icon

Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?

11bodka11
4. feb 2025

Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
autor
5. feb 2025

@1ryba staci mi aj minimalka aby sme normalne zili. Ved aj muz zaraba

11bodka11
autor
5. feb 2025

@1ryba na podpore davno nie som

1ryba
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
autor
5. feb 2025

@bebebi a to sa vylucuje? Firna skoncila,dovolenku mi preplatili a isla som na urad. Chcela som si vycerpat podporu kym dcera nastupila do skolky

dennissa16
5. feb 2025

@11bodka11 normálne nápiš,že ty nechceš ani dochádzať ďaleko ani začínať neskôr( lebo to by znamenalo, že budeš pracovat min do 17tej),lebo tebe je aj do 16 tej dlho v práci a nebudes s deťmi. Tvoje slova.
Naco tu tie ženy zavádzaš

janagem
5. feb 2025

@1ryba ona písala v júli že bola na podpore

kat_
5. feb 2025

ved v prvej vete pises, ze si 5 mesiacov na urade prace

dennissa16
5. feb 2025

@kat_ na up je od februára 2024 cca. Jej mala bude mať vo februári 4 roky, keď si dobre spomínam

kat_
5. feb 2025

@dennissa16 a teraz si precitaj prvu vetu tohto jej prispevku... tak potom o co jej ide? naco klame?

dennissa16
5. feb 2025

@kat_ áno klame. Odvčera to tu citam a už mi nedalo nereagovať…

klariska1
5. feb 2025

presne ako píšu dievčatá, aká je teda pravda? Bola si v júli na podpore či nie? Lebo 24. januára píšeš, že si dala výpoveď, vzala maximálnu podporu, parádne si si oddýchla a už máš chuť ísť pracovať. Takže z toho vyplýva, že v januári si ešte bola na tej podpore. A ak si už na nej nebola, tak si teda bola doma bez peňazí? Lebo si tu písala, že ti skončí podpora a nemôžete žiť len z mužovho platu....

martinkatinka
5. feb 2025

@11bodka11 nevylucuje. Ale to firma musela skoncit nrskor, ako tebe rodicak. A maximalna podpora mohla byt celkom dobry prijem, tak mozno z nej sa dalo urobit kurz, ktory si chcela...
Motas sa vo vlastnych vyjadreniach. Na vsetko mas vyhovorku.
Ale treba hladat moznosti, nie vyhovorky.
A neupinat sa na poslanca, ktory ti vybavi flek.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
5. feb 2025

@dennissa16
@kat_ Dievčatá, škoda reči, toto je známa firma. Pamätám si z diskusie, kde doslova urážala ženy, ktoré dávajú deti do jaslí, škôlok, táborov a pod. Pozrite si staršie diskusie, kde prispievala. Ona je najlepšia matka, lebo s nimi sedí celé roky na dvore, kvôli ním cez školský rok a najmä cez prázdniny pracovať nemôže. Už vlani tu takto riešila robotu a zostala dobrovoľne doma, aby si čo najviac užila oddych a využila všetko možné. Do práce sa vrátiť nechcela, pretože by deti musela vodiť ráno skoro a to by nezvládla. Tie, ktoré takto fungujú, sú podľa nej krkavčie matere. Cestovať nemôže, nič vlastne neovláda. Ten jazyk už rieši minimálne rok, anglický aj nemecký a nepozrela sa ani si jedného. Dom má na nejakom zapadákove, hneď vedľa rodičov, ktorí jej pomáhajú s deťmi. Býva tam aj jej sestra, ktorá je tiež doma na RD, aj to zamlčala. Jednoducho sa jej nechce robiť. Peniaze im však chýbajú a zrejme po nej občas vybehne manžel a tak založila diskusiu, aby jej tu ženy písali, aký je toto hnusný štát a ako niet práce pre jednu inžinierku.🤣

mamina7070
5. feb 2025

@11bodka11 v prvom rade by si mala najst rozum a srdce a zobrat akukolvek pracu ak potrebujes peniaze
a hadam uz aspon mas poriesene planovanie rodicovstva, aby za tvoju tupost netrpeli nevinny !!!

1ryba
Odpoveď bola odstránená
janagem
5. feb 2025

@1ryba jo a prvá podpora jej prišla v apríli. Takže je asi trošku dlhšie než päť mesiacov.
Alebo išla na predĺžený rodicak a späť

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sisa_s
5. feb 2025

@1ryba a to kopec tem zalozila na svojom profile a pomazala 😀 esteze si niektore pamatame jej vyplody

mamina7070
5. feb 2025
mamina7070
5. feb 2025
abbey1
5. feb 2025

@mamina7070 Preboha.

heleninamama
5. feb 2025
sisa_s
5. feb 2025

@mamina7070 tak to je naozaj hnus...hlavne, ze sa tvari ako matka roka v diskusiach o detoch...

iv007
5. feb 2025

Omg cista psychoska 😱 mne bol ten nick znamy, ale nepamatala som si temy.

purple_wolf
5. feb 2025

tebe sibe??? nechces cestovat kvoli dietatu a si zasita v diere a vyplakavas ze nemas robotu??? sa spamataj aby si nieco dosiahla musis zdvihnut tu lenivu rit a urobit pre to nieco a nie len natiahnut ruku s tym ze daj

deninka233
5. feb 2025

Užívateľ 11bodka11 už nie je na modrom koníku, k tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka 😳 A máme po srande… 😱

janagem
5. feb 2025

@deninka233 neboj, príde pod novým nickom . Podľa počtu príspevkov sa doma strašne nudí. Akurát pod novým nickom nikto nemá receipts ešte. Ja som sa práve dočítala, e jej syn chodí domov zo školy sám od októbra minulého roku a tu ho musí ešte vodiť.