icon

Ako ďalej s prácou?

17. sep 2021

Ahojte, obcas sa tu zapojim do nejakej diskusie. Teraz som v pozicii, ze chcem pocut objektivne nazory. Mame 2 deti, pracujem v podstate s vynimkou 1 roku stale v ramci moznosti. Pomahali vzdy babky a dost aj po veceroch. Praca sa mi skor ponukla, nehladala som, ale nie sa v tejto dobe na pracu nehovori 🙂 Praca c.1 kde som 5r, super ustretovy sef, robim len z domu, sefa som nevidela 2r 🙂 kolko odrobim, tolko mam, sem tam provizia. Je to taka oddychovka, vyhoda flexibilita, nenarobim sa a aj cosi zarobim, odrobim tak 30-35h/mesiac, szco (keby chcem aj dohoda). Praca c.2 robim z domu, tak 1-2× za mesiac idem na poradu osobne, kde sa aj tesim 🙂, je to praca, co ma fakt bavi, vacsia firma, kde uz spadam do nejakeho systemu, plany, byrokracia a pod, tiez nie som viazana fixnym casom, odrobim tak 60-70h/mesiac, dohoda.od 1.1 asi skrateny uvazok, dokopy som tam cca 2,5r. Nikde si necerpam dovolenku, ocr ani nic, kedze to mam take flexi, ked nerobim, nezarobim.
Dostala som ponuku no na plny uvazok, praca charakterom podobna tej druhej, teda produkt dost odlisny.. no uz v riadnom korporate, na prepocet hodin kusok viac penazi, plus dofca a ocr, pn - co si teda mienim cerpat minimalne .. je tu tiez moznost HO, tak ratam ze by som to vedela z domu dako riesit ked su decka chore.. Uprimne, naposledy som sa klikala pred 6r. No tu ma laka ta istota aj plat a ze uz opat budem mat platenu dofcu.. aj ked netusim ako full pracujuce zeny riesia leto s deckami :-/

sarinka2012
17. sep 2021

Ja k tomu letu 🙂 ja pracujem od 3 rokov malej a obe babičky su pracujuce takže leto na dvore niekde neprichádzalo do uvahy 🙂 riešili sme to dennými tábormi, aj 3-4 za leto, tie tento rok vystriedali pobytové a už to asi aj tak ostane 🙂 + jedna aj druhá babička si vzali volno na tyzden / 10 dní a travili dovolenku s vnučkou, svokra na zahrade s bazenom a mamina ju vždy brala k moru + samozrejme aj ja som mala dovolenku v lete aj tatino....ked si spatne spomeniem, nepamatam si že by bol problém vyskladať leto 🙂 ked sme sa rozviedli bolo to ešte lepšie 😀 lebo som riešila len 4 týždne z prázdnin, to už časom ani nestačilo, tento rok som už ubrala tatovi a budúci bude s malou ešte menej lebo henten tábor a tamtá aktivita a toto ešte...a naplni sa to ani človek nevie ako, ale naštastie chápe, že dcera už nie je babatko a už ma svoju predstavu o lete 🙂

ofzuza
17. sep 2021

Ja osobne by som do korporatu nesla. Ak to mas flexibilne a muz sa vie zapojit, tak to leto dako splacas dokopy. Ak by ti korporat nevadil, skus sa spytat, ci by neslo napr 0.75 uvazok.

bluka2
17. sep 2021

Tej dovolenky nie je za rok tak vela, že by som sa podľa toho orientovala. S 2 deťmi je najdôležitejšia ta flexibilita. Leto - čo ja viem, zas HO, tábory, opatrovateľka, štandardné moznosti?

katulienkax
17. sep 2021

ziadne ,ze cele leto s babkami, to kde sme, tabory, tabory a skolky, 2 tyzdne 1 babka , 2 tyzdne druha babka max + dovolenky. Babky su na dochodku ale nezneuzivam to, len v ramci miery.

darkswan
17. sep 2021

korporat sa zdaleka hlavne v dnesnej situacii nerovna istota...sama mama a leto lepim dennymi tabormi

ysseba
17. sep 2021

Ahoj. Ja pracujem po RD rok a pol. PN a OČR som ešte nečerpala, vzdy som to riesila home office. Dozeraz boli chalni skolkari, takze leto boli jeden mesiac v skolke a druhy sme nejak vykryli. Teraz je starsi skolak. A tiez som zvedava co urobime v lete, fakt som zvedava 🤣 kazdopadne budem odkladat prachy bokom, pretoze tusim, ze bez denneho tabora to nepojde 🤔 no proste nejak to poriesime, ved ine nam napokon nezostane 🤷🏼‍♀️ Zrochu zapojime babky, denny tabor, mladsi skolka, nejaky ten home ofice, dovolenka ja, manzel, nejaky ten “lekar” a tak 🤷🏼‍♀️ A na tvojom mieste by som brala stabilnu pracu, s platenou dobolenkou a normalnou zmluvou, kde ta nemozu vyhodit len tak ako pri dohode

autor
17. sep 2021

@bluka2 opatrovatelku som uz 2xneuspesne zhanala.. ake su to oststne stsndardne spodoby? Toto leto bola dcera v 3 dennych taboroch. Mladsia je nastastie skolkarka,mame skolku 2 mesiace

autor
17. sep 2021

@ysseba ja sa o miesto nebojim ani u jedneho zo zamestnavatelov,viem,ze ma potrebuju.

autor
17. sep 2021

@bluka2 nie? Mne pride 25 dni dost. Ved to je 1 cely mesiac zaplateny. Plus 7xP kto vyuzije...

autor
17. sep 2021

Ked si tak predstavim,ze v pripade,ze by mi zamestnavatel c.2 a nadejny novy dali rovnake podmienky,tak zostanem u stareho,lebo mi pride ten produkt s ktorym robim zaujimavejsi..

spadnutaslivka
17. sep 2021

a čo na to muž?

autor
17. sep 2021

@spadnutaslivka ze je to na mne.. aby som ja bola spokojna..o financie tu moc nejde, jasne,ze moj prijem vzdy pomoze,ale nie je nevyhnutny...v novom sa da dohodnut na 3m poluvazok,aby som si uzatvorila sucasnych 2 zamestnavatelov..z tychto 3m nie je nadseny, lebo bude casovo toho vela.. a on je zivitel,ktory bude musiet obetovat pracovny cas.. ale nezamieta to

bluka2
18. sep 2021

co sa tyka tej dovolenky, sudim podla toho, ze ja som sa nikdy nerozhodovala podla toho, ci v danej praci dostanem 12, 13 alebo 14 platov rocne, ale tak mozno to fakt zavazi, ak medzi nimi nie je velky rozdiel