icon

Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?

11bodka11
4. feb 2025

Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️

11bodka11
autor
4. feb 2025

@dharmasanata hlavne ze radíš 😀 A predstav si ze tie iste volne pracovne miesta su aj na stranke upsvar,neuveritelne vsak? V nasom meste rovno 0 ponuk.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba zajtra ti odfotim rano otvaracie hodiny nasej skolky.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba aha na rodicaku sa sedi doma. Hej,to je taka nuda. Zeny nevedia co od nudy.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nelca84
4. feb 2025

@11bodka11 a v akom meste je ten urad? Lebo na upsvar-y byva najviac vyberovych a opakuju stale dookola. Asi to maju problem obsadit, kvoli nizkym platom. Napr. v Nitre je prave vyberko na 2 miesta...

sisska96
4. feb 2025

@11bodka11 aký odbor. ? Je tam milión odborov, a aj mnoho zbytočných

1ryba
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
autor
4. feb 2025

@dharmasanata dobre som uboha chudera,zajtra sa pojdem hodit pod vlak. Som hlupa,nemozna, nikto ma nezamestna. Byvali zamestnavatelia mali asi zatmenie mozgu ked ma prijali a boli spokojní. Myslela som si ze mam nato robit za minimalku nejaku fakturantku ale teda ste mi otvorili oci ze nie,ze nic neviem,ze som mepouzitelna a vsetci su mudrejsi ako ja. Mozno zdochnem do rana a budem mat konecne po problemoch.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba cela dedina to je 20 deti. Vodia stari rodicia a mamy co su na RD so starsim. 90 % deti chodi okolo 7,45. To je plna satna,sa tam neda pohnut

abbey1
4. feb 2025

@1ryba My sme okresné mesto a škôlka bola od 7

1ryba
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
autor
4. feb 2025

@nelca84 v nasom meste nie je volne na upsvare. Vyhodilo mi 0 ponuk. Je to problem obsadit? Ved o tie miesta je bitka

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba nuz moji rodicia pracuju,nemozu mi rano deti nosit

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba to miesto nema nic s nezamestnanymi

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba ja mam prelozit dieta z nasej skolky do krajskeho mesta 35 km od nas? Uz som pocula asi vsetko 🤣

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
autor
4. feb 2025

@nelca84 viem ze v Nitre si volne dve miesta,povedala mi to riaditelka ked som s nou volala

nelca84
4. feb 2025

@11bodka11 no asi ako kde, u nas byva niekedy aj 7-10 vyberiek naraz vyhlasenych, ale vsetko su to nizke pozicie, takze velakrat vidim, ze sa na to nikto ani neprihlasil, tak sa opakuju stale dookola...
Kde tie vyberka pozeras? Iba na stranke konretneho uradu?

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba ja zasnem. Ja mam dieta prekladat do okresneho mesta. Ty kokso, asi zle vidim ozaj

11bodka11
autor
4. feb 2025

@nelca84 u nas nie je nikdy nic volne. Ta pani co k nej chodim na urad na podpis je super,vzdy mi povie nenapadne ci bude nieco volne. Teraz mi povedala ze jedna je tehotna,nech rychlo volam riaditelke. Ze este je to cerstve,este to len oznamila. Vzdy ma zakulisne info,perfektna je. Ona uz vselikde tiez po znamostiach ked vie da tip na nejake miesto. Lebo hovori ze neni sanca si najst pracu,nie su vobec ponuky. V septembri som bola na pohovor na admin.pracovnicku. prislo im 130 ziadosti.

abbey1
4. feb 2025

@1ryba Netuším, písala som ti na margo toho, že neveríš, že nie je škôlka skôr otvorená.

nelca84
4. feb 2025

@11bodka11 a ta Nitra je to krajske mesto kam nechces ist?
Kde je to teda to "u vas"?

11bodka11
autor
4. feb 2025

@nelca84 ja nebudem pisat kde byvam

miskakyska
4. feb 2025

Lidl u vás nie je?...tam ponúkajú miesta stále a ak natrafiš na ľudského vedúceho zmeny, aj úväzky Ti prispôsobí,ako budeš potrebovať..len tam drina

nelca84
4. feb 2025

@11bodka11 tak potom ti tazko niekto poradi. A nemyslela som tvoju dedinu, ale to okresne mesto. Neviem co je na tom take tajne, vsak ta tam nepojdeme hladat 🙈

11bodka11
autor
4. feb 2025

@nelca84 a ako mi poradis ked to budes vediet?