Aké mám momentálne možnosti zarobiť si?
Ahojte..Žijem v zapadakove na vychodnom Slovensku a dlhsie sa mi nedari najst tu prácu,takže musím vycestovať preč.. mam 20 rokov..Problém je,že rodičia mi na začiatok nepomozu aby som si zaplatila aspoň cestu..Aké mám moznosti narychlo zarobiť,kde sa.vyplaca hned? Od rodičov je to velmi nefer,keďže oni dostali bývanie zadarmo...
@lenkakravcova podľa autorkinych reakcií by som ale povedala, že toto bude iný prípad
A akosi ma neprekvapuje, že na pracovnú ponuku nereagovala.
Ako to odôvodnili? Nemajú peniaze alebo nechcú aby si odišla tam kde chceš ist? Museli ti na to niečo povedať.
Tie, ktoré ste sa do nej hneď pustili, ako jej rodičia už nemajú voči nej žiadne povinnosti, buďte, prosím, také hrdinky, a svoje vlastné deti hneď po maturite vykopnite bez eura z domu a dajte im to aj písomne, že vaše povinnosti voči nim odteraz skončili...
Ja som toho názoru, že ľudia sú viac ako zvieratá - tie svoje mláďatá chovajú len po nutnú dobu, potom mláďa ide z hniezda a stará sa o seba samo. Ľudia by mali byť natoľko zodpovední, že každá generácia by mala tej ďalšej niečo odovzdať, nejako jej to uľahčiť. Nevravím, že dieťa má dostať všetko na zlatej tácke, to určite nie, musí sa naučiť vážiť si hodnotu práce, peňazí a všetkých vecí. Ale skrátka keď každá generácia začína znova a znova od nuly, je ťažké sa z toho vyhrabať a potom vzniká generačná chudoba, ktorá sa akoby dedí. A je to na Slovensku veľmi rozšírený jav.

@lenkakravcova mňa by skôr zaujímalo, či v tom zapadákove majú vôbec rodičia čím pomôcť autorke. Alebo koľko jej už pravdepodobne dali a bez efektu. Samozrejme, že keď to bude v silách mamy, pomôže svojmu dieťaťu, ale štýlom, akým to napísala, vidieť, že z jej strany chýba úcta a vďačnosť voči rodičom. A oni ozaj nie sú povinní jej dať niečo navyše. Ale je pekné, keď to urobia.