icon

Ako mamička zarobiť peniaze bez investície?

ema_bazar
23. feb 2024

mamicky, poradte mi prosim
dostala som sa do situacii, ktoru som asi ani vo sne necakala, exmanzel zomrel pri autonehode, neprispieval sice na deti vela, ale bolo to aspon nieco, teraz uz zijeme iba z jednoho platu, no chcem, aby sme niekde vypadli aspon na 2 tyzdne v lete a nic neriesili, cize hladam nejaku pracu, velmi vela na mna vyskakuje trading, no ja som v tomto stratena, cely zivot pracujem s ludmi a nie za pocitacom, dalsia vec je ze pri tradingu by som musela investovat aspon par 100€ a to uplne neviem ci by sa mi potom vratilo, nemozem ale zaroven mat ani dalsiu pracu popri mojej aktualnej kedze koncim az okolo 17:00-18:00 a nestiham to... dajte nejake tipy ak mate, budem vdacna...

Strana
z3
lakebabe
24. feb 2024

@1fifinka1 udáva sa už dlho , vtedy keď som ešte piekla tak jednu susedu udala druha ,ktorá mala menej zakazok na hygienu a zabuchali doma a pokuta bola riadna. Potom to začala robiť oficiálne. Ale udáva sa stále ,stačí ze dáš inzerát na fb ,že pečies a už ťa majú v oku v okolí tie co to robia. V dnešnej dobe by som sa to bála robiť už aj kvôli tomuto. Ceny som mala vyššie, ale objednávok dosť ,lebo som piekla v tej dobe len modernejšie kolace. Len co z toho keď baba o kilometer ďalej ich upečie za polovicu, lebo jej stačia popri materskej drobné. Najlepšie zárobky boli Vianoce, veľká noc doteraz mi niektori co brali volajú ,ci nevezmem objednávky ,ale naozaj si to neviem predstaviť ako slobodná matka pri dvoch deťoch ako je autorka. Bolo to narocne na cas aj poriadok.To nehovorím o bordeli po väčších objednávkach, čas na upratanie ,nonstop mi išla umývačka riadu, rúra. A druha vec je aj lokalita nie všade je to enormný záujem na menších dedinách si stále veľa žien pečie samo. Za mňa jednoduchšie je ísť upratať niekomu dom za dve hodiny a vrátiť sa s 80 eurami vo vrecku doma poriadok a cista hlava.

lakebabe
24. feb 2024

@liv1 to záleží kde bývaš keby som u nás dala inzerát s jedným druhom koláčom tak nezarobim ani na chleba lebo v okolí je x báb co pečie na víkendy veľké kombinácie aj bezlepkové aj bezlakto takže je veľký výber každých pár metrov ktosi čosi pečie. Pokiaľ si vo väčšom meste tak to môže ísť. A keď sú objednávky a skúšala som dat len dva tri druhy ľuďom to boli malo.

liv1
24. feb 2024

@lakebabe ja nepoznam v mojom okoli absolutne nikoho kto pecie na objednavku kolace. Asi preto, ze zijem v BA a tu si tym ludia, resp aspon moje okolie neprivyraba

lakebabe
24. feb 2024

@liv1 presne toto hovorím veľmi záleží kde sa aj autorka nachádza a po čom je dopyt v dedinách veľmi veľa žien pečie na objednávku co mam skúsenosti v mestách je toho menej predpokladám ze aj kvôli priestoru a skladovaniu musí vyselektovat po čom by bol v jej okolí dopyt.

lakebabe
24. feb 2024

@ema_bazar ešte ma napadlo ze ak by ta to bavilo a vedela by si si spraviť kurz možno robenie nechtov doma nemusí byť zlé a nikde nechodíš

nelka93
25. feb 2024

@liv1 ja napríklad v BA poznám minimálne 10 ľudí co pečú na objednávku. V tejto dobe sa to moc neoplatí, suroviny sú drahé a veľa ľudí už nechce zaplatiť také ceny za koláče a tortu. Navyše, keď niekto k nej pošle hygienu, lebo nemá na pečenie vhodné podmienky tak schyta takú pokutu, že nebude mať na dovolenku hodne dlho

lakebabe
25. feb 2024

@nelka93 všetko čo sa dnes robí na čierno doma je veľké riziko kvôli udaniam na finančnú správu aj moja nechtarka išla radšej z domu do salónu oficiálne lebo už to veľa ľudí riešilo. Najjednoduchšie je dať si inzerát ze upratujem alebo doučujem ak niečo vie alebo druhá práca z domu robiť podklady účtovným firmám príp preklady

vyrovnanaosoba
25. feb 2024

@lakebabe presne tak. A keď ti zákazník povie, že chce tortu so šľahačkou a kvalitnú, žiaden fondán, chce čerstvé ovocie a dobre že nie 5 chuti v jednej. Hneď ich zarazí cena, mňa tiež zarazila a odvtedy si pečiem sama. Naposledy som chcela manželovi na 40tku, že 70e za tortu 😳 urobila som sama za možno 15e, nepočítam energie a čas.

lakebabe
25. feb 2024

@vyrovnanaosoba to 70 eur bola este fajn cena, nedá sa to robiť lacno, pokiaľ to ma niekto ako živobytie. Veľa báb s tým v okolí prestalo aj vianocne objednávky brat, lebo keď si to cele zratali aj čas a energie sa im to neoplatí. A stres že ti niekto z hygieny zaklope na dvere sa neoplatí tiez

liv1
25. feb 2024

@nelka93 ale jasne ze sa to neoplati ako hlavna cinnost. Ale ak niekto ma odbyt, ze proste tortu ktoru vyrobis za 20 predas za 60 a viac, no tak nejake privyrobenie tam je. Keby predala 4-5 tort mesacne, aj 10, taj na nu nikto nebude volat danovy. Ludia tu ine veci robia pri krateni dani, nejaka zena co pecie zopar tort nedostane ziadnu pokutu ona nikoho na financnej sprave nezaujima

nelka93
25. feb 2024

@liv1 čudovala by si sa akí vedia byť ľudia zlí a zavistlivi. A za 20 tortu? Ja som robila jednu čokoládovú s ovocím a len suroviny ma vyšli na 30 eur. A torta zabrala dva dni, lebo v jeden deň upiecť korpus v ďalší deň naplniť. Zdobím až pred podávaním. A ide to teda riadne do času, ale však nech skúsi. Ja by som napríklad od neoverené cukrarky nekúpila ani bublaninu.

liv1
25. feb 2024

@nelka93 to je uplne hruby odhad. Vies urobit tortu za 20 aj za 60 co sa surovin a ozdob tyka, to je hadam kazdemu jasne. Ale ked vyrobis tu tortu za 60, pochopitelne ju za tu istu cenu nebudes predavat. Kazda kazducka cukrarka niekde zacinala. Nikomu nespadli skusenosti a zakaznici len tak, museli si to vybudovat. Alebo ty si zacala piect a hned si bola overena? 😁 vyhovoriek preco sa to neda je milion. Ale nieco zarobit a nieco dokazat moze len ten, ktory sa neboji aspon zacat.

Strana
z3