Ako nájsť nové zamestnanie?
Ahojte, potrebujem sa niekde vykričať tak píšem sem... Hľadám si prácu, odoslaných milión žiadostí a od všadiaľ mi príde, že vybrali niekoho iného. Je mi z toho hrozne, manžel zarobí dobre, chcel aby som bola s deťmi, ale najmladšie už bude mať 6r a ja už potrebujem vypadnúť do práce, ale kam keď ma nikde nechcú... Cítim sa ako taký príživník. Keď stretnem niekoho známeho, prvá otázka je kde robím... A ten pohľad, keď poviem, že nikde... Ja už neviem kde hľadať, úplne sa cítim zbytočná 😭
koľko rokov si teda bola doma? nejaký kurz skúsiť? na aké pozicie posielaš životopisy? Máš v tom odbore aj vzdelanie a prax?
Autorka, tvoja hodnota sa nepočíta tým, že máš prácu. Počíta sa v prvom rade tým, aká si mama, žena, človek. Ak si dobrá mama, dobrá žena, dobrý človek, tak nie že nie si zbytočná, ale si to najviac, čo môžeš byť. Mnoho žien v podobnej situácii rieši dávky a čo by mohli dostať od štátu. Ty riešiš prácu, pretože sa chceš realizovať. Nemáš dôvod cítiť sa zbytočná. Takže ako prvé, ak si chceš nájsť prácu, zapracuj na tom, aby si bola v pohode. Pretože to z človeka cítiť. A hlavne, aj celý ten proces hľadania je oveľa aktívnejší a efektívnejší, ak je človek v pohode. Poslala si veľa CV a nič? Ich problém, že ťa nezavolali a nemali šancu spoznať ťa. Takto to ber. Všetky negatíva, ktoré teraz vnímaš, otoč na pozitívum.
A čo sa týka práce - aké máš vzdelanie, jazyky, čo si robila predtým, čo by si chcela robiť. Možno poradíme. Ale ak aj nie, ak nie si v ťažkej finančnej tiesni, čo nie si podľa toho, čo píšeš, tak kľud. Všetko nakoniec príde.
Skus obehnut obchody - kauflandy, tesca... aspon do pokladne. Pomaly sa bude blizit cas dovoleniek a bude treba ludi. Trochu vypadnes z kolotoca a hladat mozes stale.
Tak keď vás manžel uživí, tak by som poslala žiadosti ,,hocikde", aj tesco, aj coop, proste hocikde. Keď potrebuješ len ten pocit realizácie.
Neexistuje, že z toľkých žiadostí všade uprednostnia iného. Máš vzdelanie a spĺňaš podmienky prijatia? Životopis máš aký ?
Prihlás sa na upsvar ako uchádzač o zamestnanie, urob si nejaký kurz, pohľadaj aj rôzne iné kurzy, ktoré sú možno lacnejšie, či úplne free. Nech to vyzerá aspoň, že si prešla nejakým osobnostným rozvojom počas doby, čo si bola doma. Môžeš sa kľudne doučiť jazyk, aby si ho ovládala na lepšej úrovni,... daj sebe prídavnú hodnotu, čo sa týka trhu práce. Ja som po 6 rokoch doma - prvé dieťa ešte počas strednej- som poslala milión životopisov, hľadanie prvej práce trvalo takmer rok denno-denne a nebolo to nič extra - balila som objendávky v eshope, druhá práca prišla sama za mnou a pri hľadaní tretej som šla na to úplne inak - vybrala som si firmy, ktoré sa mi páčili -ich politika, tone of vocie,... a tým som napísala priamo, bez ohľadu na to, či mali inzerát. Hľadanie práce mi vtedy trvalo len 2 týždne aj s mojím rozhodovaním. Síce nepíšeš aké máš skills ale skús sa zamyslieť nad tým, ako by sa dala nájsť práca inak, než cez ja neviem profesiu 🙂. Ak potrebuješ len proste vypadnúť na pár hodín z bytu, tak kľudne choď do najbližšej reštaurácie, že chceš chodiť ako výpomoc na obedy, ver mi, radi ťa uvítajú 🙂
Tak keď vás manžel uživí, tak by som poslala žiadosti ,,hocikde", aj tesco, aj coop, proste hocikde. Keď potrebuješ len ten pocit realizácie.
