icon

Aké to je byť zdravotnou sestrou dnes?

lexilero
15. nov 2023

Čaute!

Prvý krát tu postujem, tak dúfam že v správnej kategórii.

Mám ukončený gympel, rozhodla som sa pár rokov po ňom pracovať, ale rada by som sa vrátila naspäť do školy.

Moja najlepšia kamarátka bola zdravotnou sestrou, ale hovorila že neodporúča, je znechutená z celého prístupu zdravotníctva u nás.

Chcela som sa preto spýtať, aké je to pre Vás momentálne, ako vyzerá Váš bežný deň, aký bol Váš najhorší/najlepší deň?

Kde by som mala začať so štúdiom?
Pozerala som že je možnosť diplomovaná zdravotná sestra alebo potom ako bakalár praktická sestra.

Kamarátka je diplomovaná sestra a hovorila že je to preferované lebo už majú aj prax zatiaľ čo bakalárske nemali (teda pokiaľ sa to nezmenilo, je odo mňa staršia a študovala to pred 10 rokmi).

Aké sú plusy, mínusy diplomovej a bakalárskej? Prípadne je ešte niečo iné?

Bolo by lepšie pre mňa externé štúdium lebo nemám rodinu, som na všetko sama, mám 23 rokov, nejaké úspory mám ale potrebujem nejaký príjem, prípadne ak by sa dala nejaká študijná pôžička zobrať, alebo ak by ste poznali nejaký príspevok od štátu.

Rada by som počula aké to je momentálne pre vás, čo si myslíte o vašej práci, aké bolo štúdium, prípadne rady aké štúdium vybrať, aké sú možnosti po štúdiu atď

Vďaka moc baby 🖤

Strana
z2
180207
24. okt 2024

@lexilero porozmýšľaj nad tým ale....rataj s 12 hodinový mi službami, ktoré keď sú fakt zle, za celý deň si vďačná za jednu kávu. A ver mi, robila som na odd. 15 rokov. Keď je problém so službami, budeš tam chodiť aj na ATB.Sanitarov je tiež malo,takže rataj s tým, že budeš robiť úplne všetko: toalety, prebaľovanie, kŕmenie...budeš robiť víkendy, sviatky...odkázaná na nálady kolegýň, lekárov, pacientov...chodiť na semináre, nech máš kredity, ktoré si budeš samozrejme platiť sama.Neodhovaram ťa, ale je to tak. Brutál bol počas covidu prehadzovanie sestier....sestra z očného šup na ARO...bola tak zúfalá, až plakala vždy keď mala službu.XY krát zrušená dovolenka....kedysi to bolo iné. Ľudia si sestry vedeli vážiť. Teraz ťa vidia väčšinou sedieť za monitorom, lebo pribudla kopa administratívy.Co je smutné, pracuješ skôr ako dokumentacna sestra. A tým, že je toho tak veľa, vzniká zlá atmosféra aj medzi kolegyňami....toto ti nikdy nikto nezaplatí,túto prácu, zodpovednosť....

Strana
z2