Aké vzdelanie musia mať učiteľky v materskej škole?
Keď som bola v zahraničí, pracovala som v Jaśličkach 15 rokov. Neviem si predstaviť žiadnu inú prácu.
Mám veľa kurzov/školení. Ale žiadny nie je vhodný na prácu v škôlke. To je môj dojem. Aj tu som si otvorila domácu škôlku. Ale priťahuje ma Slovensko. Som ešte mlada.Chcem žiť na Slovensku, nie tu. A robiť prácu, ktorej som zasvätila polovicu svojho života.
Mám aj bakalársky titul, ale bohužiaľ nie v pedagogike.
ale si mozes dorobiť pomaturitne 2rocne na strednej pedagogickej skole
Ďakujem, mam level NVQ3, Starostlivosť o deti. A neviem, ako to berú do úvahy na Slovensku..
Pokojne sa niekde prihlás do práce a uvidíš, čo Ti uznajú. Alebo napíš priamo do NIVAMu, alebo na ministerstvo. Ak Ti neuznajú školu, tak ŠPZ pedagogického zamerania by si mala začať do dvoch rokov od nástupu do práce v MŠ a ukončiť najneskôr do 5 rokov od nástupu, neviem, či to nezmenili na 4. Inak Ťa budú musieť prepustiť. Aspoň tak to bolo. Ako to je do jasličiek, to netuším. Ale nemyslím, že by sa do jasličiek a tiež do MŠ hlásili davy ľudí... Šikovné baby s presvedčením pracovať s deťmi sa cenia všade, si myslím 😉
Pokojne sa niekde prihlás do práce a uvidíš, čo Ti uznajú. Alebo napíš priamo do NIVAMu, alebo na ministerstvo. Ak Ti neuznajú školu, tak ŠPZ pedagogického zamerania by si mala začať do dvoch rokov od nástupu do práce v MŠ a ukončiť najneskôr do 5 rokov od nástupu, neviem, či to nezmenili na 4. Inak Ťa budú musieť prepustiť. Aspoň tak to bolo. Ako to je do jasličiek, to netuším. Ale nemyslím, že by sa do jasličiek a tiež do MŠ hlásili davy ľudí... Šikovné baby s presvedčením pracovať s deťmi sa cenia všade, si myslím 😉
@mala_bo Veľmi cenná poznámka. Urobím tak, Ďakujem 🤔

@ilonka9 na prácu v mš potrebuješ buď strednú pedagogickú školu, inú strednú školu+DPŠ pre materské školy alebo aspoň prvý stupeň VŠ so zameraním na predškolskú pedagogiku.