icon

Ako fakturovať oblečenie pre samostatne zárobkovú činnosť?

18. mar 2025

Ahojte som szco a chcem predávať oblečenie, ako to mam fakturovať?

zojazoja
18. mar 2025

a ako to chces predavať? cez eshop alebo mas predajnu niekde alebo?

autor
18. mar 2025

@zojazoja cez bazos normálne alebo marketplace alebo fb

zojazoja
18. mar 2025

sak ako si si naskladnila ten tovar svoj? sukna? šaty? kabat? sak ako naskladniš , tak aj vyskladniš? či co myslis, ze ako fakturovat? ako nazvat polozky na vystavenej fakture, ktoru vystavis či ako?

autor
18. mar 2025

@zojazoja kúpené cez second hand na FA je tam moje IČO teraz keď to predám a prídu mi peniaze za kabát napríklad mam povinnosť vystaviť FA zákazníkovi a on následne mi pošle peniaze na účet alebo ako je to?

emma022
18. mar 2025

Nájdi si účtovníčku. Vážne. Neovládaš ani základy a nevieš si ich ani naštudovať

veltraud
18. mar 2025

Ja som to robila pred 20 rokmi asi 🙂 kupila som mech z velkoskladu na fakturu ako naklad a rozpisala som vsetko co tam bolo. Bolo to na vahu, takze obstaravacia cena bola vaha x hmotnost. K tomu som si stanovila predajnu cenu a realne za kolko sa predala. Na fakture som uvadzala druh tovaru, znacku a velkost. A ano, mala som aj uctovnicku, ale tieto faktury som si robila sama, v exceli. Ale bolo ich len par desiatok mesacne. Fakturu som posielala pred poslanim tovaru. Umoznovala som aj vratenie do 14 dni

autor
18. mar 2025

@emma022 áno po smrti oboch rodičov neovládam základy a snažím sa "prežiť". vďaka za tvoj komentár, pokúsim sa nájsť nejakú uctovnicku ktorá mi poradí

autor
18. mar 2025

@veltraud ďakujem pekne, takže poslať tovar spolu s faktúrou aby tam bolo uvedené začo je platba a následne peniaze na účet

emma022
18. mar 2025

Môj komentár nemal vyznieť útočne, ale ak ozaj neovládaš ani základy, môžeš sa dostať do veľkých problémov. Daňový úrad, bohužiaľ, nebude zaujímať, že ti zomreli rodičia. A za 20 rokov sa toho veľa zmenilo. Rodičov je mi samozrejme ľúto, úprimnú sústrasť.

lenkakravcova
18. mar 2025

Najprv peniaze na účet a tak faktúra sa vystavuje s dátumom pripísu.
Keď posielaš na dobierku, tak to isté. Faktúru dodatočne emailom.

autor
18. mar 2025

@lenkakravcova ďakujem pekne za radu 🙏

mk1111111111
18. mar 2025

Do inzeratu vzdy uved, ze cena v inzetate je bez postovneho. To si potom priratas k cene a zakaznik Ti to musi zaplatit, bud predom, alebo dobierkou.