icon

Ako dosiahnuť zaplatenie faktúr?

dominika1988
1. okt 2013

Ahojte, môj manžel pracuje pre jednu firmu ako živnostník, lenže doslova zadarmo. Už dva roky mu neplatia (nie som si istá, či mu vôbec niekedy zaplatili!), stále sa vyhovárajú, že ani im neplatia a že hneď, ako im nabehnú peniaze, tak mu zaplatia. Toto mu dokolečka tlačia do hlavy už pomaly dva roky, v marci vraj mali zablokované účty, jeden z majiteľov má vraj zdravotné problémy a bla bla bla, sú mu dlžní už vyše 2000 €. Istý čas sme im aj verili, lenže veď aj majitelia musia z niečoho žiť, majú aj pár zamestnancov, to pre nich všetci robia zadarmo? Dokonca teraz hľadajú nového zamestnanca. Z čoho nakupujú materiál na ďalšie zákazky? Jednoducho už im neverím ani slovo a pekne ma rozčuľuje, že môj manžel s nimi zabíja čas, behá tam ako splašený kvôli každej blbosti a nič z toho. Dá sa niekde preveriť, ako to s tými ich príjmami je v skutočnosti? Alebo čo sa s tým dá robiť, manžel na nich stále tlačí, ale mám pocit, že z neho robia debila, lebo im na tie ich rečičky skočí.

sisaha
1. okt 2013

@dominika1988 pisomne požiadať o uhradenie faktúr a pohroziť platobnym rozkazom.. A ak to nepomoze, tak to aj vymahat.. a uz nic pre nich nerobit..

adeli79
1. okt 2013

existujú firmy, ktoré za Vás vymáhajú pohľadávky. skúste sa obrátiť na ne. a prečo pre nich robil 2 roky zadarmo??? !!! to je tiež čudné. max 2-3 mesiace by som čakala a už by som to riešila. čím viac času prejde, týmjevymožiteľnosť nižšia.

luci78p
1. okt 2013

no vdaka naším skvelým zákonom aj ked tvoj muž vyhrá rovno súd a oni mu to napriek tomu nezaplatia je to ok moze ist akurat tak na dalsi a casom pride na to,ze tych 2000e uz vlastne presudil a nebude mat nič
je to smiešne ako sa stale dvihaju zivnostnikom odvody, ale nemajú zabezpečené vymozenie svojich pohladavok v praxi, celé zle je totu na tom svk 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 fuj, hanba, tajbl a bordel .....

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
sisaha
1. okt 2013

@dominika1988 tu je vzor, nech postupuje podla neho.. http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/vzory-zalob...
takze najprv predzalobna vyzva, potom podat na sud tento platobny rozkaz, ak neuhradi, tak exekutor

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
luci78p
1. okt 2013

@dominika1988 no jedine pouziť hrubú silu 😀 😀 😀 😀 len škoda že páni zamestnávatelia sú velmi dobre pripravený aj na takúto možnosť .... je to smutné, ale proste to tu tak chodí, aj v čr - poznám vela chalanov, čo si takto odmakali pár mesiacov zadara - súd je proste zbytočný, pán podnikatel má aj tak všetok majetok popísaný na neviem koho
podla mna sa zmier s tým že peniaze neuvidíte a už nech tam preboha nechodí robiť

sisaha
1. okt 2013

@dominika1988 to tazko, pokiall nepoznas ich uctovnicku a nevyzradi ti to, ale kedze maju zamestnancov, tak urcite vyplaty robia..

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
dominika1988
autor
1. okt 2013

@sisaha fajn, tak to budeme riesit inak a hotovo

sisaha
1. okt 2013

@dominika1988 a urcite robit v buducnosti minimalne na zalohu..

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
luci78p
1. okt 2013

no myslím, že 2 roky neplatenia hovoria o serioznosti firmy za všetko a keby mi aj zaplatili už tam nikdy nejdem robiť
poznám prípad,ked chalani boli robiť na mesiac, nezaplatil, potom ich presvedčial nech idúk nemu znovu, ze im zaplatí, čo aj urobil, bohuzial po pol roku,ked robotu dorobili sa to zopakovalo a každý ostal lahší o cca 2500 e - proste nedoplatil posledný mesiac a hotovo

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
luci78p
1. okt 2013

@dominika1988 jasnéééé, ale majú nový meďák, pár dovoleniek do roka a občas neaká partička pokru alebo tak, nie ????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
luci78p
1. okt 2013

@dominika1988 😀 😀 😀 😀 😀