Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?
Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️
@dharmasanata dobre som uboha chudera,zajtra sa pojdem hodit pod vlak. Som hlupa,nemozna, nikto ma nezamestna. Byvali zamestnavatelia mali asi zatmenie mozgu ked ma prijali a boli spokojní. Myslela som si ze mam nato robit za minimalku nejaku fakturantku ale teda ste mi otvorili oci ze nie,ze nic neviem,ze som mepouzitelna a vsetci su mudrejsi ako ja. Mozno zdochnem do rana a budem mat konecne po problemoch.
@nelca84 u nas nie je nikdy nic volne. Ta pani co k nej chodim na urad na podpis je super,vzdy mi povie nenapadne ci bude nieco volne. Teraz mi povedala ze jedna je tehotna,nech rychlo volam riaditelke. Ze este je to cerstve,este to len oznamila. Vzdy ma zakulisne info,perfektna je. Ona uz vselikde tiez po znamostiach ked vie da tip na nejake miesto. Lebo hovori ze neni sanca si najst pracu,nie su vobec ponuky. V septembri som bola na pohovor na admin.pracovnicku. prislo im 130 ziadosti.
Lidl u vás nie je?...tam ponúkajú miesta stále a ak natrafiš na ľudského vedúceho zmeny, aj úväzky Ti prispôsobí,ako budeš potrebovať..len tam drina

@dharmasanata hlavne ze radíš 😀 A predstav si ze tie iste volne pracovne miesta su aj na stranke upsvar,neuveritelne vsak? V nasom meste rovno 0 ponuk.