Ako fakturovať oblečenie pre samostatne zárobkovú činnosť?
Ahojte som szco a chcem predávať oblečenie, ako to mam fakturovať?
@zojazoja cez bazos normálne alebo marketplace alebo fb
sak ako si si naskladnila ten tovar svoj? sukna? šaty? kabat? sak ako naskladniš , tak aj vyskladniš? či co myslis, ze ako fakturovat? ako nazvat polozky na vystavenej fakture, ktoru vystavis či ako?
@zojazoja kúpené cez second hand na FA je tam moje IČO teraz keď to predám a prídu mi peniaze za kabát napríklad mam povinnosť vystaviť FA zákazníkovi a on následne mi pošle peniaze na účet alebo ako je to?
Nájdi si účtovníčku. Vážne. Neovládaš ani základy a nevieš si ich ani naštudovať
Ja som to robila pred 20 rokmi asi 🙂 kupila som mech z velkoskladu na fakturu ako naklad a rozpisala som vsetko co tam bolo. Bolo to na vahu, takze obstaravacia cena bola vaha x hmotnost. K tomu som si stanovila predajnu cenu a realne za kolko sa predala. Na fakture som uvadzala druh tovaru, znacku a velkost. A ano, mala som aj uctovnicku, ale tieto faktury som si robila sama, v exceli. Ale bolo ich len par desiatok mesacne. Fakturu som posielala pred poslanim tovaru. Umoznovala som aj vratenie do 14 dni
@emma022 áno po smrti oboch rodičov neovládam základy a snažím sa "prežiť". vďaka za tvoj komentár, pokúsim sa nájsť nejakú uctovnicku ktorá mi poradí
@veltraud ďakujem pekne, takže poslať tovar spolu s faktúrou aby tam bolo uvedené začo je platba a následne peniaze na účet
Môj komentár nemal vyznieť útočne, ale ak ozaj neovládaš ani základy, môžeš sa dostať do veľkých problémov. Daňový úrad, bohužiaľ, nebude zaujímať, že ti zomreli rodičia. A za 20 rokov sa toho veľa zmenilo. Rodičov je mi samozrejme ľúto, úprimnú sústrasť.
Najprv peniaze na účet a tak faktúra sa vystavuje s dátumom pripísu.
Keď posielaš na dobierku, tak to isté. Faktúru dodatočne emailom.
@lenkakravcova ďakujem pekne za radu 🙏
Do inzeratu vzdy uved, ze cena v inzetate je bez postovneho. To si potom priratas k cene a zakaznik Ti to musi zaplatit, bud predom, alebo dobierkou.

a ako to chces predavať? cez eshop alebo mas predajnu niekde alebo?