icon

Aké vzdelanie musia mať učiteľky v materskej škole?

ilonka9
26. máj 2025

Keď som bola v zahraničí, pracovala som v Jaśličkach 15 rokov. Neviem si predstaviť žiadnu inú prácu.
Mám veľa kurzov/školení. Ale žiadny nie je vhodný na prácu v škôlke. To je môj dojem. Aj tu som si otvorila domácu škôlku. Ale priťahuje ma Slovensko. Som ešte mlada.Chcem žiť na Slovensku, nie tu. A robiť prácu, ktorej som zasvätila polovicu svojho života.
Mám aj bakalársky titul, ale bohužiaľ nie v pedagogike.

patus_2
26. máj 2025

@ilonka9 na prácu v mš potrebuješ buď strednú pedagogickú školu, inú strednú školu+DPŠ pre materské školy alebo aspoň prvý stupeň VŠ so zameraním na predškolskú pedagogiku.

magic08
26. máj 2025

ale si mozes dorobiť pomaturitne 2rocne na strednej pedagogickej skole

kiki68
26. máj 2025

@ilonka9 zial musis ist min na pomaturitne studium. Alebo potom vysoku skolu. Take tie medzistupne ako v zahranici neexistuju. Kolegyne boli na tom pomaturitnom.

ilonka9
autor
26. máj 2025
@kiki68

@ilonka9 zial musis ist min na pomaturitne studium. Alebo potom vysoku skolu. Take tie medzistupne ako v zahranici neexistuju. Kolegyne boli na tom pomaturitnom.

@kiki68 Mám Bakalar z Business Manager. Študovala som v zahraničí

ilonka9
autor
26. máj 2025

Ďakujem, mam level NVQ3, Starostlivosť o deti. A neviem, ako to berú do úvahy na Slovensku..

mala_bo
27. máj 2025

Pokojne sa niekde prihlás do práce a uvidíš, čo Ti uznajú. Alebo napíš priamo do NIVAMu, alebo na ministerstvo. Ak Ti neuznajú školu, tak ŠPZ pedagogického zamerania by si mala začať do dvoch rokov od nástupu do práce v MŠ a ukončiť najneskôr do 5 rokov od nástupu, neviem, či to nezmenili na 4. Inak Ťa budú musieť prepustiť. Aspoň tak to bolo. Ako to je do jasličiek, to netuším. Ale nemyslím, že by sa do jasličiek a tiež do MŠ hlásili davy ľudí... Šikovné baby s presvedčením pracovať s deťmi sa cenia všade, si myslím 😉

ilonka9
autor
28. máj 2025
@mala_bo

Pokojne sa niekde prihlás do práce a uvidíš, čo Ti uznajú. Alebo napíš priamo do NIVAMu, alebo na ministerstvo. Ak Ti neuznajú školu, tak ŠPZ pedagogického zamerania by si mala začať do dvoch rokov od nástupu do práce v MŠ a ukončiť najneskôr do 5 rokov od nástupu, neviem, či to nezmenili na 4. Inak Ťa budú musieť prepustiť. Aspoň tak to bolo. Ako to je do jasličiek, to netuším. Ale nemyslím, že by sa do jasličiek a tiež do MŠ hlásili davy ľudí... Šikovné baby s presvedčením pracovať s deťmi sa cenia všade, si myslím 😉

@mala_bo Veľmi cenná poznámka. Urobím tak, Ďakujem 🤔

oli18
31. máj 2025
@ilonka9

@mala_bo Veľmi cenná poznámka. Urobím tak, Ďakujem 🤔

@ilonka9 aj strednu si studovala v zahranici?

ilonka9
autor
1. jún 2025
@oli18

@ilonka9 aj strednu si studovala v zahranici?

@oli18 v zahraničí vsetko. A mám 13 rokov praxe v práci s najmenšími deťmi.

oli18
1. jún 2025
@ilonka9

@oli18 v zahraničí vsetko. A mám 13 rokov praxe v práci s najmenšími deťmi.

@ilonka9 no mam strach, ze len na zaklade tvojej praxe ta v skolke nezamestnaju. Tam je predpisane vzdelanie,ktore nemas. Budes si musiet dorobit skolu. Drzim palce

ilonka9
autor
2. jún 2025
@oli18

@ilonka9 no mam strach, ze len na zaklade tvojej praxe ta v skolke nezamestnaju. Tam je predpisane vzdelanie,ktore nemas. Budes si musiet dorobit skolu. Drzim palce

@oli18 Ďakujem ano vyzerá to tak. Musím si to dobre premyslieť. Ako k tomu pristupovať a kde začať.