icon

Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?

11bodka11
4. feb 2025

Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️

Strana
z12
dennissa16
5. feb 2025

@deninka233 ja som ju vzdy spoznala aj ked založila anonymnú diskusiu. To že sa nebude volať bodka, ale napr čiarka nezmení jej situáciu, bohuzial

lonely66
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
marryen
5. feb 2025

Ešte tu písala, že odmietla dve práce, lebo boli od 7.00 😲 A tu sa sťažuje, ako nevie nič nájsť.

bluka2
5. feb 2025

Jejda, tu je to o dosť hlbší problém…

adriena85
5. feb 2025

Autorka sa nejako odmlčala

bluka2
5. feb 2025

@adriena85 už nie je na MK

adriena85
5. feb 2025

@bluka2 to som si nevšimla...Asi sa už nevedela vymotat z tých klamstiev

sweetlife001
5. feb 2025

Prečítala som len asi 8 strán.. A čudujem sa, že vôbec na túto reagujete, je to chronická klamárka tu na koníku už roky. Všetko maže, napíše blud, o 5 minút povie, že to nepísala, dáš jej dôkaz screenshot čo sama napísala a už ani nezabučí, v skupine o dovolenkách tiež známa firma.. neriešim tu NIKOHO, prídem prečítam, občas niečo napíšem.. ale výroky tejto tu sú pre mňa bohužiaľ nezabudnuteľné. 😑

dancingqueen321
7. feb 2025

@doriiis aj ja tak.. ja som hrala online hry, na prvom notebooku ked som mala 12-13 rokov tusim :D uz na zakladke som vedela najlepsie z triedy anglictinu. Myslim, ze mi to aj pri hladani prace velmi pomohlo. Bez jazyka by som nemala asi sancu, to uz vsade pytaju. Nemcinu sa ale neucim, ani sa nechystam, nechce sa mi :D ale ucim sa jeden skandinavsky jazyk

dennissa16
17. feb 2025

@sisa_s samozrejme, že je to ona. To je na 100%

misicka31
17. feb 2025

V zapadákove na Východe by si to mala už vybavené 🤦🤷🤔,,za pol litra" .....ach

marryen
17. feb 2025

Asi nie, ten nick je založený dávno..rok 2023

sisa_s
17. feb 2025

@marryen uplne rovnake formulacie pouziva, vsetky informacie sedia, ked si pozries jej temy
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ako-ziskat-pracu-na-urade-prace/

miskakyska
17. feb 2025

@sisa_s ..to nemôže byť náhoda

marryen
17. feb 2025

namojveru, asi fakt áno 😀

dennissa16
17. feb 2025
sisa_s
17. feb 2025

@dennissa16 pozrela som si jej prispevky 😀 aj ako sa bala ist na internat..no skoda slov, to iste predvadza, co pod nickom bodka

miskakyska
17. feb 2025

@dennissa16 😆 akurát čítam pri káve... dočítala som sa dokonca aj to, že dobrovoľne nezamestnaná by jej aj vyhovovalo,lebo práca plus deti len nestihačky a blablabla..no však v poriadku,nech je doma.. ale načo potom toto celé divadlo s robotou??.. nechápem túto ženu

dennissa16
17. feb 2025

@sisa_s bolo len otázkou času, kedy ju objavíme. Keď sebe napíšeš verejne pomaly číslo gatiek, nie je ťažké si zrátať 2+2

hopatko
19. feb 2025

@nyusika o tejto legendarnej bodke bola rec 😁 uf aj som sa zapotila, kym som vypatrala 🤦

hopatko
19. feb 2025

@dennissa16 oznacila som nyusiku aby vedela o akej bodke dnes bola rec, netusim ako toto funguje, ci jej pride upozornenie...

dennissa16
19. feb 2025

@hopatko zatĺkala zatĺkala, ale to by sme museli byt hluché, slepé, sprosté, aby sme jej uverili.
To podbelova bodka je legenda

Strana
z12