Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?
Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️
Ale začať nejak mozes
@doriiis mna teraz zaujima ako sa dostat na ten urad. Nemam cas sa ucit dva roky jazyk a dovtedy byt nezamestnana. Aj tak sa sama bez lektora nenaucim. Nie som talent na jazyky. Ani si netrufam na take pozicie kde treba anglictinu. Skor sa pytam niekoho kto robi na urade ze ako to tam chodi. Ci ozaj treba byt s niekym rodina alebo teoreticky sa tam da dostat aj ked sme len známi s tym poslancom. Svagrina robi na sude a vybavila jej to krstna ktora tam robi 20 rokov. Tiez su tam kazda jedna po znamosti.
Akú máš VS ?
To môže byť aj tak, že jedna pracovníčka ide na MD, ale môžu sa aj vracať pracovníčky z MD, to nie je isté, že miesto je voľné. A aký jazyk ste mali na VŠ?
@petronelag je to iste ze tam bude volne mesto. Nikto sa nevracia,riaditelka mi to potvrdila.
@petronelag jazyk som mala vzdy len nemcinu. Od 3 rocnika ZS az po 3 rocnik VS aj so statnicou. Len odvtedy som ani necekla po nemecky. A nemcinu tu nikto ani nepozaduje. Vsade v inzeratoch anglictina.
@pribinak vies ze su tam rozne Fakulty a odbory? Si predstav ze ja mam fakultu ekonomicku. Ci ty si si myslela ze sa tam studuje polnohospodarstvo?Vsetky zeny co tam poznam maju rozne skoly. Vela z nich tiez ekonomicke. Jedna studovala vytvarnu a etiku. Vela z nich ma len strednu skolu. Myslim ze prijimat ziadosti na urade teda ozaj nie je jadrova fyzika. Robila som ovela narocnejsie veci v byvalej praci.
@11bodka11 tak nič ..sa mi zdalo ,že sme si kedysi písali . Lebo tam to funguje rovnako ..inak pracovala som vo verejnej správe. Nemám vs ... Vedúca s dvoma " podriadenymi " . Vždy keď mi pipla výplata som len zaplakala ..a tak som skončila ako ty píšeš ...v Kauflande na čiastočný úväzok a mám teda na polovičnom úväzku toľko ,čo vo verejnej správe za plný 😂 . ( To len na okraj ) ..s tým ,že väčšia polovica kolegyn má vs ... A pracuje ,lebo musí . Lebo majú deti a môžu si plánovať zmeny a pod .
Máš teda ekonomický smer ..manažment ? Aspoň predpokladám ( študovala mi tam kamoška )
Na úradoch ako ty píšeš je tlačenica ( hoci nechápem ,prečo kôli takí nízkemu platí sa tam niekto tlačí ) , takže ak môžeš určite využiť každý kontakt a byť neodbitna . Ale teda so školou akú máš ,by si mohla mať vyššie ambície ,lebo škola to jednoduchá nie je .
@11bodka11 aj keď som napísala bez urážky ….urazila si sa
Ja sa pýtam kvôli tomu, že čo si na tom UPSVaRe trufas robiť ….musis sa aspoň čiastočne orientovať v nejakej problematike
Akože aby jedna vs vzdelaná baba bola odkázaná len na miesto po známosti? Sorry ale zúfale
Krajské mesto….vsak Slovensko má malé mesta, tak si záplat kondične jazdy a hľadaj miesto vo veľkom meste
A aku radu vlastne chces? Ved svokor ti to vybavil cez poslanca, pockaj este nejaky cas ked budu realne prijimat. Alebo daj peniaze do obalky a chod tej riaditelke osobne zaniest svoj CV. Och ako ja neznasam taketo malomestiactvo, tato krajina je stratena..
Už si mala dávno sedieť v aute a jazdiť, prax musíš nabrat, nič iné, inak to nepôjde
@zafir01 plat je posledne co ma zaujima. Nemam ziadne vyssie ambicie. Som introvert,som hanbliva. Kludne by som robila aj v nejakom obchode len nie vikendy. Vsade na uradoch je tlacenka. Len som chcela vediet od ludi co tam robia ci ozaj musis byt niekomu rodina,alebo tam aj podplacaju alebo co ked sa tam chcu dostat. Sme male mesto,poznam vela zien co tam robia a viem ake maju skoly a je to fakt rozne. Spoluziacka vystudovala rastlinnu vyrobu a robi na mestskom urade,tiez po znamosti. Byvala kolegyna ma len strednu skolu a otec jej vybavil na Mestskom urade aj to po dlhych rokoch co tam on pracoval.
@marcellka32 jazdim vkuse,mam svoje auto.No do krajskeho mesta ma nedostane nikto. A hlavne skolu otvaraju 7:15 cize tazko by som o 7 alebo o pol 8 bola niekde v praci 35km daleko
@11bodka11 autorka poznám aj takých 2 v BA čo urobili ledva maturitu a robia po známosti na dobrom teplom miestečku 😉 teraz máš VŠ a môžeš robiť aj neviem kde na úrade, známa ma vysokú školu prírodné vedy ci co to a pracuje úplne mimo prírody 🤣 vo veľkej fabrike niečo ako výplaty

Na učenie sa angličtiny naozaj nepotrebuješ kurzy.V živote som sa naučila anglicky,ani v škole ,ani na kurze a rozprávam lepšie anglicky ako niektorí manažéri v našej firme.
Appky,seriály,knihy....to je najrýchlejšia cesta učenia sa