Neexistuje, že z toľkých žiadostí všade uprednostnia iného. Máš vzdelanie a spĺňaš podmienky prijatia? Životopis máš aký ?
@martul No neviem, ja si myslim, ze prakticke skusneosti ako predavacka jej mozu uskodit pri pohovore na odbornejsiu poziciu..asi budeme vediet lepsie poradit, ked napise ake ma vzdelanie a kde pracovala pred detmi
@martul No neviem, ja si myslim, ze prakticke skusneosti ako predavacka jej mozu uskodit pri pohovore na odbornejsiu poziciu..asi budeme vediet lepsie poradit, ked napise ake ma vzdelanie a kde pracovala pred detmi
@dadis ak bude robiť pár týždňov či pár mesiacov v obchode či inde nekvalifikovanú prácu, vôbec to nemusí predsa uvádzať do CV pri hľadaní kvalifikovanej práce. A keby to aj uviedla a následne sa hlásila na pozíciu riaditeľky divízie do korporátu - ja osobne by som to vnímala, že po 6 rokoch doma chcela na chvíľu okúsiť iný svet. Áno, ak niekto bude robiť 15 rokov predavačku a potom mi na pohovore povie, že celý život chcel robiť to, kvôli čomu sme sa stretli, tak tam dvihnem obočie a budem sa zaujímať, prečo teda 15 rokov robil v obchode. Ale zobrať dočasne aj nekvalifikovanú prácu ak nie je žiadna iná, to nevnímam ako niečo, čo by malo človeku uškodiť. Skôr naopak. Účty treba platiť, treba sa socializovať.
@dadis v životopise nemusí napísať presnú pozíciu kde pracovala. Niektorí zamestnávatelia to berú ako výhodu, že pracovala na rôznych miestach, má väčšie skúsenosti a prehľad.
Lepšie ako tam mať dieru niekoľko rokov, že nerobila som nikde.
záleží, o akú prácu si sa uchádzala. Tie lepšie platené miesta sa stále obsadzujú tzv našimi, teda po známosti. Priateľka si hľadala prácu 4 mesiace VŠ 2.stupeň, 2 jazyky, 15 rokov prax v administratíve a uspela len vo firmách, kde našla niekoho známeho. Bez známosti berú hlavne do výroby k pásu alebo do supermarketov.
Autorka, tvoja hodnota sa nepočíta tým, že máš prácu. Počíta sa v prvom rade tým, aká si mama, žena, človek. Ak si dobrá mama, dobrá žena, dobrý človek, tak nie že nie si zbytočná, ale si to najviac, čo môžeš byť. Mnoho žien v podobnej situácii rieši dávky a čo by mohli dostať od štátu. Ty riešiš prácu, pretože sa chceš realizovať. Nemáš dôvod cítiť sa zbytočná. Takže ako prvé, ak si chceš nájsť prácu, zapracuj na tom, aby si bola v pohode. Pretože to z človeka cítiť. A hlavne, aj celý ten proces hľadania je oveľa aktívnejší a efektívnejší, ak je človek v pohode. Poslala si veľa CV a nič? Ich problém, že ťa nezavolali a nemali šancu spoznať ťa. Takto to ber. Všetky negatíva, ktoré teraz vnímaš, otoč na pozitívum.
A čo sa týka práce - aké máš vzdelanie, jazyky, čo si robila predtým, čo by si chcela robiť. Možno poradíme. Ale ak aj nie, ak nie si v ťažkej finančnej tiesni, čo nie si podľa toho, čo píšeš, tak kľud. Všetko nakoniec príde.
@melanta ďakujem!
Pracovala som ako recepčná, teraz so rozosielala žiadosti do viac firiem ako administratívny pracovník, do eshopu na balenie tovaru, ako výpomoc do školskej jedálne, upratovačka a fakt ma nikde nechcú.
Aké si mesto?
Skus ponuknut v motivacnom liste nieco zaujimave. Napriklad do eshopu napis, ze ako rada nakupujes z eshopov, ale niekedy ti prisli veci rozbite, preto vies, ze ty budes poctivo a bezpecne balit veci proti rozbitiu, aby zakaznici mali dobru skusenost. Alebo napriklad, ked chodia veci zo Sashe, vacinou si velmi daju zalezat tie babenky, aby to pekne zabalili a daju k tomu aj nejaky darcek, niekedy staci hocijaka karticka s citatom. Tak im v motivacnnom liste slub, ze im pomozes vymysliet karticku s potesujucou vetu do kazdeho odoslaneho balicka pre ich zakaznika... Proste nieco taketo male ale ucinne na danu cinonost o ktoru sa uchadzas, skus sa zamysliet a napis do motivacneho listu. Budes vytrcat z radu svojou tvorivostou aj ochotou.
