icon

Ako krádež v práci dokázať bez obvinenia?

10. feb 2025

Prosím o radu. Zistili sme v práci, že začali miznúť peniaze z peňaženiek. Nie sú to extra obnosy, no mince. Vieme aj kto je vinník,keďže na službe je vždy aj ona. A teraz znie otázka ako jej to dokázať? Do priameho obvinenia bez dôkazu ísť nemôžeme,lebo ona je dosť problémová a nič by sme nedosiahli. Rozmýšľali sme fotopascu alebo kameru,no je to šatňa,kde sa prezliekame aj,tak aby z toho nebol problém. Aké sú možnosti?
Ďakujem

larisa
10. feb 2025

Ved skúste dať skrytú kameru tak tajné a uvidíte kto kradne. Veď kradnú môže aj niekto iný a nie ta pani čo ju podozrievate.

ssimusska
10. feb 2025

Ja by som to asi nahlásila niekde vyššie, nech to riešia. Do kamery v šatni by som nešla, na to sa mi zdá je potreba súhlas zamestnávateľa a všetkých zamestnancov.

kiki68
10. feb 2025

Nemate tam uzamykatelne boxy? Lebo tie by mali byt podla predpisov myslim. A dala by som skrytu kameru, s tym, ze Za nam sa nepouzije, max na preukazanie viny tej osoby. My sme mali toto tiez, jedna kolegyna brala peniaze z kasy, vzdy po nej vecer zahadne nesedela kasa o 20-40 eur

moonlight1210
10. feb 2025

Vysypte si peniaze a mince niekam inam a do penazenky si dajte vsetci odkazy pre nu, ze uz viete, ze to kradne ona a zvazujete dalsi postup, ale davate jej este sancu, aby prestala sama od seba.

simca06022011
10. feb 2025

do satne nesmie dat kameru ani zamestanvatel, ak mate takyto problem, treba to riesit s nadriadenym, aj ked popravde, ani neviem ako by som to ja riesila...
Jedna vec je ked mizne z pokladne, to sa da riesit. Ale druha taketo branie z penazeniek, to je skor na policiu a odtlacky a tak = a potom vypoved. Inak si neviem predstavit, ako to dokazat. Najskor upozornenie asi... aj to je take = upozorni niekoho nech nekradne (zamestnanca..) ehm... dvojsecne, ak kradne = nema tam co robit, ak to viem mam to riesit a ak nekradne = iba co clovek niekoho urazi. Mozno docasne kamera, len aby sa "presvedcil" niekto. a kto to bude pozerat? ako? nemoze ani zamestnavatel napr pozerat do tychto rpiestorov, ak sa tam prezliekaju ludia, atd..
Vy zatial, hotovost mimo penazenky schovat.. a proste rozpravat sa, verejne, ze zase mi zmizlo atd, mozno sa uvedomi.

melanta
10. feb 2025

Ignoruj rady, že dať tam kamery. Nikto zo zamestnancom to nie je oprávnený urobiť, ani zamestnávateľ to nemôže urobiť len tak, pretože sa rozhodne, alebo preto, že sa kradne. A rovnako tak nikto z radových zamestnancov nie je oprávnený to riešiť a už vôbec nie ukazovať na niekoho konkrétneho a bez dôkazov. Ak máte vo firme oddelenie bezpečnosti, nech to váš nadriadený rieši so šéfom bezpečnosti. Ak nikoho zodpovedného vo firme nemáte, nech to rieši zodpovedný manažér.

Ja osobne by som to riešila tak, že by som zvolala poradu/stretnutie všetkých, informovala by som všetkých o tom, že sa niečo takéto deje, že niektorí zamestnanci si myslia, že vedia, kto je za tým, ale nakoľko nemám dôkazy, nebudem na nikoho poukazovať, že trvám na tom, aby ani nikto zo zamestnancov na nikoho nepoukazoval, každý si bude skrinky zamykať a v prípade čo len jedného zopakovania, bude privolaná polícia.

katkaseiner
10. feb 2025

Je uplne jedno kto kradne, ja sa čudujem ze nemate kazda nejaku zamykatelnu skrinku - ved tam pracujete cudzi ludia, za mna by to bola logicka vec...nadradeneho by som sa spytala...ak nevie dat skrinku, musi kameru (tu viem ze nemoze, takze tlacit na skrinku)

simona92101
10. feb 2025

Zamestnavatel/nadriadeny nech zvola poradu so vsetkymi zamestnancami,kde nech prehovori pred vsetkymi ze sa eviduju kradeze penazi, nech vyzve aby sa vinnik priznal medzi 4 ocami, inak bude verejne odprezentovany ako zlodej a budu vyvodene dosledky.a ze sa budu dosledne kontrolovat verejne priestory.u nas to zabralo,mizlo jedlo z chladniciek..

autor
10. feb 2025

No sa mi potvrdilo,že kameru nie.
Áno máme zamykateľne skrinky,no doteraz sme boli taký kolektív,že si nezamykame. Nejako sme si verili.
K objasneniu, je to nemocnica,nestretávame sa na službe vždy všetky baby , preto to nie je až také zložité zistiť pri kom sa to opakovalo.
Ďakujem za rady

sense
10. feb 2025

Ja by som si odpisala čísla bankoviek a hneď informovala nariadených a pred kolegami povedala že ti zmizli peniaze a voláš políciu.
Nevraviac o Tom že po prvom incidente by som si skrinky zamykala

martul
10. feb 2025

@sense lenže ona im kradne mince..

sense
10. feb 2025

@martul tak potom len zamykat

eva8940
10. feb 2025

v mojej bývalej práci sme mali jednu zlodejku, až dokedy jej jedna staršia pani jednu vrazila, a zlomila jej nos, keď ju prichytila ako sa hrabe v jej skrinke. Viac sme ju potom už nevideli. Myslím tú zlodejku. Treba sledovať, pozorovať, vystihnúť a načapať ju pri čine. To je jediný spôsob ako usvedčiť zlodeja v priestoroch, akím sú šatne. Takto chytili zlodeja aj mužskí kolegovia vo svojej šatni.

tykat
10. feb 2025

Nasyp do penazenky ku minciam chilli. Uvidis ako rychlo sa usvedci, toto ked sa dostane do nosa, do oka ci tam dolu... 😅