icon

Ako často sa môžem vrátiť do nemocnice?

11. aug 2024

Pracovala som v nemocnici kde ma po roku prepustili z dovodu, ze nemali volne miesto v ambulancii a koncila mi zmluva. Skusala som sa presunut na ine oddelenie ale vraj nemaju volne miesto.
Po 5 rokoch sa chcem vratit do nemocnice ale nechcem aby ma stale davali do chirurgickeho pavilonu. Jednak tam je strasne vela roboty, som tam skor ako upratovacka, sanitarka a osetrovatelka a beham od rana do vecera, ze nemam cas sa ani najest co je pre mna gro aby som vobec vedela fungovat. V piatok dali pracovnu ponuku, ze hladaju sestru tak sa chcem ist popytat ale uz mi to je trapne, ze sa tam stale vraciam a neviem sa tam uchytit. Stale mi nukaju len oddelenia kde nechcem byt. Minule mi nukali operacne saly a tam tiez nechcem ist. Po akom case sa tam mozem znova uchadzat o miesto? Nebude to blbe?

tenerifka
11. aug 2024

Vratit sa mozes hocikedy, aj sa uchadzat o zamestnanie. Ale ak si vystudovana zdravotna sestra s VS, tak nemas preco robit sanitara alebo upratovat, ved na to su auxialiares, ktori maju len nejaky rocny ci dvojrocny kurz. Treba sa ozvat

janinah
11. aug 2024

Blbé je,že si vyberas robotu.Ja v nemocnici nepoznám oddelenie,kde netreba robiť alebo treba robiť malo.Ja som " len " očné a sú dni,kedy sa nestíham vycurať o obedujem na 3x.Ale práca je krásna a nešla by som inam kdesi do zasivarne.Otazka znie koľkokrát môžeš miesto odmietnuť,aby sa tam s tebou ešte vôbec niekto bavil.
Odporúčam nastúpiť hocikde a keď tam už budeš,tak chodiť " otravovat" ,aby ta preložili inam,že terajšia práca nie je tak celkom pre teba .

janinah
11. aug 2024

@tenerifka zrejme je praktická sestra a namiesto sestry v nemocnici ju nezoberu.

autor
11. aug 2024

Ano som PS a robila som na urologii a musela som robit vsetko, kupanie, osetrovanie, prebalovanie, postele, odnesenie bio. materialu, odbery, prijmy pacientov a popravde na jedneho cloveka je to strasne vela. A sanitarky ma vkuse buzerovali, ze nic nedokoncim ale realne to sa neda stihat a byt na 5 miestach naraz. Za den som mala robit 12 posteli. Zacala som 2 a uz ma nahanali s bio.materialom a ked som sa vratila uz som bola leniva lebo som nemala dorobene postele.

slecnazkosic
11. aug 2024

Je možné, že nechcú Vás už prijať do tej nemocnice preto Vás stále odbijú. Keď sa na Vás sťažovali, ako píšete, že nestíhali ste dokončiť prácu tak je možné, že už Vás nechcú.

autor
11. aug 2024

@slecnazkosic neviem ci ste pochopili text. Robila som tam pred 5 rokmi a teraz by som sa tam chcela znova vratit. Pondelok sa chcem ist opytat na robotu. Na urologiu sa urcite nevratim

slecnazkosic
11. aug 2024

Pochopila som. Asi Vy ste nepochopili mňa. Inak janinah má pravdu.

autor
11. aug 2024

@slecnazkosic ja sa nehlasim na poziciu sestry ale PS na ktoru maju volne miesto

brona235
11. aug 2024

Pohladaj si na nete kompetencie PS. Nic navyse si nerobila. Bohuzial, praca na oddeleni je narocna. Na kazdom jednom. 🤷‍♀️

aurelia2000
11. aug 2024

@janinah Ahoj, ležala som na onkológii, všetky sestričky mali VS a robili úplne všetko. Kŕmili, umývali, prebalovali, postele prevliekali, prádlo zehlili v noci, jedlo rozdávali, čaj varili... plus ich zdravotnícku odbornú robotu, nerozumiem, akú zasivaren autorka hľadá v nemocnici?

oslo1
11. aug 2024

Podla mna je uplne normalne, ze si chces vybrat oddelenie, kde chces robit.
V UK sa cielene hlada na konkretne oddelenie, ked sa vyhadzuje inzerat.
Ja som takto v ramci nemocnice Isla z Neuro HDU ( slovenska JIS) na Recovery ( slovenska RES) a potom naspat ako stsnicna na Neuro.
Vsak keby som Isla na gyndu, ocne, tak by som Len kukala. Od coho su specializaciu?

aurelia2000
11. aug 2024

@oslo1 Autorka diskusie nemá špecializáciu. A chce si vybrať oddelenie, kde sa nenarobí.

autor
11. aug 2024

@aurelia2000 zle to chapes. Ja som zvyknuta makat ale nie aby ma niekto vyslovene uhanal ako zdutu kozu a niekto si sedel nariti a povedal po 12hodinach pisania do pc, ze je narobeny.
Aj tak idem vo sa tyka pracovnej pozicie dost dole. Momentalne robim vrchnu a premyslam ci vobec do toho ist alebo nie

brona235
11. aug 2024

12 hodin za pc na oddeleni je v 90% narocnejsie ako behat po oddeleni. To hovorim z vlastnej skusenosti. 😉

autor
11. aug 2024

@brona235 pochybujem podla mna je narocnejsie robit PS. Preto som aj odisla ked mi ponukli miesto vrchnej sestry a veducej socialno-zdravotneho useku

benit
11. aug 2024

Ja ked som lezala v nemocnici tak postele prevliekali sanitarky aj material nosili. Asi sa za tie 4 roky zmenili kompetencie. Co tam teraz robi sanitar?

autor
11. aug 2024

@benit to iste co pred tym len s tym rozdielom ze to robia aj prakticke sestry

janinah
11. aug 2024

Kde môže byť praktická sestra vrchnou a vedúcou čohosi? Tam teda riadne si personálny zákon vykladajú po svojom...

autor
11. aug 2024

@janinah moze ked ma na to vzdelanie

brona235
11. aug 2024

Zacinala som ako sanitar. Teraz som PS a idem do 3 rocnika na osetrovatelstve. Kedze je malo sestier, vykonavam sestersku pracu. Ale robim aj toalety, chodim s materialom a podobne. A ked sedim v programe 12 hodin som ovela viac unavena, ako ked beham po oddeleni. Musim mat v hlave milion veci, doktori menia terapie, dvoni do toho telefon a musim sa sustredit aj na svoju pocitacovu pracu. Nenabeham sa vtedy, to je pravda, ale chodim viac vyflusnuta ako inokedy. Ked chces menej robit, chod na ambulanciu. PS beru aj tam. 🤷‍♀️