Skus ponuknut v motivacnom liste nieco zaujimave. Napriklad do eshopu napis, ze ako rada nakupujes z eshopov, ale niekedy ti prisli veci rozbite, preto vies, ze ty budes poctivo a bezpecne balit veci proti rozbitiu, aby zakaznici mali dobru skusenost. Alebo napriklad, ked chodia veci zo Sashe, vacinou si velmi daju zalezat tie babenky, aby to pekne zabalili a daju k tomu aj nejaky darcek, niekedy staci hocijaka karticka s citatom. Tak im v motivacnnom liste slub, ze im pomozes vymysliet karticku s potesujucou vetu do kazdeho odoslaneho balicka pre ich zakaznika... Proste nieco taketo male ale ucinne na danu cinonost o ktoru sa uchadzas, skus sa zamysliet a napis do motivacneho listu. Budes vytrcat z radu svojou tvorivostou aj ochotou.
@jumama ďakujem
@dadis v životopise nemusí napísať presnú pozíciu kde pracovala. Niektorí zamestnávatelia to berú ako výhodu, že pracovala na rôznych miestach, má väčšie skúsenosti a prehľad.
Lepšie ako tam mať dieru niekoľko rokov, že nerobila som nikde.
@martul neberú. Ak raz človek robí nižšie kvalifikovanú alebo nekvalifikovanu práci, ak nemáš odporúčanie, veľmi ťažko sa dostaneš k odbornej práci
Aj ja hladam v administrative. Mam tiez dlhorocnu prax. Naposledy som robila manazment e-shopu + marketing, robila som si este aj pocas toho co som na UPSVaR dalsi rekvalifikacny kurz v tejto oblasti, aby som bola lepsie uplatnitelna. Bola som aj na par pohovoroch, kde mi povedali,ze mam pekny zivotopis,aj zaujimavy motiv.list, ale vzdy tam bolo nejake ale...Paradoxne vadilo,ze mam vela praxe😂 Akoze ja uz neviem. Po skole vadi,ze nemas prax,po materskej,ze mas male deti, potom zase,ze mas velke deti a vela praxe a nemas 20r🙈 A ked som nasla inzerat, kde sa sklbilo vsetko,co viem a chcela by som robit a v podstate som bola pre nich hotovy clovek, ani len neodpisali. Celkom by ma zaujimalo,aku vadu nasli tentoraz. 🤔 Ano,je to frustrujuce. Clovek sa snazi rozvijat, nestaci to, nerozvija sa,vadi to. Velmi zvlasny svet. Nikdy som nemala problem najst si pracu,ale teraz je akasi ina doba. Vsimam si,ze kvoli transakcnej dani firmy setria. Miesta,co byvali na TPP obsadzuju brigadnikmi za 5e/h. Na kvalite uz nezalezi,len aby sa to nejako poplatalo. A platovo isli ponuky tiez dole. Este pred 2r.pomalicky rastli,teraz isli o 100-200e nizsie ako pred 2r. A clovek sa ma cely potrhat,vediet min. 2 jazyky na urovni C2, VS, kurzy a este ma splnit na 100% ich vizualne,psychologicke a neviem ake poziadavky,aby zarobil 1000e / mesiac. Tazka doba...
@martul neberú. Ak raz človek robí nižšie kvalifikovanú alebo nekvalifikovanu práci, ak nemáš odporúčanie, veľmi ťažko sa dostaneš k odbornej práci
@zmrzlinka2021 dobre, veď mám nejaké skúsenosti, pár rôčkov so to robila, tak píšem len čo som zažila.
