icon

Aké mám momentálne možnosti zarobiť si?

27. feb 2022

Ahojte..Žijem v zapadakove na vychodnom Slovensku a dlhsie sa mi nedari najst tu prácu,takže musím vycestovať preč.. mam 20 rokov..Problém je,že rodičia mi na začiatok nepomozu aby som si zaplatila aspoň cestu..Aké mám moznosti narychlo zarobiť,kde sa.vyplaca hned? Od rodičov je to velmi nefer,keďže oni dostali bývanie zadarmo...

Strana
z2
karola987
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
xiaomi_
27. feb 2022

daj si facku na prebratie skrz poslednu vetu

autor
27. feb 2022

@xiaomi_ čo zle som tam napísala?pravdu...keď dostali zadarmo byvanie,tak maju morálnu povinnost pomôcť na začiatok dcere..keď nevieš nič normálne napísať nepiš nič

xiaomi_
27. feb 2022

ich povinosti skoncili tvojim 18 rokom, kedze uz nechodis do skoly a si leniva si najst pracu 2 roky

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Byvas u rodicov? Prispievas im? Asi nie, ked nepracujes. Co je teda nefer? Ak nestudujes, ani nepracujes a nechavas sa zivit, tak to je nefer, ale od Teba.

h2
27. feb 2022

Od koho dostali rodičia bývanie zadarmo? A ak už hovoríš o morálnej povinnosti, tak tú majú voči tomu, kto im to bývanie zadarmo dal. Keby aj mali voči Tebe morálnu povinnosť, tú, bohužiaľ, nemôžeš vymôcť. ☹️

esteregres
27. feb 2022

Este tu socializmus zacni ospevovat. Oni dostali byt zadarmo. Ale zili v base, ty mas otvorene hranice, alebo ti to nic nehovori?

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
27. feb 2022

@viestta nie nezabezpecuju mi nič,peniaze som nejaké mala z predoslej práce nasporene..ale dva mesiace sa mi nedari najst pracu a peniaze už nebudem mať na začiatok..a áno súhlasím aby ma vypravili z domu a práve stoho dôvodu by mi mohli dať aspoň na cestu a ubytovanie do prvej vyplaty

autor
27. feb 2022

@esteregres oni dostali bývanie zadarmo od ich rodičov

autor
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl veď ja už s nimi bývať nechcem..práve preto nieje nič zle natom aby mi dali peniaze.aspon na začiatok..na cestu

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Ved ale peniaze si mas zarobit, ak si zdrava, tak nechapem, co sedis doma na zadku a cakas na peniaze od rodicov. mas to v hlave nejake pomylene.

dahlia25
27. feb 2022

Myslím si, že rodičia majú do istej miery morálnu povinnosť postaviť dieťa na nohy - to znamená zodpovedne vychovať, naučiť hospodáriť, zabezpečiť podmienky na štúdium (minimálne počas povinnej školskej dochádzky) a áno, aj pomôcť dieťaťu pri štarte do samostatného života. Aspoň moji rodičia to tak vnímali (a som im za to veľmi vďačná) a budem to vnímať aj ja tak pri svojich deťoch.

To neznamená že ti teraz z fleku kúpia byt atď., každý rodič pomôže len tak, ako vie a ako si môže sám dovoliť. Keď v tebe vidia ambíciu, že sa chceš osamostatniť, máš plán a dáva to zmysel, svedomie by im malo nakázať naozaj aspoň na tú cestu prispieť.

To neznamená, že by si sa nemala snažiť robiť všetko preto, aby si si pomohla aj ty sama: brigádami.

viestta
Odpoveď bola odstránená
esteregres
27. feb 2022

Baby ja sa bojim ze toto mi vyrastie z mojej dcery. Normalne ma teraz prepadla panika ked to citam

dahlia25
27. feb 2022

A komentáre tu niektorých dám, že si máš zarobiť sama atď sú smiešne, máš 20 rokov a na štart do života potrebuješ teda dosť (na cestovanie, sťahovanie, prvý nájom, 1-2-3 mesačné zálohy za nájom atď. Nie je to sranda.)
Ale bohvie koľko majú tie komentátorky rokov, asi si už nepamätajú, aké mali začiatky ony.

Opäť ale hlavne ty sama sa musíš snažiť, brigádovať kde sa len dá, šetriť čo sa dá. Potrvá to niekoľko mesiacov, ale značnú časť by si si mala takto vedieť vykryť finančne sama.

sasitimi17
27. feb 2022

boha vy ste fakt nepríjemné, presne to bolo aj v inej diskusii, vždy sa pustíte ako včely do druhých. Slečna píše, že dva mesiace si už tú robotu hľadá... potrebuje peniaze len na cestu a už tu rozoberáte že čo vypytuje prachy od rodičov? a vy by ste svojmu decku neprispeli na cestu do práce, kým si zarobí prvú výplatu ? ak nie, no tak to ste potom pekné matere a ľutujem vaše deti.. rodina je tu od toho aby si predsa pomáhala ved kto jej pomože ked nie najbližší? nepýta tie peniaze na párty alebo oblečenie...

autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
27. feb 2022

rodičia nie sú povinní ti dať nič, keď už ťa vychovali, ale ten nedostatok možností chápem veľmi dobre. To, že je v meste tesco, neznamená, že sú tam voľné pracovné alebo brigádnicke miesta. Ale to podaktorí nepochopia, kým nezažijú. Skús porozmýšľať, či nemáš nejakú dobrú kamarátku, ktorá by ti trošku mohla do začiatku pomôcť tým, že ti požičia. A keď si predtým robila, nemáš nárok na dávky z upsvaru? Ešte je možnosť ísť do takej práce, kde vyslovene vycestuješ, hradia ti ubytovanie a stravu, resp. dostaneš časť výplaty alebo zálohu už po odpracovanom týždni. Keby si si tam niečo zarobila a keď sa uskromníš, našetríš si a časom môžeš hľadať iné možnosti. Alebo už len byť trpezlivý a hľadať, hľadať a hľadať, raz snáď niečo nájdeš. Ale vyzeráš, že chceš utekať čím skôr.

petamich
27. feb 2022

@dahlia25 no neviem ale ja som napr. pocas strednej zacala brigadovat na recepcii hotela, hned som prispievala na domacnost (mala som 18) a v 20 som sa odstahovala, v 24 uz som sa prestahovala do Bratislavy za lepsou pracou a platila som si podnajom a nie nasi mi na nic neprispeli, kedze mamina bola slobodna matka a mala som este mladsieho brata, skor som ja financne prispievala jej od prveho momentu, ako som zacala brigadovat - a mam 35, tak si to celkom dobre pamatam, starecka demencia ma zatial nepostretla 🥴

a ano zeny mozno na autorku reagovali ostrejsie ale ja osobne sa necudujem a to bol domnievam sa aj autorkin ciel, inak by tam tu cisto provokacnu vetu na zaver nedala 🤷‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
lesana25
27. feb 2022

Autorka, pre našu spoločnosť aktuálne naborujem ľudí do Čiech, je to manuálna práca a ukončená stredná škola je podmienkou. Poskytujeme ubytovanie, diéty, relokacny bonus. Na začiatok potrebuješ peniaze na cestu (a aj tá ti bude preplatená) a na stravu.
Ak máš záujem napíš mi.

dahlia25
27. feb 2022

@petamich to je super, avšak veľa závisí od situácie v ktorej sa osoba nachádza (nejdem sa ťa pýtať samozrejme ale je rozdiel či si autorka hľadá bývanie v Ba alebo inde, či ide autorka sama, alebo s partnerom, pracovné možnosti atď. To autorka nedefinuje a už je to aj zbytočné, keďže je to vymyslená téma). Je super, keď to osoba zvládne sama, ale je fajn mať podporu rodiny. Je to normálne, z môjho pohľadu aj správne (ak je to možné samozrejme). Ja som hrdá, že mi pomohli a chcem raz takto pomôcť aj svojím deťom. Mala som v mladom veku výhodu a veľmi mi to pomohlo dostať sa tam, kde som dnes.

petamich
27. feb 2022

@dahlia25 urcite mas pravdu, tiez by som moje dieta (alebo planujem) podporila, aj ked opat bude zalezat na situacii, moznostiach ako pises...ale uprimne, ked by za mnou prislo a ohanalo sa moralnou povinnostou 🤷‍♀️ takze neviem co tymto autorka sledovala ale nebola to stastne zvolena veta

ummimaryam
27. feb 2022

To akoze vy skvele matere nedate svojim detom na cestu ked sa chce osamostatnit a nedari sa najst pracu? Pripadne pomoct s podnajmom pokial dieta nema prvu vyplatu? Necudo ze Slovensko je na tom tak na prd a decka sa sikanuju ked su vychovane takymi zrudami, vid. co sa stalo v Miloslavove. Je to obraz bezcitnych matiek bez empatie

autor
27. feb 2022

@ummimaryam presne tak..niektoré ženy by nemali mať vôbec deti

lenkakravcova
27. feb 2022

@xiaomi_ Prečo si ma dávať facku?
Veľa ľudí staršej generácie dostalo vlastne bývanie od ich rodičov alebo ešte za čias komunizmu zadarmo.. A teraz sa tvária ako mudrlanti.
Nebudeš ty jedna z nich?
A áno, je normálne pomôcť dieťaťu odštartovať svoj život keď si ono usilovne hľadá prácu. Peniaze na cestu, ktoré žiada autor sú úplne minimum, ktoré rodič dieťaťu dá keď začína svoj život.
Vy tu niektoré ste vyhodili po skole dsvoje dieťa z domu len tak? Väčšina normálnych rodičov deťom zaplatí aj prvý mesiac nájmu kým pracujú v skúšobnej dobe a este nedostali výplatu.

xiaomi_
27. feb 2022
Strana
z2