemám na nič energiu, áno má nič. Cítim že som nespokojná, nikde nevnímam pozitíva a som v začarovanom kruhu. Navyše osobný život krachuje. Takže sa to tiahne ruka v ruke.
Ani neviem čo od diskusie očakávam, asi len taký výkrik do tmy z nespokojnosti. Možno si prečítam niečo, čo ma povzbudí, nakopne, nasmeruje. Ak nie, tak aspoň si porovnám aká pracovná doba vyhovuje väčšine. Pekný deň želám 🙂
Prečo si nenájdeš prácu od 6-14 tej?
čo sa týka zmeny práce - nebavilo by ťa zdravotníctvo? tam stále treba ľudí a dá sa pracovať v ambulancii s dobrými prevádzkovými hodinami
Vyhovuje mi rano zacat skor a skor skoncit. Pracujem z domu, mam flexibilnu pracovnu dobu a robim tak, aby som najneskor o pol stvrtej popoludni zaklapla notebook. Obcas idem do kanclu, cestujem vyse hodiny, takze rano radsej vstanem o 4:30 a idem skor, aby som bola cim skor doma, nez aby som tam sedela do vecera.
Kym som nemala deti, bolo mi to jedno, resp. rada som si rano pospala. Teraz chcem cim skor skoncit, aby som sa mohla venovat rodine.
Skus hladat niekde v administrative, na uradoch alebo v skolach, pripadne nejake korporaty, ale tam potrebujes minimalne jeden jazyk na komunikativnej urovni.
Vyhovujú mi 12 tky,krátky - dlhý týždeň.Vikendy volno
Známa to mala rovnako len ona nemá dieťa. Našla si prácu na 4h aj keď platovo to bolo dosť zlé ale bez detí jej to stačilo, trocha sa stiahla. Odložila si a zaplatila kurz.
Ja mám otázku, máte pol hodinu na obed zarátané v pracovnom čase? Lebo ak niekto robí plný úväzok, nie je to tak, že robí 8,5 hodiny a nie 8?
Nájdi si pracu blízko domu a ušetris 2 hodiny denne
@heidy222 ja mam napriklad 7.5 hod pracovny cas + 30 min prestavku na obed, musim byt v praci od 8 do 14 s tym, ze prist mozem od 6 a odist do 18 tej, pocita sa kazda minuta. Musi mi to sediet v ramci mesiaca, aby som mala tolko odrobeme, aka je casova norma, nadcasy sa nepreplacaju... Plne mi to vyhovuje. Chodim kvoli spojom na cca pol 8, ked som byvala inde, chodievala som bezne na 7.56 :D mam kolegyne skovranky, co chodia na 6 a odchadzaju o 14, ale to by som ja sova nedala, kazdy ma u nas nejaky ten svoj zvycajny cas, ked prichadza a odchadza, ale je super, ze nie su vobec fixne a su fakt dni, ze clovek dojde pred 8 a odide uz o druhej, len si to potom doraba.
Pracovnú dobu mám od 7,30 do 15,30,keďže cestujem,tak vlastne 7,00-16,00. Sem tam 12 od 7 do 19. Pracovná doba super,ráno som deti,keď boli malé, zaviedla do škôlky,školy,poobede si pre nich šla, keďže manžel pracuje na 3 zmeny. Úlohy, nič nebol problém.
Na 1 strane som rada, že som s deťmi doma, že neprichádzam z práce, keď idú spať, ale zase na 2 strane, keď potrebuješ ísť k lekárovi, do banky, čokoľvek vybaviť, potrebuješ ísť na priepustku, dovolenku a tých dní je málo.
A teda za mňa,chýba mi taká moja chvíľka len pre mňa. Zvykla som preto vstávať ráno o 5, dať si v kľude kávu a mať čas len pre seba.
A ešte som zabudla, že víkendy,sviatky voľno. Pracujem ako pracovník sociálnej rehabilitácie v CSS.
Dovolenky máme o 5 dní viac,ale priepustiek býva občas malo. Inak som spokojná🙂
Máme super vedúcu,takže dovolenku si môžem vziať kedykoľvek a na akokoľvek dlho, keď je ráno zle, stačí napísať, rovnako, keď je choré dieťa, odídem z práce, ani s ocr nebol nikdy problém
Dieťa mám 11 ročné, robím týždenne 37,5 h. Pohyblivá prac.doba, v práci musím byť medzi 8,00-14,00, inak tam môžem byť od 6,00 do 16,00. Za mňa ideál,flexibilné, kopa voľna. Idem z práce o 14-14,30. O tretej som doma,pol dňa predo mnou...
