Aká pracovná zmena vám najviac vyhovuje?
Otázka čisto zo zvedavosti. Lebo sama neviem ako by som mala fungovať.
Pracujem 9-17 plus cestovanie, mám pocit, že som celé dni preč. Chýba mi voľno počas pracovného dňa o normálnom čase, nie až podvečer okolo 18hod, kedy už riešim večeru, skontrolovanie úloh atď atď 😏
Práca u nás v meste od 7-15/16 nieje, ak sa náhodou raz za čas objaví ponuka, tak je buď zle ohodnotená 750-800btt, alebo na ňu nemám vzdelanie.
Práca niekde v nákupnom centre či gastre - krátky/dlhý napr. od 9-21. Síce 12tky ale viac voľna. No už je tam práca cez víkendy, aj keď s príplátkami. No neviem, chodiť domov pol mesiaca o 21:30 tiež asi nieje bohviečo.
Dieťa mám na prvom stupni, takže zatiaľ si držím prácu po-pia hoci som tam dlhšie akoby som si predstavovala, no som dosť vyčerpaná. Štart o 8 ráno a prídem cca o 18. Jednoducho nevládzem a sama neviem, kam by som sa pohla. Vzdelanie nič špeciálne, doterajšie profesie boli bežné ako asistentka predaja, bola som istý čas aj na dvoch vedúcich pozíciách. Uvažujem čo by som sa začala učiť. Či rozšíriť štúdium, to si zatiaľ neviem časovo predstaviť, lebo prácu a príjem musím mať. Alebo sa začať učiť jazyk. Či nejaký kurz. No tým že som vyčerpaná, nemám na nič energiu, áno má nič. Cítim že som nespokojná, nikde nevnímam pozitíva a som v začarovanom kruhu. Navyše osobný život krachuje. Takže sa to tiahne ruka v ruke.
Ani neviem čo od diskusie očakávam, asi len taký výkrik do tmy z nespokojnosti. Možno si prečítam niečo, čo ma povzbudí, nakopne, nasmeruje. Ak nie, tak aspoň si porovnám aká pracovná doba vyhovuje väčšine. Pekný deň želám 🙂
Robim 8-14 pondelok az piatok..
Z akého kraja si? Na západe SR je momentálne nedostatok colníkov, nie má všetkých pobočkách ale nájde sa... Myslím normálne štátna finančná správa- colnica.
Stačí stredná škola s maturitou, dobrá slovenčina, ostatné sa naučíš na kurze. Pracovná doba 7:30-15:30, platy už nie sú najhoršie, víkendy voľné...
@januarova ahoj si z oboru? vidím že si z TT. Ja do TT dochádzam aj teraz do práce.. Na colníčku som videla dávno jeden inzerát ale požiadavka bola AJ na komunikatívnej úrovni a to neviem.
Ja robím od 8:00 do 16:00, plne mi to vyhovuje. Cesta do práce mi zaberie cca 15 min.
@heidy222 v Nemecku mas zakonom dane, ze najneskor po 6 hodinach musis mat 30 min prestavku. Väcsina zamestanavatelov to ma tak nastavene, ze je jedno, ci na tu prestavku ides (check out ak je terminal atd.) alebo nejdes, po 6 hodinach ti automaticky stiahne 30 min. Tie su neplatene.Cize si prakticky v robote / robis 30 min dlhsie .
Autorka. Ja som cítila úplne to co ty.. Po RD som si našla prácu od 8 do 16:30 ale domov som chodila po 17. Najmä v zime ma to tak ubijalo ze som mala z toho depresie. 2 x do týždňa som prišla len na otočku vyzdvihnúť dieťa a späť do mesta na krúžok. Zvyšné dní som len varila a robila úlohy.a platovo to tiež nebolo bohviečo.
Minulý rok som si otvorila živnosť a na živnosť robím manažérku predajniam. V teréne som od 8 do 14 a potom ešte z domu práca. Ale to vybavím popri varení, učení so synom. Na maily musím byť dostupná do 20 tej. A cez víkendy dvíhať telefóny. Ale za tu flexibilitu a plat to stojí. Tých telefonátov nie je nejako veľa.cez víkend možno 3-6denne
Robim v korporate
@lucka_ke ahoj, ale na zdravotníctvo treba mat asi aj školu, či? A takisto nejakú tú prax si myslím 🙂 neviem si predstaviť seba začať pracovať bez vzdelania a prace niekde v ambulancii a nedajbože ešte niekomu brať krv 😀
@miiceencoovaa samozrejme že treba školu, dá sa externe za 2 roky urobiť zdravotná praktická sestra a môžeš robiť

To sme si "vybojovali".