icon

Ako je to s prácou popri rodičovskom?

smejinka
12. júl 2013

Ahojte, chcem sa spytat,ako je to vlastne teraz ,ked je niekto na RD, a nastupi do prace, pobera nadalej rodic.prispevok, ale cely ?

pondelnicka
12. júl 2013

@smejinka samozrejme, rodičovský dostávaš do troch rokov veku dieťaťa, bez ohľadu na to, či si doma, alebo chodíš do práce... 😉 Ja tiež pracujem od jedného roku malej a rodičovský chodí pravidelne... 😎

smejinka
autor
12. júl 2013

@pondelnicka len som nechapala,ci cely ci treba nahlasit ze sa o dieta bude starat napr.babka

pondelnicka
12. júl 2013

@smejinka to nikoho nezaujíma, kde máš dieťa, teda, ak nepožiadaš o príspevok na starostlivosť o dieťa... 😉

smejinka
autor
12. júl 2013

@pondelnicka cize,ak spravne chapem,nastupim a prispevok dostavam nadalej,mala ma 20 mesiacov.a nemusim to upsvr hlasit.

pondelnicka
13. júl 2013

@smejinka ja som nikomu nič nehlásila... 😉 Dokonca teta na úrade, keď som si podávala žiadosť o rodičovský, sama povedala, že príspevok sa vypláca automaticky do troch rokov veku, že im je jedno, či pracujem alebo nie... Akurát, ak by bol nárok na materskú, tak to treba hlásiť, vtedy rodičovský stopnú - čo je logické... 😎

smejinka
autor
13. júl 2013

@pondelnicka juj,dakujem ,potesila si ma,este otazocka,len ci nahodou mi neporadis.Kamoska ma 2 roc.chlapceka,este je na RD,ma moznost nastupit tiez do prace,ale nechce sa uz vratit k staremu zamestnavatelovi,ale novemu.Porusi tym nieco? a tak po 2-3 mesiacoch ked sa jej praca zapaci,chce podat u stareho vypoved,tak aby jej vypovedna lehota vlastne bezala pocas RD.Moze tak urobit?

pondelnicka
13. júl 2013

@smejinka tak to ti neviem poradiť, ale logicky, rodičovský by to nemalo ovplyvniť, ten nemá nič spoločné so zamestnávateľom... Ako je to však podľa zákonníka práce, tak to netuším... 😒
Teoreticky, by sa to dalo, keďže je na RD - je doma, nechodí do pôvodného zamestnania, tak by mohla nastúpiť k novému... Dnes je úplne jedno, či má človek jedno, alebo viac zamestnaní... Ja som napr. menila ešte pred tehu zamestnanie - v pôvodnom som ešte čerpala dovolenku, pričom som už pracovala v novom a podľa ekonómky to bolo v pohode.... 😎 Ale radšej nech si to kamoška overí... 😉