O 6tej zapinam notebook a o 14.30 vypinam. Robim z domu. Ked idem do officu tak chodim tiez na 6tu a koncim 14.30. Aj ked som nemala deti som tak chodila. Poobede chcem cvicit, s detmi na trening alebo len poklabosit na ihrisku.
Za mňa najlepšie od ôsmej do štvrtej.
Na šiestu by ma do práce nikto nedostal
Ja robím od 9.30 do 14.00 alebo od 9.30 do 22.00 keď mám dlho manžel a dcéra postrážiť najmladsiu
Ja momentálne pracujem od 7.30 do 11.30 To je úplne super, kľudne keby môžem pracujem takto aj do dôchodku. Samozrejme finančne je to veľmi slabé, ale tá pracovná doba je luxus
Ďakujem za odpovede, vidím že je to rôzne. Prácu kde by bol flexibilný čas by som popravde asi najviac, určite je to výhoda, ale neviem v akom odvetví to takto funguje. Pravda je, že pri pozeraní pracovných ponúk som miestami až zúfalá. A to som stále relatívne mladá, s dieťaťom ktoré už pri pohovoroch nebýva problém, keďže už nieje škôlkar, ale aj tak nemám šťastie nájsť niečo vyhovujúce. Buď je to ďaleko, zlý pracovný čas, alebo nehodnotená práca😏
@vivuska666 a v akej sfére prosím ťa robíš? Ak nevadí, že sa pýtam.
@zara0201 takto nejak by som si to predstavovala. Len ja nikde flexibilné fungovanie nevidím. Aspoň čo sledujem ponuky práce.
@avanka Tiež vstávam cca 5:30 ale je to o držku. Dlhodobo takto nevládzem fungovať. Z práce prídem tesne pred 18 a fungujem zase doma. Takže z celého dňa poriadne nič nemám a večer o 21 som KO. A to som si vlastne ani nebola poriadne na vzduchu, žiadne záľuby som nestihla a chýba veľmi mi chýba pohyb - prechádzky, beh, bicykel. Tak už neviem, či málo vydržím a pri tomto fungovaní musím dať pohyb úplne bokom, alebo kde je vlastne chyba.
Ja som robila len 3 dní v týždni na skrátený, teraz robím už po-pia 8-14 no rozmýšľam, že sa znova vrátim k tým trom dňom.
Momentalne mam prac. dobu 7:30-16:00 + nadcasy ked treba. Menim pracu coskoro a budem mat 7 - 15:30. Nemam rada skore ranne vstavanie, hlavne cez zimu sa tazko vykopem z postele. Ale zaroven mi nevyhovuje byt v praci do 17, plus polhodina cesta, to je zabity cely den.
Ja som si zvykla. Od 5 do pol 7 mám čas pre seba, čítam,v kľude si vypijem kávu..aj ja, tým, že skoro vstávam,idem do postele tiež medzi 21 a 21,30 s deťmi,chvíľu si ešte čítam. Do práce, mám to 6 km tam a 6 km späť, chodím na bicykli, niekedy pešo. Celoročné. Po práci v pohode stíham ísť do obchodu, navariť, vyskúšať deti, prípadne ísť na prechádzku
@nikha2809 tie skrátene úväzky su fajn časovo, ale žiaľ potrebujem "normálny" príjem. Tak u mňa žiaľ skrátený neprichádza do úvahy.
@avanka áno to máš super, mne by ani tak nevadilo to ranné vstávanie keby som nechodila domov pred 18.hod. Lebo v konečnom dôsledku mám celý deň zabitý, som od skorého rána hore a prídem unavená o takom čase. Lenže to aj tým že cestujem. Len z práce mi trvá cesta 40min autom 🙄
@anonym no veď toto, človek zarobí menej, ja by som tiež bola rada keby zarobím normálne, ale nedá sa.Syn od septembra do škôlky nechodil viac ako dva týždne, nonstop je doma a keď je konečne zdraví, musí byť aj tak doma, lebo ma ekzém dosť v zlom stave a ten mu treba natierať, zvykne až plakať ako ho to boli.Takze robím takto a dokážeme sa s mužom striedať, že nemusíme byť na ocr ani jeden.Teraz mi aspoň schválili predĺžený RP, tak aspoň to som rada

najviac mi vyhovuje pracovať z domu, cca od deviatej do štvrtej, podľa potreby o hodinku skôr alebo neskôr, od pondelka do piatka. časom, keď sa môj MD rate zvýši, by som si chcela urobiť štvordňový pracovný týždeň.