Aj ja hladam v administrative. Mam tiez dlhorocnu prax. Naposledy som robila manazment e-shopu + marketing, robila som si este aj pocas toho co som na UPSVaR dalsi rekvalifikacny kurz v tejto oblasti, aby som bola lepsie uplatnitelna. Bola som aj na par pohovoroch, kde mi povedali,ze mam pekny zivotopis,aj zaujimavy motiv.list, ale vzdy tam bolo nejake ale...Paradoxne vadilo,ze mam vela praxe😂 Akoze ja uz neviem. Po skole vadi,ze nemas prax,po materskej,ze mas male deti, potom zase,ze mas velke deti a vela praxe a nemas 20r🙈 A ked som nasla inzerat, kde sa sklbilo vsetko,co viem a chcela by som robit a v podstate som bola pre nich hotovy clovek, ani len neodpisali. Celkom by ma zaujimalo,aku vadu nasli tentoraz. 🤔 Ano,je to frustrujuce. Clovek sa snazi rozvijat, nestaci to, nerozvija sa,vadi to. Velmi zvlasny svet. Nikdy som nemala problem najst si pracu,ale teraz je akasi ina doba. Vsimam si,ze kvoli transakcnej dani firmy setria. Miesta,co byvali na TPP obsadzuju brigadnikmi za 5e/h. Na kvalite uz nezalezi,len aby sa to nejako poplatalo. A platovo isli ponuky tiez dole. Este pred 2r.pomalicky rastli,teraz isli o 100-200e nizsie ako pred 2r. A clovek sa ma cely potrhat,vediet min. 2 jazyky na urovni C2, VS, kurzy a este ma splnit na 100% ich vizualne,psychologicke a neviem ake poziadavky,aby zarobil 1000e / mesiac. Tazka doba...
@iwesska toto je aj v at. Absolutne do bodky s tebou suhlasim. Vcera bola u mna jedna, ktora ma 20 rocne skusenosti v marketingu, zivotopis perfektny. Predpokladam, ze z poslednej prace odisla kvoli vyhoreniu a uz vyse roka nevie nic najst. Ked sa jej kolega pytal na plat, tak povedala, ze aj v inom projekte jej povedali, ze pyta primerane. V dotazniku uviedla 5000-6000 brutto. Nerealne. Alebo iny moj klient sa mi stazoval, ze ked dosiel do at (8 rokov dozadu), tak zarobil viac ako davaju teraz. Ano, lebo pomaly kazdy den ide nejaka firma do konkurzu. Administrativa je v at total beznadejna a este aj sialene malo platena
ahoj, neviem odkiaľ si, ale ak Z BA tak myslím že hľadali recepčnú prednedávnom v tejto jazykovke https://www.toweracademy.sk/kontakt 😇
@iwesska toto je aj v at. Absolutne do bodky s tebou suhlasim. Vcera bola u mna jedna, ktora ma 20 rocne skusenosti v marketingu, zivotopis perfektny. Predpokladam, ze z poslednej prace odisla kvoli vyhoreniu a uz vyse roka nevie nic najst. Ked sa jej kolega pytal na plat, tak povedala, ze aj v inom projekte jej povedali, ze pyta primerane. V dotazniku uviedla 5000-6000 brutto. Nerealne. Alebo iny moj klient sa mi stazoval, ze ked dosiel do at (8 rokov dozadu), tak zarobil viac ako davaju teraz. Ano, lebo pomaly kazdy den ide nejaka firma do konkurzu. Administrativa je v at total beznadejna a este aj sialene malo platena
@guiseppinka No vidis a to tam ani transakcnu dan nemate. Tu to sakra citit od zaciatku roka a vela mensich/strednych podnikov,co si vsimam,zatvara. Mna prepustili,lebo znizovali stavy, kvoli financiam, ale nepomohlo ani to, krachuju. Co mam znamych v korporatoch,aj tam to redukuju,kolko sa da. Tazko je sa veru zamestnat bez konexii na dobrom mieste.
Skus si hladat pracu cez znamych. Daj o sebe vediet vsetkym koho poznas, ze si hladas robotu, mozno niekto zase hlada kolegynu. A niektore firmy maju aj referal program, cize ak by ta odporucili a ty tam ostanes robit, tak este za teba dostanu peniaze.
Žila som počas života vo viacerých mestách, aj v PB, a teda také rodinkárstvo ako tam som nikde inde nezažila. Držím palce.
@kaktaone a vieš mi prosím napísať aj sem, kde pracuješ?

Pôvodný názov témy bol "bez práce". Admin ho zmenil na "Ako nájsť nové zamestnanie po materskej dovolenke?" Ako fakt? Admin nemá ani základnú školu, ak nevie čítať a ak nevie, že materská netrvá 6 rokov?