Aké vzdelanie potrebujú poslanci obecného úradu?
Môžu byť poslanci OÚ bez maturity?
Ked hlasujú o dianí v obci, aj keď ma starosta maturitu prehlasujú ho,.
Ziadne, dokonca aj starosta moze byt negramotny (ako sa stalo v Zehre) a ani poslanec NR SR nema ziadne podmienky na dosiahnute vzdelanie.
@nety19 Poslancom obecného zastupiteľstva sa môže stať občan, ktorý spĺňa podmienky stanovené zákonom. Musí mať trvalý pobyt v obci, dosiahnuť vek 18 rokov a byť plne spôsobilý na právne úkony. Okrem toho nesmie byť vo výkone trestu odňatia slobody a nesmie byť pozbavený výkonu verejnej funkcie.
si pamätám ako kadidát z menšiny mal problém s čítaním. bolo to pár rokov dozadu. samozrejme bol starosta, ktorého zvolili podobní jemu.
Och tak potom chápem to Kocúrkovo na dedinách.Veď ľudia na učňovkách sa i šikanujú a tí potom majú viesť dedinu???
Och tak potom chápem to Kocúrkovo na dedinách.Veď ľudia na učňovkách sa i šikanujú a tí potom majú viesť dedinu???
@nety19 máš pocit, že medzi VŠ vzdelanými nie je šikana? Napríklad na pracoviskách? Naozaj? 🙂
@nety19 ale sikanujuceho starostu si zvolili obcania obce. Kto s nim nie je spokojny moze kandidovat miesto neho a v ziadnom pripade ho nevolit
@viestta starosta musí mať maturitu, ale to potom nemá zmysel, keď poslanci ju nemusia mať, pretože ho prehlasujú oni sami ho budú šikanovať ak sú v presile.Čudné zakony
@viestta starosta musí mať maturitu, ale to potom nemá zmysel, keď poslanci ju nemusia mať, pretože ho prehlasujú oni sami ho budú šikanovať ak sú v presile.Čudné zakony
@nety19 Ty máš aspoň tú maturitu? Predpokladám, že priemerne inteligentný absolvent maturity by si všetky odpovede vedel dohliadať.
Ani starosta ani poslanci nemusia mať maturitu.
A k šikane. V práci sme mali šéfku ktorá mala až 2 VŠ a čo dokázala stvarat ani písať nejdem. Radšej.
Ak sú také zákony, že rozhodovať budú ľudia bez maturity, bude vládnuť zlo nad dobrom, hlúposť nad múdrosťou.
Ak sú také zákony, že rozhodovať budú ľudia bez maturity, bude vládnuť zlo nad dobrom, hlúposť nad múdrosťou.
@nety19 kolko mas rokov? Ty si sa na obcianskej neucila o Ustave a volebnom systeme? Lebo ak by ano nebola by si teraz taka prekvapena
btw: ani matura, ani VS nie su ziadnou zarukou, ze niekto bude dobry poslanec alebo starosta. Je kopa takych, co maju len ucnovku a pracuju pre ludi a zmrdov je dost aj s maturou, aj s doktoratom aj takych co skoncili len povinnu skolsku dochadzku. Vzdelanie moze bat nejaky zaklad, ale vobec nemusi nic znamenat. (pozri na takych vysokoskolakov ako Cicero z Revucej alebo hoc aj Matusko Nastrel Vlasok, vzdelani a aj tak na c.h-u...)
@nety19 kolko mas rokov? Ty si sa na obcianskej neucila o Ustave a volebnom systeme? Lebo ak by ano nebola by si teraz taka prekvapena
btw: ani matura, ani VS nie su ziadnou zarukou, ze niekto bude dobry poslanec alebo starosta. Je kopa takych, co maju len ucnovku a pracuju pre ludi a zmrdov je dost aj s maturou, aj s doktoratom aj takych co skoncili len povinnu skolsku dochadzku. Vzdelanie moze bat nejaky zaklad, ale vobec nemusi nic znamenat. (pozri na takych vysokoskolakov ako Cicero z Revucej alebo hoc aj Matusko Nastrel Vlasok, vzdelani a aj tak na c.h-u...)
@viestta mám zlé skúsenosti s ľudmi bez maturity, sklony k šikane, týraniu, nevedia rozlíšiť dobré od zlého, potrebujú mať šéfa, inak Kocúrkovo ( česť výnimkám)
@viestta mám zlé skúsenosti s ľudmi bez maturity, sklony k šikane, týraniu, nevedia rozlíšiť dobré od zlého, potrebujú mať šéfa, inak Kocúrkovo ( česť výnimkám)
@nety19 ja mam zase zle skusenosti so sikanou práve na vyssich postoch, cize ludia s VS...to ze ma niekto nizsie vzdelanie ešte neznamená, že je hlupy alebo zly clovek..

@nety19 na poslancov OZ není potrebné mať žiadne špeciálne vzdelanie, stačí že ich ľudia zvolili a môže mať starosta aj tri vš